Reklama

Reklama

Continuum

(seriál)
Kanada, (2012–2015), 31 h 30 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Simon Barry

Hudba:

Jeff Danna

Hrají:

Rachel Nichols, Victor Webster, Erik Knudsen, Stephen Lobo, Roger Cross, Brian Markinson, Jennifer Spence, Lexa Doig, Luvia Petersen, Richard Harmon (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Policistka z roku 2077 (Rachel Nichols) se přichomýtne k útěku bandy nebezpečných zločinců z vězení. Ocitne se i s nimi v roce 2012 a dává si za úkol nejen najít cestu zpět ke své rodině, ale zároveň pochytat zločince dříve, než uskuteční svoje plány. Přitom jí pomáhá mladý vynálezce Adam (Erik Knudsen) a Vancouverské policejní oddělení, jmenovitě Carlos (Victor Webster). (Ben Nevis)

(více)

Recenze (134)

Chen 

všechny recenze uživatele

První série byla očividně jen rozjezdem, který zvolna připracoval terén pro to, co přinese řada druhá. Ta je sice místy zbytečně překombinovaná a vyžaduje to, aby si divák pamatoval spoustu detailů, jinak se v příběhu rychle ztratí, ale jinak jde o zajímavě prezentovanou sci-fi podívanou plnou filozoficky laděných otázek, zajímavých zvratů, ale také velmi slušných akční momentů a lacině nepůsobících triků. Velmi příjemné překvapení. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

(1. sezóna - 75 %, 2. sezóna - 65 %, 3. sezóna - 60 %). Dám lepší 3 hvězdy. Je to dobrý sci-fi seriál, který má několik geniálních dílů, ale bohužel i dost zbytečné omáčky okolo. Po třetí sérii - týbrďó, to je zamotanější než sluchátka volně pohozená v batohu. Takže moc. Update - ono už to skončilo, no hurá. 3* akorát. ()

Reklama

Druby 

všechny recenze uživatele

Ideální letní seriál, pro milovníky syfy navíc nutnost! Uvidíme, jak se první sezóna rozjede - první díly však vypadají velmi nadějně..zatím 80 % ---------- 4 díly za mnou a to týdenní čekání je otřes. "Flashbacky" do budoucnosti dokonale zpestřují honičku "na pozadí". Pro velké rýpaly by se dalo namítnout, že jednotlivé díly na sebe bezprostředně nenavazují, ale to dost možná ani nemusí být na škodu. 90 % ---------- Pilot měl navíc v Kanadě na Showcase rekordní sledovanost, tak doufám, že to po první sérii nepotopí. [stejně jako seriály Flashforward / Caprica] ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný sci-fi seriál, ve kterém se ovšem víc prostoru než sci-fi hračkám a cestování v čase věnuje spíš detektivní práci, byť podpořené high-tech vybavením z budoucnosti. A taky jedním mladistvým počítačovým géniem, který nemá celý den na práci nic lepšího než sedět na telefonu a radit cestovatelce časem, s občasným hacknutím nějaké té vládní, potažmo korporátní, tajné databáze. Poměrně zajímavá je hlavní myšlenka o definici toho, co je ještě boj za svobodu a co už je terorismus. A také jakým vynalézavým způsobem se stáváme nenápadně novodobými otroky velkých korporací. Zajímavá témata, ovšem to zpracování mi ve finále až tak nesedlo, i když pořádně ani nevím proč. Také z otázek, které by mě nejvíce zajímaly, nebylo zodpovězeno prakticky nic - byť to vypadá že v druhé sérii by s tím mohli pohnout.. Hodnoceno po první sérii. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Pilot: Vypadá to prozatím jako běžná detektivka trochu opepřená scifi a bojuje se proti terorismu, což je vděčné téma poslední dekády. Hlavní hrdinka je klasicky dřevěná v obličeji, jako by se bála tak přehrávat, až hraje Vulkánku. Už mě unavují ženské postavy, které jsou tak "cool" a nad věcí, až jsou nudné. Nechybí pohledný parťák a brýlatý pubertální Adam Bernau, který snad nebude otravný. První díl naznačuje, že se zápletka nebude točit jenom kolem honičky za uprchlými zločinci a že svět v budoucnosti je jiný, než si policistka myslí. ()

Galerie (948)

Zajímavosti (7)

  • V 6. díle 2. série s názvem "Second Truths" cituje Carlos (Victor Webster) na konci epizody větu Sherlocka Holmese "If you eliminate the impossible, whatever is left over, however improbable, has got to be truth," tedy v překladu "Když vyloučíte nemožné, pak to, co zbývá, musí být pravda, byť je sebenepravděpodobnější." (Shadowspark)
  • Natáčanie prebiehalo vo Vancouveri, kde sa odohráva aj samotný dej. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama