Reklama

Reklama

Normální lidé berou svět takový, jaký je. Jiní tento svět mění. Steve Jobs, spoluzakladatel světoznámé počítačové firmy Apple, patří vedle Billa Gatese mezi nejznámější osobnosti moderní historie. Díky jeho vizionářskému způsobu myšlení, schopnosti vyjednávat a díky jeho prozíravým obchodním strategiím vznikla nejen veleúspěšná firma, ale především se změnil způsob, jakým lidé do té doby počítače vnímali. Steve Jobs při vývoji kladl důraz na jednoduchost používání a na design. Americký film režiséra Joshuy Michaela Sterna líčí život Stevea Jobse (Ashton Kutcher) od jeho chudých začátků na vysokoškolské koleji přes založení Applu v garáži rodičovského domu a nucený odchod ze společnosti až po její znovuovládnutí v roce 1997. Geniální vizionář je zde ztvárněn také ze své odvrácené stránky, jako nezodpovědný otec i jako egocentrický, netolerantní a náladový manažer, jenž nesnese sebemenší odpor. Je ovšem nepochybné, že i tyto vlastnosti se podílely na jeho fenomenálních úspěších… (Česká televize)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (721)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jobs byl génius, o tom žádná. Film si tato osobnost rozhodně zaslouží. Nevím o něm vše, ale vím, že byl osobností složitou a že se s ním někdy složitě spolupracovalo a pracovalo. Ve filmu působí spíše jako oběť správních rad a ředitelů, která nakonec přes ústrky zvítězí mírností jen díky svým nadčasovým vizím. Posléze se z něj stává tvrdý manager, neváhající ztenčit svůj team o polovinu... No možná taky názor a taky pohled. Jak to celé bylo asi vědí jen přeživší pamětníci v Apple. Tři mekintoše. * * * ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Steve Jobs je jeden z mála skutečných vizionářů, který změnil moderní, a nejen Americký, trh. Alespoň je tak už dlouhou dobu prezentován. Proto bylo jen otázkou času, než někdo po jeho smrti uzme práva a natočí o něm životopisný film. jOBS rozhodně je idealistický film a to do takové míry, že o něm není zmíněno byť jen sebemenší křivé slovo, což zřejmě bude hodně vadit Jobsovým kritikům. Jistě, jsou zde vyobrazeny jeho problémy s rodinou, nošením bot a takový ten smysl pro dokonalost, ale takový on prostě byl a ví se to o něm. O samotném Jobsovo představiteli, Ashtonovi Kutcherovi, se ze začátku hodně pochybovalo, ale sakrafix, ten chlap se hodně snažil a řekl bych, že byl jako "Da Man" velice výstižný. Film je nakonec až moc rázně utnut a do moderní znovuzrozené politiky Applu se nepouští, ale to bych řekl, že je zkrátka pochopitelné...90%...[27.08.2013_Cinema City IMAX_Flora] ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Já mám Ashtona Kutchera docela ráda a byl pro mě hlavním lákadlem na tenhle film. Musím se ale přiznat, že mě překvapil. Nikdy jsem si o něm nemyslela, že by byl nějak světoborný herec, ale pro mě podal v tomhle filmu opravdu dobrý výkon, kterým mě přesvědčil, že hrát umí. Navíc jeho proměna (hlavně teda na začátku, v postaršího Jobse) byla hodně přesvědčivá. Mě se to, i přes nepříliš dobré ohlasy, líbilo. O Apple se nezajímám, i přesto mě ale bavilo sledovat, jak vznikal. Nenudilo mě to. 4* ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Tak zase raz kino. K Jobsovi len pár postrehov: mal to v živote ťažké, ale aj ľudia to mali ťažké s ním. Ale jedno sa mu musí uznať, bol to vizionár. Pár postrehov ku Kutcherovi: odhliadnúc od toho, že sa mi ohromne páči, tak to zahral naozaj perfektne. No a pár postrehov k filmu samotnému: film ma nenudil celých 122 min. A ešte jedna malá technická poznámočka: počítač mám od Microsoftu a telefón od Apple, takže je to pol na pol a ja nie som zaujatá.  3,5* ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut mě film nechával chladnou, když patřím jen k běžným PC uživatelům, tudíž mě technická stránka až tak moc nebere. Film brzy slušně nastartoval jak se sluší na pořádného vizionáře a inovátora, především geniálního dříče, jakým Steve Jobs bezesporu byl. Nejsem příznivec nakousnutého jablka, ale přesto mě způsob režijního vyprávění a hereckého podání Ashtonem Kutcherem natolik zaujal, že jsem si hned poté pár info o tvůrci vyguglila. To, že většina pokrokových lidí, kteří se podíleli na převratech v technice podobného kalibru jsou asociálové a sociopati, je mi známo již delší čas, ale že tento alternativec v otázce života, práce, stravování a odpočinku, pokud nějaký vůbec měl, odmítl téměř jistou šanci na vyléčení, a skončil jak skončil velmi předčasně a zbytečně, to už mi můj průměrný mozeček nepobere. Asi osud, který se s ním ani předtím nijak nemazlil. Škoda ho a vzdávám mu tímto psaním hold za jeho osobní vklad do vzniku převratného vynálezu, který dnes řídí kompletně celý svět. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (19)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 12 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • „Nesmierne si prácu Steva Jobsa vážim a mám veľa priateľov, ktorí ho poznali alebo pre neho pracovali," uviedol Ashton Kutcher. „Rozhodovanie, či túto rolu prijmem, však bolo ťažké. Stvárniť autenticky niekoho takého významného a známeho ma trochu desilo. Na druhej strane to bola životná výzva." (kacer4)
  • Josh Gad, představitel Stevea Wozniaka, v rozhovorech několikrát popisoval otrocký perfekcionismus Ashtona Kutchera, který ztvárnil Jobse. "Přišel na plac, rozhlédl se a někde úplně vzadu, kam by kamera ani nedohlédla, uviděl jako rekvizitu nějaký čip a řekl: 'Dejte to pryč, tohle vyrobí až za dva roky.'" (Brousitch)

Související novinky

Hledá se nový Steve Jobs

Hledá se nový Steve Jobs

04.10.2014

Biografie jOBS s Ashtonem Kutcherem rozhodně nebyla posledním filmem o slavném zakladateli Applu. Ostře sledovaný další pokus chystá Danny Boyle (Milionář z chatrče, Sunshine) a dlouho to vypadalo,… (více)

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

David Fincher natočí „Apple Network“?

David Fincher natočí „Apple Network“?

27.02.2014

Anebo nějak podobně nazvaný životopis. Jak už jste se možná dovtípili z titulku, režisér facebookového dramatu Social Network, jehož portfolio se honosí filmy jako Sedm, Klub rváčů nebo Zodiac, začal… (více)

Reklama

Reklama