Reklama

Reklama

Petr Kocourek (Tomáš Vorel jr.) se hlásí na katedru grafiky na UMPRUM, kam přijímají jen pár vyvolených. Už jednou ho nevzali a profesor Slanina (Jakub Kohák) je nekompromisní. Na školu se hlásí i krásná Julie (Eva Josefíková), do které se Kocourek bezhlavě zamiluje. Michal Kolman (Jiří Mádl) studuje VŠE, ale místo přednášek a seminářů ho zajímají jen spolužačky a rychlá auta. Zkoušky a zápočty řeší podvodem nebo úplatkem či pomocí svého vlivného otce (Jan Kraus). Kocourkova matka (Zuzana Bydžovská) se dávno vzdala představy, že její syn bude studovat něco pořádného, zatímco paní Kolmanová (Ivana Chýlková) svého synka neustále vydržuje a hýčká. Oba kluky spojuje už od gymplu ilegální malování graffiti. Na pražských střechách, nádražích a v podchodech zažívají divoká dobrodružství. Při jedné noční honičce je Kocourek dopaden... Hudba a rap DJ Mika Trafika a Vladimira 518, strohé herectví, dynamická kamera, tajemná noční zákoutí – to vše dává Praze autentickou podobu. (A-Company CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (733)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Jo tak on se s někym porval, a ten někdo ho hned nato vyvlíkne z vězení? Wow. Just... wow! --- Tomáš Vorel je jiná liga. Ať je zrovna mladší, nebo starší - pořád jiná liga. První z nich leze před kameru (jako vždy) beze špetky hereckýho talentu a (protentokrát i) s porostem, za nějž bych se styděl dokonce i já na konci Movemberu; ten starší potom neni o nic moudřejší a nadále produkuje scénáře tak laciný, že u nich člověk fyzicky trpí (viz přetažená linka matky se synem a celá ta "Česko je na hovno, pojeďme všichni do zahraničí" póza). Tihleti dva umělci by si fakt měli nahlas zopakovat široko daleko nejlepší hlášku snímku - Nóó, tak jsem čůrák, no! - a konečně přestat točit. --- Jinak by to zřejmě bylo na dvě upocený (čti "gymplovský") hvězdičky, bohužel ani technická stránka tentokrát příliš nepodržela. Rádoby efektních zatmívaček a hip hopových popěvků tam bylo snad i víc než holek pro Mádla; což se aspoň mně osobně těžko rozdejchávalo. Přidávám se tudíž jen s jednou ne až tak povrchní hvězdičkou pro slečnu Evu, která si mě dodatečně ještě víc získala svym vystoupenim u Krause. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ano, je to lepší než Gympl. Ale ne o tolik, aby si to zasloužilo o hvězdičku víc. Vorel mladší mi nikdy nepřišel herecky zajímavý, což vyniká ve dvojici s Mádlem, který si svého hajzla s chutí užívá. Slušná kamera i střih, hudebních tracků by mohlo být víc než ty dva, co se pořád opakovaly. Scénář opět podivně kostrbatý. Jak se asi bude jmenovat příští díl? ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSOU NĚJAKÝ NEKLIDNÝ…" /// V týhle době se mladí s ničím neserou. Mluvěj jak jim rypák narostl a šukaj kde chtěj (když na to maj, tak třeba v autě). Starýho Vorla syn propaguje zdravej životní styl a Mádl… no, ten ne. Ptákovina pro mladý, který ještě vobčas zajdou do školy, nebo se radši vycákaj na zeď, ve který je nejftipnější povzdech chlapa v letech ,,NO TAK JSEM ČURÁK!“ Ale nejspíš si tady každej najde to svoje. Hezký je, že se Vorel nejebe s žádným patetickým koncem a prostě to po 75 minutách utne (řekni jim, ať si to tam nahoře vopravěj, zbytečně tou dýlkou vodrazujou…). Žádná sláva, ale s holkama to vidíme na trojku. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Náčelník mi dal za úkol chytit writera. A já kurva nevím, kdo to je! 2.) Jsem TOY (zvládnu akorát tak BOMBING). Mám nějakou SKETCH A rád bych byl FRESH. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pokud bych musel koukat další hodinu na Tomáše Vorla a jeho neherecké umění, tak bych s hodnocením šel ještě níž. Délka je hodně stravitelná a tudíž se to jednou zvládnout dalo, ale tím to hasne. Po druhé se Vejšce vyhnu obloukem, párkrát jsem se sice zasmál, ale jednička byla o stupeň lepší. Vejška je Gympl v jiném obale, což je místy dost otravné. Silné zklamání, čekal jsem více .. 4/10 = 40% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem myslel, že tomu na férovku napařím odpad, protože mě nehorázně sralo jak někteří herci přehrávají. Dle mého názoru, Tomáš Vorel ml. neumí vůbec hrát a Eva Josefíková se do své role vůbec neuměla vžít. Příběh mi vlastně skoro nic nedal, půl hodiny jsem čekal, kdy se z toho něco vyvrbí a to nemluvim o tom jak dlouho jsem čekal, než to bude ke shlédnutí. Jezdící kamera mě lezla na nervy a hudba taky nic moc, snad jen ten V518 stál za to. Nakonec mě to ale celkem do děje vtáhlo a našel jsem nakonec nějaká pozitiva. Hlavně Jiří Mádl bez kterého bych ten film snad ani neměl sílu dokoukat. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (33)

  • Tomáš Vorel starší spolupracoval na filme aj s ľuďmi z reálnej graffiti scény. Na scenári sa napríklad podieľal najznámejší český streetartista Pasta Oner, ktorý taktiež dabloval Tomáša Vorla mladšieho (Petr Kocourek) v scénach, kde hlavní hrdinovia sprejujú. Ako poradca spolupracoval už na Gympli. Svojho dabléra dostal aj Jiří Mádl (Michal Kolman). (Sufferer)
  • Kokain byl při natáčení rekvizitáři nahrazen hroznovým cukrem. (MTHRFCKR)
  • Když filmaři v květnu dotočili v klubu Lávka u Karlova mostu, přišly dva dny nato povodně a polovina filmových lokací se ocitla pod vodou. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama