Reklama

Reklama

Petr Kocourek (Tomáš Vorel jr.) se hlásí na katedru grafiky na UMPRUM, kam přijímají jen pár vyvolených. Už jednou ho nevzali a profesor Slanina (Jakub Kohák) je nekompromisní. Na školu se hlásí i krásná Julie (Eva Josefíková), do které se Kocourek bezhlavě zamiluje. Michal Kolman (Jiří Mádl) studuje VŠE, ale místo přednášek a seminářů ho zajímají jen spolužačky a rychlá auta. Zkoušky a zápočty řeší podvodem nebo úplatkem či pomocí svého vlivného otce (Jan Kraus). Kocourkova matka (Zuzana Bydžovská) se dávno vzdala představy, že její syn bude studovat něco pořádného, zatímco paní Kolmanová (Ivana Chýlková) svého synka neustále vydržuje a hýčká. Oba kluky spojuje už od gymplu ilegální malování graffiti. Na pražských střechách, nádražích a v podchodech zažívají divoká dobrodružství. Při jedné noční honičce je Kocourek dopaden... Hudba a rap DJ Mika Trafika a Vladimira 518, strohé herectví, dynamická kamera, tajemná noční zákoutí – to vše dává Praze autentickou podobu. (A-Company CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (730)

Handle 

všechny recenze uživatele

Bez jakékoli nápaditosti, gradace, ale hlavně BEZ DĚJOVÉ LINKY. Scénář je prostě zoufalý a celé je to o ničem. Film najednou skončil a já vůbec nevěděl, co chtěl říct. Navíc ani se vtipem to není žádná sláva a jedná se čistě jen o (pod)průměrnou zábavu, kde si z celého snímku (na rozdíl od Gymplu) vybavím pouze jednu scénu (Kraus/Chýlková hádka :)), což je sakra málo. Herecké výkony celkem fajn, ale jako celek to opravdu nestojí za moc. Sotva 50%. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Oproti “Gymplu” zde pozoruji kvalitativní posun vpřed. Vejšku opět rámuje skvělý soundtrack, který v kombinaci s undergroundovým graffiti a pochmurnými reáliemi Prahy činí z tohoto filmu v rámci tuzemské tvorby slušný filmový zážitek. Jediné co bych filmu vytknul, je jakési "prkenné" herectví Tomáše Vorla a Evy Josefíkové, které bylo doslova do očí bijící a kazilo celkový dojem z filmu. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Gympl ešte ušiel, ale toto je jedna veľká príšernosť. Žiaden nápad, rovnaké pózy, neherci a trápny vtip. Miestami mi to pripomínalo Kameňákov. Jediné čo trocha zaujalo bolo pár epizodných lepších scénok, hlavne v spojitosti s Janom Krausom a naliatou Bydžovskou. Totálne zbytočný film. 30/100 ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem myslel, že tomu na férovku napařím odpad, protože mě nehorázně sralo jak někteří herci přehrávají. Dle mého názoru, Tomáš Vorel ml. neumí vůbec hrát a Eva Josefíková se do své role vůbec neuměla vžít. Příběh mi vlastně skoro nic nedal, půl hodiny jsem čekal, kdy se z toho něco vyvrbí a to nemluvim o tom jak dlouho jsem čekal, než to bude ke shlédnutí. Jezdící kamera mě lezla na nervy a hudba taky nic moc, snad jen ten V518 stál za to. Nakonec mě to ale celkem do děje vtáhlo a našel jsem nakonec nějaká pozitiva. Hlavně Jiří Mádl bez kterého bych ten film snad ani neměl sílu dokoukat. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nic nečmáral na zeď, nefetoval a ani nikoho neuplácel, protože se nerad špiním od barev, rád vím o světě a nemám čím uplácet. Bylo mi zkrátka jasné, že tohle nebude film natočený dle mých tužeb, ale byl jsem zkrátka zvědavý, zda se kdysi zajímavému Vorlovi podaří natočit něco ještě pitomějšího než byl Gympl. Nepodařilo, protože tohle bylo o něco lepší. A přestože trestní zákoník kriminalizuje nejeden nesmysl, tak § 228 odst. 2 podle mého smysl má a všem, kdo jej porušují, bych nastříkal koule na brčálově zeleno. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (34)

  • Ve filmu dělá Petr Kocourek (Tomáš Vorel ml.) hasicím přístrojem graffiti na stěnu ve vestibulu metra Smíchovské nádraží. Po natáčení bylo graffiti umyto, ale zůstaly po něm masivní fleky. (stepan_s)
  • Na začátku filmu, když řezník nabízí k pomalování roletu, je roleta posprejovaná. V další scéně je čistá. (rybicka11)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno