Reklama

Reklama

Tak fajn

  • Slovensko Tak fajn
Trailer 2

Obsahy(1)

Tak Fajn je komedie o nepodařené dovolené ve třech v Chorvatsku. Milan se rozhodne požádat svojí přítelkyni Beatu o ruku právě během romantické dovolené u moře. Na tu s nimi nakonec jako křen jede i věčný party živel Miki, který se rozhodne jim romantický výlet a zásnuby zorganizovat. Věci se mu ale pravidelně vymykají z rukou a nic nedopadne tak, jak mělo. Povede se nakonec alespoň žádost o ruku, nebo bude dovolená u moře úplná katastrofa? Atmosféru letní komedie umocňují scenérie Jadranských pláží, záběry plné slunce a hudební hity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (100)

kingik 

všechny recenze uživatele

Původně měli jet na letní dovolenou do Chorvatska ve čtyřech, ale těsně před odjezdem se jeden z milostných párů rozpadl kvůli afektované polovičce, která si postavila hlavu a vyvolala zbytečnou scénu o letní obuv. Milan, Beáta a Miki tedy vyrážejí k moři jen ve třech ve vypůjčené a hlavně drahé fotříkově káře, který vyžaduje s vozem striktní zacházení, jinak bude zle. Dobrácký Milan se svojí atraktivní přítelkyní Beátou a s jejich živelným kamarádem Mikim zažijí u moře ty pravé letní radovánky, mimo jiné přiskřípnutý prst, zabodnutého mořského ježka v noze nebo jak neztratit apetit k místním specialitám, vypadající na talíři nanejvýš podezřele. Zpozorní zejména příznivci u mě zaběhaného a oblíbeného termínu "leading hot actress", kdy herečka v hlavní roli svým atraktivním vzhledem vysoce převýší kvality filmu. Nádherná Slovenka Barbora Žilecká tyhle parametry plní s maximálním nasazením a dá se říct na 120%. Mohl jsem ještě porovnávat její zadek v bikinách se zadkem Zuzany Norisové, ale ta je ke vší smůle k mání pouze ve dvou scénách a byla to ta, kterou nechali doma. Horší už je to se scénářem, který sice měl být údajně sepsán současně režisérem filmu Palo Janíkem, ale převládal neodbytný pocit, že žádný pevný scénář snad ani neexistoval, a režisér nabádal herce k improvizaci. Odtud by mohlo pramenit vysvětlení, proč se většina hereckých výkonů pohybuje na hranici "naturščiků". Snad jen Marián Labuda senior v roli přísného otce, kterého hrál svému skutečnému synovi Majo Labudovi, dal do své role vtipnost. Scéna, kdy žádá svého syna o ujištění, že jeho auto je v pořádku prostřednictvím mms, je asi nejvtipnější z celého filmu. Film byl právě dost nemohoucí ohledně gagů, které i přesto, že jich bylo relativně dost, nedokázal, prisahám Vačku, vtipně podat. Terčem vtipnosti se pro tento případ stal hlavně Labuda junior, a i když ho trefil kámen do hlavy nebo se do auta načerpal nesprávný benzín, tak to se mnou nic neudělalo. Vtipy se zkrátka v drtivé většině minuly účinkem. A pokud se ptáte na děj, je lepší na tento aspekt rovnou zapomenout. Děj se zde nevyskytuje. Filmu to nejlépe vyšlo s letní atmosférou a s hudební složkou sestávající z kvalitní slovenské muziky. Obojí bylo přesně ve vyváženém poměru a divákovi to navodilo dokonalou letní iluzi, i když je venku sychravo. Ano, léto zde bylo skutečně "Tak fajn". Po skončení ale u mě až tolik nerezonoval pocit, že to bylo "Tak fajn" jako celek. Film mě připomínal ze všeho nejvíc reklamu na cestovní kancelář, které díky méně náročným turistům, krach hned tak nehrozí. Příště bych zvolil atraktivnější destinaci než je průměrné Chorvatsko a také schopnější a hlavně tvořivější režii. 50% ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Vyplavený uhynulý vorvaň Marián Labuda junior zatím ještě nedorostl do svého otce ani objemově, ani filmařsky, a to je jeden z důvodů, proč se z filmu o nepodařené dovolené stává film sám o sobě nepodařený. Všechno to začíná reklamou s rádoby vtipným komentářem "Ak chcete vedieť ako je v pekle vystrčte hlavu von z okna, dnes tridsaťšesť stupňov", a dalších 10 minut to pokračuje příšernou eskapádou Tomáše Palondera. Ten je nesnesitelný po celou dobu, všechno to ale zachraňuje nádherná Barbora Žilecká, a tak je alespoň trochu na co se koukat. Takže kromě toho, že si natáčecí štáb chtěl udělat hezkou dovolenou u moře, neshledávám žádný jiný důvod, proč by se mělo točit něco, co postrádá jakýkoliv náznak scénáře či humoru, a není nijak užitečné. Tímto nepovedeným kouskem můžu zároveň odkázat na žánrově podobnou, jen vtipnější, herecky lépe obsazenou, a celkově mnohem povedenější záležitost "Účastníci zájezdu". Češi:Slováci - 1:0 (možná i 2:0). P.S. To, že ve filmu zazní pár slovenských písniček v čele se Strakovým Žijeme len raz neznamená, že bude žánrové zařazení Muzikál! To fakt nechápu. ()

