Reklama

Reklama

Dlouhá cesta dolů

  • Velká Británie A Long Way Down (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Je silvestrovská noc a Martin (Pierce Brosnan) stojí na střeše budovy vysoko nad londýnskými ulicemi a zvažuje sebevraždu. Vyruší ho Maureen (Toni Collette), která tam přišla se stejnými úmysly. Po ní se po chvíli objeví další dva, mladá žena jménem Jess (Imogen Poots) a doručovatel pizzy JJ (Aaron Paul). V Martinovi poznávají populárního televizního moderátora, který byl odsouzen do vězení za vztah s nezletilou dívkou. Když si proberou všechny své problémy, rozhodnou se vytvořit pakt s přísahou, že vydrží naživu aspoň do Valentýna… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (119)

hazaba 

všechny recenze uživatele

Komedie na vážné téma o sebevraždě zní docela šíleně, ale tenhle film byl vážně dobrý - vážné chvíle se střídají s odlehčenými, takze film nepůsobí vůbec depresivně. K tomu přidejte skvělé obsazení s dobrými výkony a máte příjemný film na jeden večer. Pravda není příliš k zapamatování, ale ani zcela nezapadne. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Strašně divný film. Na jedné straně zajímavý pokus vypravovat děj tak, že každá postava dostane jakoby svěřený určitý úsek, na druhou stranu ani jeden z těchto úseků není plně v režii dané postavy a koncept celkově vyznívá polovičatě. Postavy jsou napůl nedodělané, takže si s nimi ani nestihnete vytvořit pouto, nebo v případě Jess přímo otravné, což sice zřejmě pramení z jejích komplexů, ale scénář se jimi nijak nezabývá, a tak celou dobu držíte pěsti, aby už skočila :) Sama Neilla mi v té vedlejší roli bylo vyloženě líto... 50% a 3 hvězdy s odřenýma ušima. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Předlohu Nicka Hornbyho považuju za jeho nejslabší kousek, dokonce se mi víc líbila i Fotbalová horečka a to mě fotbal nebere. Těžko říct, proč jsem pak šla na filmové zpracování. Možná jsem doufala, že tady příjdu klubu sebevrahů, co se skamarádí, na chuť ... a určitě kvůli Toni Collette. Prd! Toni hrála nadarmo za dva a já při sebevražedných pokusech hledala v londýnském pozadí Střep a Vokurku .... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čtveřice potenciálních sebevrahů se potká na střeše, společně od svého úmyslu opustí, uzavřou jakousi dohodu a rozhodnou se z toho vytřískat příběh. A to se jim povede. No a pak taky hledají nějakej ten smysl života, či co. Na tohle se nedal přistoupit ani se zavřenýma očima. Kdyby to bylo alespoň trochu vtipné, ale humor se také nedostavil, stejně jako se nedá říct, že by tu pomohli herci. Pierce Brosnan tady byl doslova na ránu a zbytek také za mnoho nestál, pokud nepočítám Toni Colette, která jako jediná předvedla výkon, který by snesl trochu větší kritiku. 10% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se příliš netěšil, o to víc jsem byl překvapen tím, jak mě bavil a velmi dlouho měl našlápnuto ke čtyřem hvězdičkám, ale v závěru přišly nezbytné monology a dialogy, které se mi snažily odporně hrát na city, takže jsem uzavřel hodnocení na třech kouscích. Téma filmu si pohrávalo s podobným nápadem jako španělský "Klub sebevrahů", obsazení Imogen Poots a Toni Collette byla výhra, tím víc mě štve nešťastně zpracovaný závěr. "Houknu na vás cestou dolů." ()

Galerie (68)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Londýně, New Yorku a na Malorce. (Terva)
  • Film vychádza z rovnomennej knihy britského autora Nicka Hornbyho. Herec a producent Johnny Depp kúpil práva na jej sfilmovanie ešte skôr ako bola vydaná. (m.a.t.o.)
  • Film měl premiéru 10. února na Filmovém festivalu v Berlíně. (Terva)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Reklama

Reklama