Reklama

Reklama

Balerína

  • Francie Ballerina (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Film vypráví příběh Félicie, mladé osiřelé dívky, jejíž největší vášní je tanec. S pomocí svého nejlepšího přítele Victora se jí podaří uprchnout ze sirotčince a vydat se na dlouhou cestu do Paříže, kde na ni čeká mnoho nelehkých úkolů a zajímavých setkání. Zábavný a dojemný film o přátelství, sebedůvěře a rodinných poutech. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (108)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Nepřečetl jsem si obsah, viděl jsem jen zdejší plakát, a musím říct, že nechápu, kterej ťulpas ten plakát vymýšlel. Je naprosto zcestný. Tahle konkrétní scéna se odehrává na úplném konci a nemá absolutně nic společného s příběhem. Ten sám o sobě je na pomezí drama / komedie. Takových filmů přitom známe mraky. Ať už animované nebo hrané. Na Balerínu se pěkně kouká, má sympatické postavy a ok animaci, jenže je zbytečně černobílá a na tam, kde měla skončit a být příjemnou podívanou, se ještě objeví zlá postava a začne skoro až groteskní naháněčka z ranku těch nejdětinštějších kreslených filmů. Tohle se dá ale přežít a i když si za měsíc nevzpomenete, o čem Balerína byla, na 90 minut Vás příjemně zabaví. Nic jiného tenhle film ale ani nechce. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Animáky nevyhledávám, všechna studia na ně začala před časem ve velkém sázet, jenže většinou scházely kvalitní scénáře, přebývaly uječené postavy a až příliš se tvůrci snažili zalíbit všem. Výsledky jsou křečovité jednohubky, které nebaví ani cílovou skupinu: ty nejmenší. Stojaté vody žánru dle mého Balerína příjemně rozvlní, dvojice sirotků následuje své sny, vše je příjemně barevné a milé, takže nejen holčičky si přijdou na své. Fajn soundtrack. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

S animovanými filmy by se mělo v posledních letech opravdu šetřit, obzvlášť s rodinnými snímky, kde očekáváte stejné rozuzlení jako u všech obdobných kousků, cílených hlavně na dětské diváky. Francouzskokanadská Balerína není žádnou výjimkou, ačkoli nabízí hezky pestrý příběh a balet jako poměrně neotřelé téma. Takže na první dobrou uspokojující odlehčená podívaná. ()

brumbrum odpad!

všechny recenze uživatele

Nepozeratelne, sorry. Komplet prenesene modely/mimika/uskrny/povahy... z inych 100 rovnakych rozpravok. Nic osobne, nic svojske, proste copy/paste. Keby to bola prva rozpravka z tejto kategorie, tak je to fajn - a pacit sa bude hocikomu, kto v tom nespozna tu formalnu a obsahovu schemu z inych. Ale takto, po zhliadnuti inych, je to zial zbuchane narychlo, este aj povahy figurok. Nemozem inak ako ODPAD, pretoze som to musel po 15 minutach stopnut a zmazat. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Gradovať zápletku bez dynamických zvratov, tomu hovorím umenie. Nepríčetná mamička je tiež pomerne originálny nápad. Myslím, že v Baleríne ani tak nešlo o balet, ako skôr o umne klišovitú mozaiku detských snov, ktoré sa aspoň na plátne vyplnia pre radosť školopovinného publika. Aj dospelí si tam nájdu nejaký ten odkaz (kebecká vlajka). Nemyslím, že ide o druhotriedny animák naopak, je lepší, než som čakal. Trošku ho kvalitatívne zráža dolu SK aj CZ dabing, ktorý mohol byť lepšie zvolený. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Victor se stal pomocníkem stavitele Gustava Eiffela, autora Eiffelovy věže. Eiffel vytvořil i železnou konstrukci pro sochu Svobody (dle návrhu Fréderica Auguste Bartholdiho). Oba tyto monumenty se ve filmu objeví. (Ganka)
  • První taneční scénou v Národní pařížské opeře je P. I. Čajkovského „Labutí jezero“. Následně se zkouší klasický vánoční příběh „Louskáček“ stejného skladatele. (noelcoward73)

Reklama

Reklama