Reklama

worknroll odpad!

všechny recenze uživatele

největší fail vidim v totální absenci jakýkoli zápletky, což je u filmu docela zásadní ingredience. tenhle film bohužel nemá vůbec žádnej děj, nikam nesměřuje, je to jenom sled zbytečnejch, navíc zoufale nevtipnejch a předvídatelnejch scének, u kterejch cítíte stud a pocit trapnosti. čekáte, kdy už se tam něco stane, ono pořád nic, načež se po půl hodině začnete děsně nudit. rádoby cool scény na vodních skútrech nebo v cool káře, podkreslený votravnym kýčovitym diskem, jsou snad ještě směšnější než scény s rádobyvtipnýma hláškama. nutno říct, že trapnýmu vyznění hlášek výrazně dopomáhá českej dabing (proboha proč?). SPOILER: film završuje kýčovitej a děsně nepravděpodobnej happy-end. norisová (kterou přítel po hádce nechá s kufrem na chodníku a odjede si na dovolenou s kámošema) na něj čeká celá šťastná a dojatá před domem s koupenou další dovolenou, wtf?? fenomenálně krutopřísný rapový video během závěrečnejch titulků ani nemá cenu komentovat. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

„Tak fajn“, jdeme na to. Jakým numerem nejlépe ohodnotit hodnotu této letní komedie, a to nemyslím uměleckou hodnotu, ale jakoukoliv hodnotu. No, kdyby šlo čistě jen o filmařinu, tak nula by byla myslím fér. Ale zkuste to udělat jako já…..v neděli jsem se po svátečním obědě vyvalil do postýlky a společně s vydatným menu pozvolna trávil i Janíkův debut……a najednou bylo devadesát minut pryč, chorvatské slunce mne nespálilo, žiju a dokonce si dovedu živě představit, že se s tímto, pro některé uživatele „odpadem“, za několik let znovu potkám. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Nemá to žádné kvality, nic mi to nedalo. Nebylo to ale ošklivý, nebylo to zlý - to kdyby chtěl třeba Miki Milanovi ještě odloudit Beatu - to se tady nestalo a já jsem to po pravdě tak trochu čekal. Hvězdičku tedy tentokrát uděluji nikoliv za to, co se tady stalo, ale pro změnu za to, co se tady naštěstí nestalo. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (10)

  • Milan (Marián Labuda ml.) nosí vo filme tričko s nápisom MUFUZA. Ide o futbalové mužstvo zložené z hercov, spevákov či bývalých športovcov, ktorého celý názov znie Mužstvo futbalových zázrakov a ktorého členom je aj Labuda ml. (toi-toi)
  • Tomáš Palonder, ktorý hrá vo filme speváka Mikiho, pôsobí v reálnom živote ako spevák skupín Bruno Benetton, Palonders a Love 4 Money. (toi-toi)

Reklama

Reklama