Reklama

Reklama

Matt Scudder (Liam Neeson) je bývalý newyorský policista a vyléčený alkoholik, který pracuje jako soukromý detektiv bez licence pro ty, kdo z jakýchkoliv důvodů nemůžou jít za policií. Jedním z takových je i drogový dealer Kenny, který si detektiva najme, aby našel ty, kdo mu unesli a brutálně zavraždili ženu. Scudder začne postupně odkrývat stopy vedoucí k únoscům a zjišťuje, že tento zvrácený zločin není jediným a rozhodně ani posledním, který v ulicích New Yorku spáchali. Sérioví vrazi se chystají opět zaútočit a pro Scuddera, stojícího mimo zákon, se tak rozehrává nelítostný boj s časem. (A-Company CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (604)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé jen poznamenám, že na tomto filmu není nic mysteriózního. Za druhé na něm není ani moc toho akčního. V podstatě se jedná kriminálku, u níž se dost divím tomu, že docela zkušený scénárista Scott Frank zplodil takovou lacinou, konzumní ptákovinu. Mně osobně vůbec nevadí, že film neobsahuje stovky vystřílených nábojů, honičky po poušti, moři, horách a třeba Měsíci, to vše během 5 minut. To bych nešel ani na průměr (viz. např. Taken 2), ale docela mi hlava nebrala schizofrenní postavu Liama Neesona. Jeho prezentovaný charakter a skutky se tak liskaly po tlamě, že jsem se musel přemáhat, abych na to dál nemyslel. Kdo má přebytečné 2 hodiny, feel free, ale must see film tohle rozhodně není. Pokud chcete promakanou kriminálku, zvolte Zmizelou, pokud chcete akční revenge nářez, jděte po Wickovi. A když unést a zamordovat, tak pořádně. Tohle je proti těmto letošním třěm kusům jako vyvařený fusekle. 55% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Tuhle atmosféru temného velkoměsta na počátku 90. let mám nejraději. Žádná moderní výpočetní technika, jen detektiv s těžkou minulostí, bystrá mysl, zápisníček a neutuchající kapky deště stékající po vrásčitém čele. Prošedivělý Neeson má zkrátka charisma, prodírá se špínou New Yorku a my podrobně sledujeme jak se systematicky přibližuje čím dál víc pravdě. Není to příliš komplikované a spousta postav zůstává dvourozměrnými, ale v tomhle typu filmu to ani nevadí... 8/10 ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson sa nadobro stal kráľom výhražných telefonátov. Je naozaj pozoruhodné, ako veľmi film nakopne scéna, v ktorej hrdina konečne zdvihne slúchadlo a uštedrí oplanovi na druhom konci drôtu svoje vymaznané: "Listen to me, motherfucker..." Je to skoro lepšie, ako keď sa Arnold chopí guľometu. Do tejto scény je film len obyčajná detektívka, ktorá by ma nadchla ako pilot televízneho seriálu, ale na plátna kín nepatrí. Lenže potom sa začnú diať veci, film ohromne naberie na intenzite a nečakane drsné finále ho posunie k citeľne lepšiemu celkovému dojmu. 7/10 a chcem adaptácie ďalších Blockových kníh so Scudderom. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Chození mezi náhrobky je k dokonalosti vymazlená Blockovka, strhující, temná, s katalogově úchylnými masouny a perfektně noárovým Nýsnem, které může dát méně než tři jen naprostý buzerant. Tedy pardon, zase ten roztomilý překlep, chtěl jsem samozřejmě říct „jen fantasticky hloubavý a nesmírně erudovaný filmový kritik“. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Mathew Scudder patrí roky k obľúbeným literárnym postavám. Je preto zrejmé, že film sa predstave vyvolanej čítaním jeho spletitej histórie nemohol stopercentne priblížiť. Napriek tomu ide o dôstojnú adaptáciu, v ktorej sa síce spomenie viac vecí odrazu, niektoré sa zase vypustia, ale tak to už pri neotrocky vernom prepise či prevode kníh do filmu chodí. Príbeh, obdobne ako literárne dobrodružstvá tohto zvláštneho súkromného detektíva - nedetektíva (nemá licenciu, pomáha len na dobré slovo, neberie plat, ale len dary) je riadne drsný. Celkové spracovanie sa vyznačuje rovnako ponurou atmosférou reznutou ovzduším stále prítomného zločinu, pri ktorom si treba vyberať, či sa s predstaviteľmi niektorého z týchto hriechov dá vôbec spolupracovať (díleri a konzumenti drôg) alebo či je takáto spolupráca nemožná (únoscovia, vrahovia a sadisti). Jediné, čo vytýkam je v literárnych predlohách napriek otrasnosti zločinov, často prítomný osobitný humor, ktorý sa vo filme objavil len zriedka. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (19)

  • Matt Scudder (Liam Neeson) nosí hodinky značky Hamilton Khaki Field. (dyfur)
  • Druhá oběť, kterou ztvárnila Laura Birn, je ve filmu pojmenována Leila Andresen, ale v závěrečných titulcích jako Leila Alvarez. (Anyk)

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Reklama

Reklama