Reklama

Reklama

Continuum

(seriál)
Kanada, (2012–2015), 31 h 30 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Simon Barry

Hudba:

Jeff Danna

Hrají:

Rachel Nichols, Victor Webster, Erik Knudsen, Stephen Lobo, Roger Cross, Brian Markinson, Jennifer Spence, Lexa Doig, Luvia Petersen, Richard Harmon (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Policistka z roku 2077 (Rachel Nichols) se přichomýtne k útěku bandy nebezpečných zločinců z vězení. Ocitne se i s nimi v roce 2012 a dává si za úkol nejen najít cestu zpět ke své rodině, ale zároveň pochytat zločince dříve, než uskuteční svoje plány. Přitom jí pomáhá mladý vynálezce Adam (Erik Knudsen) a Vancouverské policejní oddělení, jmenovitě Carlos (Victor Webster). (Ben Nevis)

(více)

Recenze (134)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Z počátku další hra s časem, která nabízela nejen atraktivní postavy a jejich vývoj, ale také konspirační podtext už od prvního dílu, který během série narůstal a vrcholil v poslední epizodě.Ta podtrhuje odvahu tvůrců o originální a zamotané pojetí vývoje historie ovládané a plánované v překvapujícím měřítku. Díky tomu je seriál odlišný od ostatních, navíc smazává přehled a jednoznačnost o tom, kdo je hodný a kdo zlý. Otázkou pro druhou sezonu zůstává, jestli tenhle spletenec půjde zvládnout a logicky vyústit do soudržného celku, protože stále tu je mnoho otazníků a očekávání ve vývoj některých postav, kterým s přehledem vládne Kiera Cameron a Alec Sadler. Druhá sezona velmi zajímavá, rozvádí hlavní linie, nebojí se riskovat (cliffhanger jak blázen, letos nejlepší) a Rachel Nichols prostě chci vidět zase a více! první díl třetí sezony... nevím, kam se mám dřív dívat. Zásadní, ale opravdu zásadní twist/restart/new vision z konce druhé sezony završen. Tahle sezona bude buď totální paskvil nebo nejodvážnější počin od doby, kdy Sydney Bristow "zaspala" dva roky života... Viděno: S02 PS: např. díl 206 je krásná reklama na značku Burberry (on vlastně celý seriál), od deštníku po trenchcoat! Chci taky!. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Seriál se vzrůstající zajímavostí (a vida, hodnocení s odstupem času, a pro mě trochu překvapivě, skočilo do červených čísel). ___ S03: Třetí série na mě působí dost depresivně. Všechny postavy procházejí určitým vývojem. Seriál se mi jeví o něco vyzrálejší a zároveň temnější. Bohužel většina postav má permanentně blbou náladu a přestává být sympatická a chybí něco, co by tento vývoj vyvažovalo. Vyjma závěrečných tří epizod, které se povedly a dávají tušit, že seriál se teprve rozjíždí a stát se skutečně může cokoliv. Btw Nicholz by si měla obnovit přeliv. ___ S02: Náš malý génius Alec se odstěhoval ze stodoly a tak nás nezásobuje v takové míře svými hackerskými kousky a detektivní a akční stránka se dostává definitivně do popředí. A wow, Nicholz se dostává do role a předvedla i pár dobře zahraných emotivních scén. Za tři hvězdy bez výhrad. ___ S01: Po prvotním nadšení přichází mírné zklamání. Na atraktivní zápletku, je navléknuto celkem vydařené provedení a celkem kvalitní obsazení. Po čase se ale člověk přesytí té souvislé laviny technologických nesmyslů. Alec, malý génius, ve své základně ve stodole bez ustání buší do klávesnice a pomáhá naší hlavní hrdince. Nelegálně se nabourává do zabezpečených serverů a využívá libovolná připojená zařízení lusknutím prstů. Tedy pokud právě nekydá ve stájích hnůj. Ale já říkám: Takhle tedy ne! Sci-fi se tedy zatím drží v pozadí a u sledování drží spíš detektivní a akční stránka. Křehce vypadající hlavní hrdinka Rachel Nichols paradoxně vyniká spíš v akčních a dynamických scénách a naopak propadá situacích, ve kterých má projevit city. Působí v nich studeně a unyle. (A tak překvapivě zatím největší dno seriálu nebyla supervizualizace konání pachatele pomocí analýzy emitace elektromagnetického záření z hacknuté privátní antény telefonního operátora snímaného přes hacknuté vládní satelity, ale flashbacková scéna, ve které Keira řeší manželův dávný nevydařený pokus o zálet, kdy to sklouzlo až do kýčové soap-opery. V takových momentech to nezachrání ani Keiřin obleček ani CMR). Finále první série bylo zajímavé, ale připadalo mi trochu herecky zazděné. Ačkoliv šlo o vyvrcholení celé sezóny, herci odehráli své postavy rutinérsky a "nedramaticky". Jako by šlo stále o to stejné, ačkoliv byli uprostřed klíčové teroristické akce. Celkem fajn je otevřený konec, který přiměřeně navnazuje na další sérii. ___ Zajímavý komentář: Segrestor. ()

