Reklama

Reklama

Tak fajn

  • Slovensko Tak fajn
Trailer 1

Obsahy(1)

Tak Fajn je komedie o nepodařené dovolené ve třech v Chorvatsku. Milan se rozhodne požádat svojí přítelkyni Beatu o ruku právě během romantické dovolené u moře. Na tu s nimi nakonec jako křen jede i věčný party živel Miki, který se rozhodne jim romantický výlet a zásnuby zorganizovat. Věci se mu ale pravidelně vymykají z rukou a nic nedopadne tak, jak mělo. Povede se nakonec alespoň žádost o ruku, nebo bude dovolená u moře úplná katastrofa? Atmosféru letní komedie umocňují scenérie Jadranských pláží, záběry plné slunce a hudební hity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (99)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Na slovenské pomery celkom svižný a herecky nápaditý film bez veľkých ambícií. Mohlo to dopadnúť minimálne o kategóriu lepšie, keby film mal zvlášť kameramana a zvukára. Spôsob one-man-stuff je síce najednoduchší čo sa týka predstavy režiséra do realizácie, no jednoducho každý by mal robiť to, čomu najlepšie rozumie, a veru jeden človek nemôže obsiahnuť také široké spektrum filmárských dovedností. To je najväčšiou slabinou filmu taktiež vedľa ženských hereckých výkonov. Labuda ml. a Palonder sú zo začiatku tiež otravný, ale po pár minútach som si na to zvykol, a začal som sa dobre baviť - v niektorých častiach síce ironicky, ale bavil. Skvelé je, že film využíva z veľkej časti slovenskú hudbu, to ho robí imunným voči amerikanizačnému kopírovaniu, ktorou trpí väčšina malých filmových trhov. Scenár neobsahuje nič výnimočné, stavia na humor a hereckú hravosť hrstky predstaviťeľov. Globálne slabý priemer, lokálne silný nadpriemer. Odvážny počin, ktorý nás má pripraviť na to, že slovenských filmov by sa divák nemal báť. Film SOKOLIAR TOMÁŠ a MUZIKA nás už o tom jednoznačne presvedčili. 40% | SD, SK DD | ()

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

Jo, i u nás to známe. Někdo docela schopný lobbovat ale neschopný točit dostane chuť za cizí prachy se někde ohřát u moře, případně na rovníku. Vytáhne si proto pár herců, patrně z nedostatku jiných pracovních příležitostí ochotných k čemukoliv, a za peníze sponzorů a koproducentů vyrazí na jih s permanentně zapnutou kamerou, vždyť v časech digitálních snímání nic nestojí a něco z té improvizace určitě použít půjde. Pavola Janíka neznám, ale tipnul bych si, že zatím se živil maximálně tak jako režisér hudebních klipů disko skupin. Třeba část na motorových přibližovadlech na moři měla kvalitu klipu Verony. Kamenem úrazu je ale kromě scénáře a dialogů, při nichž člověk nemůže nevzpomínat na Účastníky zájezdu, Lov miliardáře, „Jezero hrochů“ (Troška je „přítomen“ hodně, vždyť i ten kohout tu kokrhá) a podobné skvosty, samozřejmě i výběr herců. Labuda starší kromě rolí nezapomenutelných má za sebou i ty, na které by hlavně divák rád zapomněl co nejdříve, ale v Tak fajn možná ještě laťku o něco „posunul“. Labuda mladší by se dobře hodil do filmu o na doživotí odsouzených vrazích, ale nezpochybnitelný je i jeho přínos pro oblast dokumentů o přírodě, málokomu se totiž podaří zachytit vorvaně takhle pěkně zblízka. U Barbory Žilecké se jen čeká, jestli ty kozy ukáže nebo ne (chtěl bych tuhle slečnu vidět někdy po ránu, ještě než se zmaluje, stačilo by v televizi). Jedině snad Tomáš Palonder hraje postavu, která může v někom existovat, problém ale je, že podobné typy „free happy lidí“ bytostně nesnáším. A někdejší idol česko-slovenských mužů a pak taky Davida Krause Zuzana N. se tam jen mihne, aby se její jméno mohlo dostat do titulků hned pěkně na začátek a přilákat k tomuhle megašmejdu aspoň někoho. Z nostalgie. A k tomu Peter Bič prodžekt! No potěš koště. ()

