Reklama

Reklama

Dlouhá cesta dolů

  • Velká Británie A Long Way Down (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je silvestrovská noc a Martin (Pierce Brosnan) stojí na střeše budovy vysoko nad londýnskými ulicemi a zvažuje sebevraždu. Vyruší ho Maureen (Toni Collette), která tam přišla se stejnými úmysly. Po ní se po chvíli objeví další dva, mladá žena jménem Jess (Imogen Poots) a doručovatel pizzy JJ (Aaron Paul). V Martinovi poznávají populárního televizního moderátora, který byl odsouzen do vězení za vztah s nezletilou dívkou. Když si proberou všechny své problémy, rozhodnou se vytvořit pakt s přísahou, že vydrží naživu aspoň do Valentýna… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (119)

venison 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o britsko-německou koprodukci to bylo hodně, hodně, hodně dobré :-D Spousta filmových fandů tenhle film zazdívá, ale mě osobně se líbilo více než Hornbyho klasiky "Jak na věc" a "Všechny moje lásky".. Hlavní zápletka mi přijde sice nereálná, ale originální - čtveřice nesourodých sebevrahů se na Silvestra sejde na střeše mrakodrapou a nakonec společně změní plány díky sázce.. V rámci jejich medailonků (kapitol) se nám postupně ukazují životní příběhy hlavních hrdinů, které zároveň provází celým příběhem.. Navíc jako kulisa je bezvadná (i když přeslazená) muzika.. Potěšena z kultivovaného humoru Pierce Brosnana, něžné roztržitosti Toni Collette, kousavé cool Imogen Poots a v neposlední řadě bezradného Aarona Paula.. Já se pobavila a doufám, že si v budoucnu při nějaké sentimentální relaxační chvilce, pustím znovu.. Film, který zahřeje :-D ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se příliš netěšil, o to víc jsem byl překvapen tím, jak mě bavil a velmi dlouho měl našlápnuto ke čtyřem hvězdičkám, ale v závěru přišly nezbytné monology a dialogy, které se mi snažily odporně hrát na city, takže jsem uzavřel hodnocení na třech kouscích. Téma filmu si pohrávalo s podobným nápadem jako španělský "Klub sebevrahů", obsazení Imogen Poots a Toni Collette byla výhra, tím víc mě štve nešťastně zpracovaný závěr. "Houknu na vás cestou dolů." ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dobrý film a zamyslenie sa nad tým, čo nás tu na svete ešte drží, a čo nás ťahá "dole". Avšak dosť mi prekážalo, že sa to miestami snažilo hrať na nejakú komédiu, pretože v tomto prípade v takejto téme akou sú samovraždy, mi akákoľvek sarkastická alebo ironická vložka neprišla zrovna vhodná. Navyše, ani tie ich dôvody prečo to vzdať mi neprišli až tak vážne, hoci podceňovať netreba žiadny problém vyvolávajúci depresiu alebo akýkoľvek pocit nežiadúcosti a menejcennosti. Však koniec koncov, to bol jasný odkaz - len škoda, že v dnešnom svete je to ľuďom viacmenej jedno a od ľudí prežívajúcich trápenie sa skôr odťahujú, a pritom práve oni by mohli byť tými záchrancami ich životov... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takové to novodobé drama, které má celkem zajímavý námět a mlátí se mezi komedií a dramatem. Bohužel v tomhle případě se to místy trochu umlátilo, protože jsou zde hluchá místa a je zde závěr, který se mi k tomu prostě nehodí. Začátek dobrý, ale postupně ochabuje. Ještě že jsou zde tak zajímaví herci. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Houknu na vás, cestou dolů." Tak zajímavý námět to byl a tak zábavná komedie z toho mohla být, kdyby se z nepochopitelného důvodu tvůrci nerozhodli z toho udělat melodrama a utopit to tak ke konci v až nezáživném ufňukaném kýči. Dvojnásobná škoda proto, že Imogen Poots v roli trhlé dcery politika byla výborná, stejně tak úžasná Toni Collette v roli matky postiženého syna. Ale to už je možná asi úděl mainstreamových pokusů o dramatické komedie, zpočátku zábavné ke konci pak už jen zvrací. Ale zase, Rosamunde Pike konečně v tak nesympatické a odpudivé roli, že jí ani kulervoucí šarm a krása nepomohla. To klobou dolů. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (6)

  • Film měl premiéru 10. února na Filmovém festivalu v Berlíně. (Terva)
  • Do úlohy J.J.-a bol obsadený Emile Hirsch, no kvôli nabitému programu ho nakoniec musel nahradiť Aaron Paul. (m.a.t.o.)
  • Film vychádza z rovnomennej knihy britského autora Nicka Hornbyho. Herec a producent Johnny Depp kúpil práva na jej sfilmovanie ešte skôr ako bola vydaná. (m.a.t.o.)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Reklama

Reklama