Reklama

Reklama

Dlouhá cesta dolů

  • Velká Británie A Long Way Down (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je silvestrovská noc a Martin (Pierce Brosnan) stojí na střeše budovy vysoko nad londýnskými ulicemi a zvažuje sebevraždu. Vyruší ho Maureen (Toni Collette), která tam přišla se stejnými úmysly. Po ní se po chvíli objeví další dva, mladá žena jménem Jess (Imogen Poots) a doručovatel pizzy JJ (Aaron Paul). V Martinovi poznávají populárního televizního moderátora, který byl odsouzen do vězení za vztah s nezletilou dívkou. Když si proberou všechny své problémy, rozhodnou se vytvořit pakt s přísahou, že vydrží naživu aspoň do Valentýna… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (119)

Dont 

všechny recenze uživatele

Dobře využitý scénář těžící z kvalitní knižní předlohy. Nikoliv výborně, ale dobře a v každém ohledu lépe, než jsem po prvních rozpačitých ohlasech čekal. S výjimkou Pierce Brosnana hodně chválím obsazení. Potěšila Rosamund Pike v malé roličce, Aaron Paul, Toni Collette i Sam Neill bez problémů zvládají určené úlohy a k tomu jako nečekaná nadstavba válí Imogen Poots. Všiml jsem si jí už ve Sviňákovi, ale až tady mě svým výkonem naprosto zbourala. Filmu doslova vdechla život a hlavně díky ní mě tenhle mix komedie a tragédie bavil od začátku do konce. Ta ženská je živel. :-) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tak jak je Dlouhá cesta dolů asi nejslabším Hornbyho románem, je i jeho filmová podoba nejslabším filmem natočeným podle Nickových knížek (vedou Všechny moje lásky těsně následovány Jak na věc). V obou případech se však pořád jedná o skvělá dílka, kvalitní, které, budete-li chtít, vás strhnou od začátku do konce. Mínusem tohoto snímku je pro mě absence humoru, resp, v porovnání s knížkou tu docela fest citelně chybí a jelikož je film o čtyřech sebevrazích a dalších neradostných věcech, je to věc poněkud zásadní (a překvapivá, když na scénáři spolupracoval i sám Maestro), naopak knížka dokázala tyto situace trefně odlehčit. Naopak kvituju trefný soundtrack (jako vždy u filmů britské produkce) a skvělou Toni Collette, která nechává zbytek osazenstva daleko za sebou. Jako další bych si prosil zfilmovat román Jak být dobrý, eventuálně Julie, demoverze, vďaka :-) ()

Reklama

teba 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec čtyři hvězdy: První hvězda - britskej film, britskej humor, co dodat, prostě srdeční záležitost :o) Druhá hvězda: navazuje na první - Nick Hornby, pro mě potvrdil kvality nastolené v High Fidelity. Třetí hvězda: Imogen Poots - ta slečna je boží, tahoun filmu, čekám na její další počiny! Čtvrtá hvězda: trošku si zaspoiluju - happy end... no jo, v dnešní době už se to moc nenosí, ale tenhle film to vyloženě potřeboval :o) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Houknu na vás, cestou dolů." Tak zajímavý námět to byl a tak zábavná komedie z toho mohla být, kdyby se z nepochopitelného důvodu tvůrci nerozhodli z toho udělat melodrama a utopit to tak ke konci v až nezáživném ufňukaném kýči. Dvojnásobná škoda proto, že Imogen Poots v roli trhlé dcery politika byla výborná, stejně tak úžasná Toni Collette v roli matky postiženého syna. Ale to už je možná asi úděl mainstreamových pokusů o dramatické komedie, zpočátku zábavné ke konci pak už jen zvrací. Ale zase, Rosamunde Pike konečně v tak nesympatické a odpudivé roli, že jí ani kulervoucí šarm a krása nepomohla. To klobou dolů. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Právě jsem přišel o hodinu a půl života kvůli Pavlíkově nekonečné lásce k otřesnýmu angličáckýmu žvatlání Imogen Poots. K filmu: od Brosnana jsem čekal víc, ale jak říkám: je to 96min nudy a vyprávění životních příběhů tří sebevrahů. Hvězdu dávám z milosti a za to, že se jim podařilo přemluvit Jamese Bonda do takovýho braku. Celej film jsem čekal, že přijde nějakej zlom, ale ten nepřišel. Nebrat..! ()

Galerie (68)

Zajímavosti (6)

  • Film měl premiéru 10. února na Filmovém festivalu v Berlíně. (Terva)
  • Natáčelo se v Londýně, New Yorku a na Malorce. (Terva)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Reklama

Reklama