Reklama

Reklama

Balerína

  • Francie Ballerina (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film vypráví příběh Félicie, mladé osiřelé dívky, jejíž největší vášní je tanec. S pomocí svého nejlepšího přítele Victora se jí podaří uprchnout ze sirotčince a vydat se na dlouhou cestu do Paříže, kde na ni čeká mnoho nelehkých úkolů a zajímavých setkání. Zábavný a dojemný film o přátelství, sebedůvěře a rodinných poutech. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (108)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vcelku předvídatelné a tím pádem nepříliš originální, nicméně - jde o pohádku, takže to není nic proti ničemu. Jenomže animace je o řád lepší nežli zápletka, a to už úplně v pohodě není. Nechápu, proč musí být (jako už tolikrát předtím) děj TAK přeexponovaný - a finále TAK vyhrocené. Co je to za kontraproduktivní módu s ostrými lokty, která se prodrala i do dětských animáků ? Bože, matka té druhé - jakési úhlavní konkurentky na baletním kolbišti - byla přece obyčejná žena !!! Sice zazobaná a dost nesnesitelná, ale pořád obyčejná žena, která si zakládá na elegantním zevnějšku, nikoli čarodějnice nebo jakási superwoman. ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Těžko si lze představit, že by OSOBNĚ zuřivě pronásledovala Félicii až kamsi do nebezpečných, téměř nadoblačných výšin. Po takovém extempore "Balerína" stěží dosáhne na 3* ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Animák, který se mi moc líbí, škoda, že ve druhé části lehce ztrácí dech. Je to tím, že je zbytečně dlouhý. Mít to o deset minut méně, zkrátit lapálie se záporáky, které jsou vcelku ubíjející, mělo by to lepší švih a já dám plný počet. Krásná animace, hudba, příběh, vtipné, poučné i hezky nadabované. ()

Reklama

brumbrum odpad!

všechny recenze uživatele

Nepozeratelne, sorry. Komplet prenesene modely/mimika/uskrny/povahy... z inych 100 rovnakych rozpravok. Nic osobne, nic svojske, proste copy/paste. Keby to bola prva rozpravka z tejto kategorie, tak je to fajn - a pacit sa bude hocikomu, kto v tom nespozna tu formalnu a obsahovu schemu z inych. Ale takto, po zhliadnuti inych, je to zial zbuchane narychlo, este aj povahy figurok. Nemozem inak ako ODPAD, pretoze som to musel po 15 minutach stopnut a zmazat. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Moc hezký animák, pojednávající o jednom nesmírném životním snu, který překoná všechny překážky. A to i přesto, že příběh je ve své podstatě velmi jednoduchý a předvídatelný. Mladá holka Felicie, osiřelé dítě, jenž žije ve francouzském sirotčinci, má velkou touhu, a to stát se baletkou. Společně se svým poněkud ztřeštěným, ale milým kamarádem Viktorem uprchnou z jejich jediného dosavadního domova a vrhnou se přímo do Paříže vstříc novým zážitkům a hlavně naplnění svých přání. Viktor se chce stát světoznámým vynálezcem, zatímco Felicie zase proslulou balerínou. Přes prvotní drobné nezdary, mají oba dva, především pak Fellicie na dosah splnění svého snu, ovšem nebude to mít vůbec snadné. Strašně příjemně se na snímek dívá už kvůli kouzlu Paříže, tak zejména kvůli samotným postavám. Sympatická Felicie, která si jde tvrdě za svým, potrhlý Viktor, jenž vymýšlí bláznivé vynálezy, dobrácká Odetta, která se ujme Felicie nebo naopak zlá Regina, která chce prosadit svou dceru do baletního souboru za každou cenu. A i další postavy jsou zábavné jako třeba Mathurin obtloustlý přítel Viktora nebo blonďatý tanečník Rudy, který chce získat srdce Felicie. Film se sice v závěru nevyhne některým očekávaným či ne úplně logickým věcem, jako např. návrat Felicie zpět do Paříže, milostnému románku nebo konečnému tanci, ale i tak je celkově hodně povedený, a třeba takový taneční "souboj" mezi dívkami nebo scéna na Soše Svobody nemají chybu. Pro mě nepochybně skvělý animovaný snímek, který předčil očekávání. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Animáky nevyhledávám, všechna studia na ně začala před časem ve velkém sázet, jenže většinou scházely kvalitní scénáře, přebývaly uječené postavy a až příliš se tvůrci snažili zalíbit všem. Výsledky jsou křečovité jednohubky, které nebaví ani cílovou skupinu: ty nejmenší. Stojaté vody žánru dle mého Balerína příjemně rozvlní, dvojice sirotků následuje své sny, vše je příjemně barevné a milé, takže nejen holčičky si přijdou na své. Fajn soundtrack. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Vo filme má Socha slobody zelenú farbu už počas stavby. V skutočnosti je však vyrobená z bronzu a ozelenela až po čase, vplyvom oxidácie. (Astonko)
  • Příběh se odehrává někdy v letech 1887–1889 v době výstavby Eiffelovy věže, protože v několika záběrech je vidět pouze rozestavěné torzo. (noelcoward73)
  • Režiséri filmu Eric Summer a Éric Warin zvolili pri nakrúcaní technológiu "motion capture", ktorá vyžaduje náročnú spoluprácu tzv. predhercov. Predlohou im boli skutoční parížski baleťáci. Ich pohyby boli snímané rovno do počítača, kde sa následne premenili do 3D podoby. (classic)

Reklama

Reklama