Reklama

Reklama

Dlouhá cesta dolů

  • Velká Británie A Long Way Down (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Je silvestrovská noc a Martin (Pierce Brosnan) stojí na střeše budovy vysoko nad londýnskými ulicemi a zvažuje sebevraždu. Vyruší ho Maureen (Toni Collette), která tam přišla se stejnými úmysly. Po ní se po chvíli objeví další dva, mladá žena jménem Jess (Imogen Poots) a doručovatel pizzy JJ (Aaron Paul). V Martinovi poznávají populárního televizního moderátora, který byl odsouzen do vězení za vztah s nezletilou dívkou. Když si proberou všechny své problémy, rozhodnou se vytvořit pakt s přísahou, že vydrží naživu aspoň do Valentýna… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (119)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ukazkovy priklad zaujimaveho nametu, ale mizerneho spracovania. Je to taky divny mix dramy a komedie ale ani jedna linia nefunguje poriadne. Chvilu som uvazoval o dvoch hviezdickach, ale nakoniec davam iba jednu, lebo aj postavy mi pripadali neznesitelne a tie ich problemy vdaka ktorym chceli spachat samovrazdu mi boli ukradnute. Vysledkom je film, ktory nevyuzil potencial jak v namete, tak skveleho hereckeho obsadenia. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Strašně divný film. Na jedné straně zajímavý pokus vypravovat děj tak, že každá postava dostane jakoby svěřený určitý úsek, na druhou stranu ani jeden z těchto úseků není plně v režii dané postavy a koncept celkově vyznívá polovičatě. Postavy jsou napůl nedodělané, takže si s nimi ani nestihnete vytvořit pouto, nebo v případě Jess přímo otravné, což sice zřejmě pramení z jejích komplexů, ale scénář se jimi nijak nezabývá, a tak celou dobu držíte pěsti, aby už skočila :) Sama Neilla mi v té vedlejší roli bylo vyloženě líto... 50% a 3 hvězdy s odřenýma ušima. ()

Reklama

sochoking

všechny recenze uživatele

''Čtyři neznámí lidé se o silvestrovské noci potkají na střeše věžáku...'' aby si to hodili, a miesto toho , behom pár minút, sa z nich stanú najlepší, humorom, aký vo svete nemá páru ovpývajúcim, priatelia! Moja pamäť nepamätá, že by som niekedy opustil kino po pol hodine. Vždy som nejako pretrpel, ostal, i ked' udelil odpad, ale dopozeral do konca. Avšak toto sa nedalo! Nebudem teda hodnotiť. Mal som poslúchnuť svoj vnútorný hlas, ktorý mi hovoril : ''Nechod' na to, hrá tam Pierce Brosnan! ''... ()

teba 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec čtyři hvězdy: První hvězda - britskej film, britskej humor, co dodat, prostě srdeční záležitost :o) Druhá hvězda: navazuje na první - Nick Hornby, pro mě potvrdil kvality nastolené v High Fidelity. Třetí hvězda: Imogen Poots - ta slečna je boží, tahoun filmu, čekám na její další počiny! Čtvrtá hvězda: trošku si zaspoiluju - happy end... no jo, v dnešní době už se to moc nenosí, ale tenhle film to vyloženě potřeboval :o) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak to mám udělat, abych pocity, které mám, vysvětlil druhé osobě? To by si měl položit tvůrce tohoto filmu. Má totiž na svědomí film, který z podstaty není vůbec zlý. Aaron Paul, Imogen Poots, Pierce Brosnan, Rosamunde Pike nebo Toni Collette hrají postavy, že byste jim z fleku dali pusu, jenže kde je problém? Asi hlavně v tom, že vlastně ani u jedné pořádně nevysvětlí, kde je zakopané jádro pudla. Prostě nás hodí na střechu mrakodrapu, ze kterého všichni chtějí skočit. Pak najednou střih a vznikne geniální nápad. Proč ale? To je výsledek, ke kterému se hodně těžce dostáváme a to je asi nejzásadnější problém tohoto filmu. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Londýně, New Yorku a na Malorce. (Terva)
  • Film měl premiéru 10. února na Filmovém festivalu v Berlíně. (Terva)
  • Film vychádza z rovnomennej knihy britského autora Nicka Hornbyho. Herec a producent Johnny Depp kúpil práva na jej sfilmovanie ešte skôr ako bola vydaná. (m.a.t.o.)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Reklama

Reklama