Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý herec Gwynplaine, který si od malička nese velké stigma, putuje zemí s kočovnou společností. Později se sice dozvídá o svém urozeném původu a ohromném dědictví, jeho starý kočovný život jej stále vábí zpět. Variace na stejnojmenný román Victora Huga, v jedné z hlavních rolí s Gérardem Depardieu, vznikla částečně i v české koprodukci v Barrandovských ateliérech. (Dny evropského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Joges 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Ani jsem netušil, že Victor Hugo něco takového napsal. I když příběh ze světa boháčů a nuzáků vznikl před více jak sto lety, a převedení do filmové podoby se nemuselo vůbec podařit, nebyl to nakonec žádný trapas. Ba naopak, francouzský tým spolu s českými herci vše dobře ustál, a tak vzniklo věrohodné dílko se zajímavou výpravou. Depardie vnáší do filmu svou tradiční noblesu a Ch.Theret i MA. Gordin tvoří zajímavý pár a rovněž hrají dobře. ()

burton 

všechny recenze uživatele

Vida vida. Když jsem četla knihu, představovala jsem si toho neustále smějícího-se muže daleko děsivěji. Zde tento je přímo k zulíbání a docela se mi zdá, že oproti knižní předloze má super život. Ovšem i tak se mi film docela líbil. Svým zpracováním, jakoby byl natočen tak 1954? Jo, tenkrát bych v kině asi měla oči na vrch hlavy. ()

Reklama

Florfila 

všechny recenze uživatele

Když jsem sledovala tento film vybavil se mi Tim Burton, Batmen a Imaginárium dr. Parnasse... Taková všehochuť. Ale celkem se mi to líbilo. Dějově to bylo tak nějak všelijak poslepované naslepo, postavy nebyly nijak vytříbené, ale zato působily opojně a mysticky. A tím myslím, každou postavu, která se příběhem mihla. Na všechny byl krásný pohled. Depardieu se mi tu líbil hrozně moc a jeho životní přednesy a moudrosti ač klišoidní, pořád se mi to líbilo... Vizuálně moc hezká práce... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,UDĚLEJ CO MUSÍŠ, JAK TI RADÍ SRDCE. NAŠE NÁKLONNOST, NAŠE DŮVĚRA A NAŠE LÁSKA JSOU BOHATSTVÍM, KTERÉ ZŮSTANE NAVŽDY TVÝM VLASTNICTVÍM…“ /// Myslím, že i režiséra napadlo, jak by tomu seklo Burtonovo vidění světa. Těžko říct, jestli myslel i na hereckej ansábl…, každopádně v týhle učebnicový tragédii si užijete divadelní polohy G.Depardieu do sytosti. Příběh o tom, že chudoba není to nejhorší, co se dá v životě zažít a že pravou tvář nenajdete na ksichtě, ale uvnitř je sice dramatickej, ale myslím, že vejš by ho nedostal ani ten Burton (s Deppem či Helenou). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej román, kterej napsal v roce 1869 Victor Hugo, jsem nečetl. 2.) Toužím plivnout do ksichtu aristokratovi. (Ahoj Miloši!) /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

No kluk s rozříznutou pusou měl těžký úděl . Když nesl v náručí malou holčičku a nikdo mu ve sněhu a zimě neotevřel to se mi otvíral nožík v kapse . Jěště , že tam byl maličký příbytek na kolečkách a v něm Depardieu , kterého moc nemusím , ale budiž . Naši herci opět hráli štěky , což nechápu . Něco tomu filmu chybělo , takové trochu rozvleklé a divný ten komorník nebo co to bylo , ten fakt lezl na nervy . Jinak pěkná hra na ty sklenice k těm představením , to jo .Zatím dám tři a půl . ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo především v České republice. (JoranProvenzano)
  • K znetvoření nechtěných dětí docházelo proto, aby v budoucnu nehledaly své rodiče. Často se mělo jednat o nemanželské děti šlechticů. (aporve)

Reklama

Reklama