Reklama

bezvim 

všechny recenze uživatele

Námět pěkný a ta nezodpovězená otázka, která se vznáší nad celou první sérií o tom, jestli je ta budoucnost opravdu o tolik lepší a jestli si to skutečně hlavní postava myslí, se mi líbí. 1. série = 70% Druhou sérii jsem rozkoukal, ale nakonec jsem to vzdal. Tak nějak to ztratilo dech, začalo se to natahovat a mě jako divákovi to přišlo, že scénáristi už neví, jak (a co) mají natáhnout na těch x dalších dílů. Začalo to vykazovat prvky špatné telenovely, bylo to až otřesně předvídatelné. 2. série 50% ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Pozitivní protipól mysteriózním seriálům typu Alcatraz, kde se na pozadí detektivního žánru objevují tajemství, které se stejně nevyřeší. Continuum kombinuje detektivku s prvky sci-fi s tím rozdílem, že víme u většiny osob a jevů základní otázky kdo, co a proč, zbytek pak zjevně objasní další díly (kdo stál za útěkem). Jasné jsou postavy, jejich motivace, chování, sci-fi prvky jsou přiměřené a zapadají do dění. Hlavní hrdinové působí sympaticky (Kiera, Alec). Příjemné překvapení. 1. série (4*). ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Povedený sci-fi seriál s menším množství technologií. Policistka Kiera Cameron se spolu se 7 vězni dostane z roku 2077 do roku 2012. Je to z toho dost zmatená. V roce 2077 svět ovládají velké vládní korporace a lidé se bouří. Proto vzniká teroristické hnutí Liber 8. Po zabití 30 00 lidí jsou odsouzeni k smrti. Jenže poprava se moc nepovede a oni se ocitnou v minulosti. V současnosti se snaží zničit tyto korporace už od jejich vzniku. A Kiera se jim v tom snaží zabránit. Naštěstí na to není sama. Spolupracuje s mladým Alecem Sadlerem, který v budoucnu vymyslí spoustu převratných technologií. Kiera má na sobě multifunkční oblek, který toho mí opravdu hodně. Přidává se k místní policii a bojuje proti teroristům. Ale nemá to jednoduché. Mají sympatizanty už v této době. Nakonec se spojí s jedním z nich. Ve 2. sérii se objeví nové postavy a děj se hodně prohloubí. Také přibudou nové souvislosti. 3. série posouvá seriál na úplně jiný level. Spoiler: Vzniká paralelní realita a s ní nové problémy. Ve hře se objevují hned dva Aleci Sadlerové. Budoucnost je čím dál víc nejistá. Kiera to nemá jednoduché. Nakonec se i s Liber 8 usmíří. 4. a poslední série měla jenom 6 dílů. Nakonec se všechno hezky uzavřelo a skončilo to trochu dojemně... "Kdybychom byli ve Star Treku, tak bychom se začali prát." :D ()

Galerie (948)

Zajímavosti (7)

  • Seriál mal premiéru 27. mája 2012 na stanici Showcase. (Greenpeacak)
  • Natáčanie prebiehalo vo Vancouveri, kde sa odohráva aj samotný dej. (Greenpeacak)
  • V 6. díle 2. série s názvem "Second Truths" cituje Carlos (Victor Webster) na konci epizody větu Sherlocka Holmese "If you eliminate the impossible, whatever is left over, however improbable, has got to be truth," tedy v překladu "Když vyloučíte nemožné, pak to, co zbývá, musí být pravda, byť je sebenepravděpodobnější." (Shadowspark)

Reklama

Reklama