Reklama

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Potom čo som videl trailer som čakal rôzne typy zla, ktoré by mohli iba sršať z tohto filmu. Potvrdila sa hnusná kamera a ešte horší strih, taktiež i herecké výkony na úrovni detského divadelného súboru, kde vrchol hrania je afekt a odreptanie textu. Moja predpoveď o lacnej kópií filmu You, Mvne and Dupree sa však nepotvrdila. Film je dlhotrvajúci videoklip s pohľadom na zakryté poprsie hlavnej herečky, ktorá na môj podiv sa asi jediná ako tak snaží. Napriek tomu je film dopozerateľný aj bez vážnejšieho utrpenia, i keď časť mozgových buniek spácha harakiri. Film je jednoduchý a stupídny, no svojim spôsobom milý. ()

Havenohome odpad!

všechny recenze uživatele

Váhal som. Ale je to odpad. Je to nehorázna nuda. Keby ma tam aspoň niečo urážalo. Aspoň k nejakému vzrušeniu by prišlo. Ale je to len nuda. Ochotníctvo a amatérstvo na všetkých úrovniach. Tvorca patrí k skupine obyvateľstva SR, ktorá si myslí, že natočiť ľahký žánrový film je jednoduché. Je to rovnako ťažké ako natočiť umelecký film. Všetky gagy sú primitívne ako v námetovej polohe, tak aj v prevedení. Jediná skupina, ktorej sa to môže páčiť je asi len Poledňákovej komédiami a Elánom zdecimované publikum. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem svést na YouTube, že mi do cesty přihrálo volnou kopii tohohle gurmánského zážitku, ale když procházím videa týkající se Babovřesk, co můžu čekat. Sotva jsem si ověřil hodnocení Tak fajn na ČSFD, měl jsem o dnešním programu jasno. Ze slovenské kinematografie jsem totiž viděl tak možná Obchod na korze a mohl bych aspoň v klidu říct, že jsem viděl dva nejextrémnější slovenské filmy co se týče kvality. Ihned po kliknutí na tlačítko play a nastavení oslnivého rozlišení 720p jsem poznal, že mám tu čest s opravdovou lahůdkou. Během prvních šesti minut jsem zpozoroval neuvěřitelný pokles v kvalitě. Vzhledem k tomu, že už na počátku byla nulová asi jako znalosti angličtiny průměrného studenta učňáku (opravdu vím, o čem mluvím), je obtížné si tak nějak udělat představu, kam nadále klesala. Herecký ansámbl se snaží, co může, aby Slovensku udělal co největší ostudu (všechny své slovenské známé tímto oficiálně vyzývám k emigraci... do Polska), mladý Labuda se chová jako totální trotl. Barbora Žilecká má možná pěkné nohy (a vůbec všechno), ale tím jsou veškeré klady hereckého osazenstva vyčerpány. Scénář nemá žádnou gradaci, po celou dobu vysedávají tři kreténi na pláži nebo po hospodách. Občas je sice fajn podívat se na film, kde se lidi nehádají, ale scénář je impotentní jako Evropská unie při ukrajinské krizi, protože za celou tu hodinu a půl se tady nestane prakticky nic zásadního. Ke konci se objeví náznak rozuzlení, ale celkovou sterilitu to narušit nedokáže. Nicméně druhým drobným kladem filmu je alespoň to, že na rozdíl od tematicky podobných, ale neskutečně tupých Účastníků zájezdu tady nejde o to, aby si dotyční zašukali. Za zmínku stojí taktéž skvostný zvuk, který mi připomněl naše video ze zájezdu do Itálie, kde muzika řve na plné kule, ale mluvené slovo nejde skoro vůbec slyšet. Nafackuj si, debile zvukařský. (930., 7. V. 2014) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (10)

  • Na začiatku dostane Milan (Marián Labuda ml.) kameňom do hlavy a má tam ranu. V ďalšom priebehu filmu po nej však nie je ani stopy. (toi-toi)
  • Tomáš Palonder, ktorý hrá vo filme speváka Mikiho, pôsobí v reálnom živote ako spevák skupín Bruno Benetton, Palonders a Love 4 Money. (toi-toi)
  • „Nedostali jsme žádný scénář. Přišli jsme na plac a řekli nám, že si máme mezi sebou povídat, a když projde kolem Labuda, máme se začít smát," uvedla Zuzana Plačková. (Sufferer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno