Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(19)

Obsahy(1)

Série zasazená do časového období mezi událostmi prvního Tronu a jeho pokračování Tron: Legacy sleduje osudy Becka, mladého programu, který se postupně stává vůdcem revolty ve vnitřním počítačovém světě Grid proti dobyvačnému programu Clu a jeho přisluhovačům. Beck, původně naprogramovaný jako mechanik, se stane učedníkem Trona, největšího bojovníka, kterého kdy Grid poznal. Tron tak Becka trénuje nejen v boji a umění závodů na světelných motocyklech, aby se mohl postavit brutální vojenské okupaci města Argon, ale zároveň ho vede a učí jak být správným lídrem a jak ovládat svou bouřlivou povahu. Beck postupně přejímá Tronovy schopnosti a znalosti a stává se nepřítelem číslo jedna pro Generála Teslera a jeho okupační vojska, sloužící samotnému Clu. (Caszidy)

(více)

Recenze (72)

Mii 

všechny recenze uživatele

Fascinující. Jiná slova k tomuto seriálu nemám. Vizuální zpracování prvního filmu Tron ve mě odjakživa vzbuzovalo nesmírný obdiv, nemluvě o tom, že nikdy nebudu schopna plně pochopit jak bylo v roce 1982 technicky možné stvořit film s reálnými herci v čistě 3D prostředí. Příchod Tron: Legacy, téměř po 30 letech od původního díla, byl sice odsouzen od začátku k neúspěchu, nicméně pro mně to byl opět vizuální orgasmus. Dokázala jsem zapomenout na příšerný příběh a prostě hltat dokonalý hi-tech design (jakožto studetka počítačové animace si dokážu představit co obnáší takové efekty a prostředí vytvořit). Nápadu na celkově animovaný seriál se v podstatě ani nedivím, od začátku se to zdá být praktičtější než herci běhající celý film před zeleným plátnem. A stalo se to, že původní Tron se konečně dočkal plnohodnotného následovníka. Tron: Uprising je naprosto úžasný animační počin (kombinace 2D a 3D animace) s hudbou téměř totožnou jako v Tron: Legacy od Daft Punku. V podstatě si bere z obou filmů to nejlepší a kombinuje to v seriálu pro “děti” který člověka naprosto polapí. S hlavní postavou dabovanou Elijahem Woodem. Co víc si přát. (jen ty obličeje by mohli mít ty postavičky hezčí) ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Poutavé je porovnání Tron: Povstání s komiksovou-superhrdinskou tvorbou. Právě z komiksů (případně filmových adaptací komiksů) seriál vychází více, než je na první pohled patrné. Beckova revolta v některých epizodách připomíná Batmanovu stráž nad Gothamem, jeden díl nápadně připomíná finále Nolanova Temného rytíře (2008). Jindy naopak Beck v obleku a helmě renegáta zachraňuje dámu v nesnázích, již zná i ve svém civilním životě, a je zcela patrné, že se do Renegáta zamilovává, zatímco s Beckem ji pojí pouze přátelství (tak jako Lois Laneová se Supermanem/Clarkem Kentem). V některých bojových sekvencích pak snaha o frikulínský styl vyjadřování (hlášky) hlavního hrdiny evokuje Spider-Mana. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Super! Stejně jako film, jehož prequelem jest tento lahůdkově vymazlený seriál. Předčasně ukončený, takže se nedočkáte pořádného závěru. Tak...bacha. Hudba 167% Vizuál 200% Paige (je krásná, inteligentní a vymyšlená, což jest velké mínus:( 666% Obsazení 100% Režie většiny dílů...Karlík Fazole;-) A padouch, který se jmenuje hezky česky či rusky, Pavel je k nezaplacení.:) Jen škoda, že tv s. vznikl až po filmu, páč by bylo supr, pokud by Quorra v Legacy zmínila Paige nebo Becka. ()

iampatrik 

všechny recenze uživatele

Po pilotním díle není moc co vytknout, snad jen (pro mě) nevkusně nakreslené postavy v jinak ve výborném animovaném vizuálu s vkusnou hudbou. Příběh zajímavý, akce, co má spád.. samozřejmě se zatím jedná o první díl, který jsem viděl, ale tímto krokem si získal mou pozornost. EDIT: Hodnotím i poté, co jsem neviděl celou sérii, Tron si dával v určitých intervalech někdy i měsíční pauzy a já už nemám potřebu sledovat, jak se příběh vyvíjí dál, i tak se dá Tron hodnotit kladně. ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Film Tron mě nudil a Legacy mě zklamalo. Uprising si z filmů bere všechno dobré a přidá pár seriálových neduhů, ale je to nejlepší, co pod značkou Tron kdy vzniklo! Vizuální pojetí se drží předobrazu z Legacy a i hudba se jí velmi příjmeně podobá (Joseph Trapanese už spolupracoval na Legacy). Akce je výborná, svižná, akční a dobře natočená. Mínusem jsou jen časté seriálové výtky: řada nezajímavých postav, některé zbytečné epizody a dějové linie. Uprising ale výborně plyne a baví, diváku tak ani nevadí celkem pomalý posun hlavní dějové linie. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Grafiti používané Odpadlíkem a jeho následovníky - "Tron Lives" (podobné jako "Flynn Lives" neboli virální kampaň k případnému pokračování TRON: Legacy (2010)) využívá mnohočetných linek a odkazuje tak na původní spořič obrazovky operačního systému Windows 95. (Caszidy)
  • Olivia Wilde si zopakovala roli Quorry, tentokrát samozřejmě pouze formou dabingu, z filmu TRON: Legacy 3D (2010). Její postava se v Tron: Povstvání objevila v šestém díle nazvaném "Isolated". (Caszidy)

Reklama

Reklama