Reklama

Reklama

Dlouhá cesta dolů

  • Velká Británie A Long Way Down (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je silvestrovská noc a Martin (Pierce Brosnan) stojí na střeše budovy vysoko nad londýnskými ulicemi a zvažuje sebevraždu. Vyruší ho Maureen (Toni Collette), která tam přišla se stejnými úmysly. Po ní se po chvíli objeví další dva, mladá žena jménem Jess (Imogen Poots) a doručovatel pizzy JJ (Aaron Paul). V Martinovi poznávají populárního televizního moderátora, který byl odsouzen do vězení za vztah s nezletilou dívkou. Když si proberou všechny své problémy, rozhodnou se vytvořit pakt s přísahou, že vydrží naživu aspoň do Valentýna… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (119)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čtveřice potenciálních sebevrahů se potká na střeše, společně od svého úmyslu opustí, uzavřou jakousi dohodu a rozhodnou se z toho vytřískat příběh. A to se jim povede. No a pak taky hledají nějakej ten smysl života, či co. Na tohle se nedal přistoupit ani se zavřenýma očima. Kdyby to bylo alespoň trochu vtipné, ale humor se také nedostavil, stejně jako se nedá říct, že by tu pomohli herci. Pierce Brosnan tady byl doslova na ránu a zbytek také za mnoho nestál, pokud nepočítám Toni Colette, která jako jediná předvedla výkon, který by snesl trochu větší kritiku. 10% ()

teba 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec čtyři hvězdy: První hvězda - britskej film, britskej humor, co dodat, prostě srdeční záležitost :o) Druhá hvězda: navazuje na první - Nick Hornby, pro mě potvrdil kvality nastolené v High Fidelity. Třetí hvězda: Imogen Poots - ta slečna je boží, tahoun filmu, čekám na její další počiny! Čtvrtá hvězda: trošku si zaspoiluju - happy end... no jo, v dnešní době už se to moc nenosí, ale tenhle film to vyloženě potřeboval :o) ()

Reklama

marek29 

všechny recenze uživatele

Právě jsem přišel o hodinu a půl života kvůli Pavlíkově nekonečné lásce k otřesnýmu angličáckýmu žvatlání Imogen Poots. K filmu: od Brosnana jsem čekal víc, ale jak říkám: je to 96min nudy a vyprávění životních příběhů tří sebevrahů. Hvězdu dávám z milosti a za to, že se jim podařilo přemluvit Jamese Bonda do takovýho braku. Celej film jsem čekal, že přijde nějakej zlom, ale ten nepřišel. Nebrat..! ()

sochoking

všechny recenze uživatele

''Čtyři neznámí lidé se o silvestrovské noci potkají na střeše věžáku...'' aby si to hodili, a miesto toho , behom pár minút, sa z nich stanú najlepší, humorom, aký vo svete nemá páru ovpývajúcim, priatelia! Moja pamäť nepamätá, že by som niekedy opustil kino po pol hodine. Vždy som nejako pretrpel, ostal, i ked' udelil odpad, ale dopozeral do konca. Avšak toto sa nedalo! Nebudem teda hodnotiť. Mal som poslúchnuť svoj vnútorný hlas, ktorý mi hovoril : ''Nechod' na to, hrá tam Pierce Brosnan! ''... ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Dobře využitý scénář těžící z kvalitní knižní předlohy. Nikoliv výborně, ale dobře a v každém ohledu lépe, než jsem po prvních rozpačitých ohlasech čekal. S výjimkou Pierce Brosnana hodně chválím obsazení. Potěšila Rosamund Pike v malé roličce, Aaron Paul, Toni Collette i Sam Neill bez problémů zvládají určené úlohy a k tomu jako nečekaná nadstavba válí Imogen Poots. Všiml jsem si jí už ve Sviňákovi, ale až tady mě svým výkonem naprosto zbourala. Filmu doslova vdechla život a hlavně díky ní mě tenhle mix komedie a tragédie bavil od začátku do konce. Ta ženská je živel. :-) ()

Galerie (68)

Zajímavosti (6)

  • Film měl premiéru 10. února na Filmovém festivalu v Berlíně. (Terva)
  • Film vychádza z rovnomennej knihy britského autora Nicka Hornbyho. Herec a producent Johnny Depp kúpil práva na jej sfilmovanie ešte skôr ako bola vydaná. (m.a.t.o.)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Reklama

Reklama