Reklama

Reklama

Continuum

(seriál)
Kanada, (2012–2015), 31 h 30 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Simon Barry

Hudba:

Jeff Danna

Hrají:

Rachel Nichols, Victor Webster, Erik Knudsen, Stephen Lobo, Roger Cross, Brian Markinson, Jennifer Spence, Lexa Doig, Luvia Petersen, Richard Harmon (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Policistka z roku 2077 (Rachel Nichols) se přichomýtne k útěku bandy nebezpečných zločinců z vězení. Ocitne se i s nimi v roce 2012 a dává si za úkol nejen najít cestu zpět ke své rodině, ale zároveň pochytat zločince dříve, než uskuteční svoje plány. Přitom jí pomáhá mladý vynálezce Adam (Erik Knudsen) a Vancouverské policejní oddělení, jmenovitě Carlos (Victor Webster). (Ben Nevis)

(více)

Recenze (134)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Povedený sci-fi seriál s menším množství technologií. Policistka Kiera Cameron se spolu se 7 vězni dostane z roku 2077 do roku 2012. Je to z toho dost zmatená. V roce 2077 svět ovládají velké vládní korporace a lidé se bouří. Proto vzniká teroristické hnutí Liber 8. Po zabití 30 00 lidí jsou odsouzeni k smrti. Jenže poprava se moc nepovede a oni se ocitnou v minulosti. V současnosti se snaží zničit tyto korporace už od jejich vzniku. A Kiera se jim v tom snaží zabránit. Naštěstí na to není sama. Spolupracuje s mladým Alecem Sadlerem, který v budoucnu vymyslí spoustu převratných technologií. Kiera má na sobě multifunkční oblek, který toho mí opravdu hodně. Přidává se k místní policii a bojuje proti teroristům. Ale nemá to jednoduché. Mají sympatizanty už v této době. Nakonec se spojí s jedním z nich. Ve 2. sérii se objeví nové postavy a děj se hodně prohloubí. Také přibudou nové souvislosti. 3. série posouvá seriál na úplně jiný level. Spoiler: Vzniká paralelní realita a s ní nové problémy. Ve hře se objevují hned dva Aleci Sadlerové. Budoucnost je čím dál víc nejistá. Kiera to nemá jednoduché. Nakonec se i s Liber 8 usmíří. 4. a poslední série měla jenom 6 dílů. Nakonec se všechno hezky uzavřelo a skončilo to trochu dojemně... "Kdybychom byli ve Star Treku, tak bychom se začali prát." :D ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Seriál, který hodně sází na charaktery postav. On ani nemá moc na výběr, protože jednak rok co rok bojoval se strachem o zrušení a navíc finance nedovolovali cesty v čase ve velkém množství ani lepší efekty. A tak seriál je z větší části o filozofování a o tom jaký může mít dopad změna něčeho v historii na budoucnost. Do toho se prolínají osobní agenda hlavních postav, kterým je do jisté míry jedno jestli tím zničí minulost někoho jiného nebo ne. Z minima se dá říct, že seriál vytěžil maximum a ikdyž příběhově to není extra zážitek, tohle je jeho největší zbraní. Navíc dalším plusem je nepochybně to, že se jedná o ryze kanadskou produkci, takže za to všechno 3*. ()

Reklama

Frederika 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála seriálů, jehož série měly vzestupnou tendenci kvality. Bojové scény byly na začátku tragické a postupně se stávaly uvěřitelnější a zajímavější. Charaktery se vyvíjely, přestože příběh je poměrně jednoduchý, a mohl by skončit rychle. Přidáváním časových linií, tím, že musíme pozorně sledovat a přemýšlet nad změnami a tím, jak se projeví v budoucnosti, vás ale seriál chytne a nepustí. Navíc má velmi zajímavou konspirační tématiku a firma Sonmanto (Monsanto) mě opravdu pobavila :D Docela útok na přední linie chemických konglomerátů. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Těžko se hodnotí, sotva se seriál rozjel. Každopádně se jedná o kriminálku ve sci-fi hábitu, která zaujme příběhem a sympatickou hrdinkou-i když musím přiznat, že její postava je vcelku šablonovitá. Zkrátka na pohled tvrdá holka, která vždycky ví co říct, není moc vtipná a je pořád o krok napřed. Teroristé jsou vcelku dost neuvěřitelní, což mi docela vadí, ale jinak vcelku příjemné překvapení, uvidíme, co z toho ještě vyleze.. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, bohužel posléze poněkud zklamání nad klasickou seriálovostí. První série byla dobrá, druhá ale sklouzla do klasických zámořských seriálových nesmyslů, kdy právě postavy ty nesmysly dělají, namísto řešení podstatného se odvrací pozornost někam jinam a od třetí série to už přestalo mít můj většinový zájem díky paradoxům, další vrstvě nesmyslů, všichni se furt mezi sebou míchali a pracovali pro jedny, pak pro druhé, ti třetí pro čtvrté a pak zase jinak a navršila se další vrstva nesmyslů, kdy postavy už asi milionkrát něco měli udělat, ale ony si to zase rozmyslí... A počítačová animace ve 4. sérii byla poněkud úsměvná. Ale skončilo to, což je ve výsledku plus, protože natahovat to ještě dál a s dalšími časovými linkami a cestami a spolupracemi mezi všemi proti všem a všemu už by to byla děsná slátanina. Seriály obecně mají bohužel tu smůlu, že nesou utvářeny dějem dopředu vymyšleným, ale právě ten se odvíjí od sledovanosti - když je velká, nadbytečně se protahuje a zamotává, když je malá, překotně se vše vysvětluje a ukončuje. Naštěstí u některých autoři vědí, jak je ještě dostatečně ukončit. ~~~ PS: Už mě začínají štvát ty postavy hackerů, co během několika vteřin proniknou všude a všechno zjistí. ()

Galerie (948)

Zajímavosti (7)

  • Všechny epizody první série mají v názvu dílu hrátku se slovem "Time", čímž se seriál odkazuje na téma cestování časem. Všechny epizody druhé série mají v názvu hrátku se slovem "Second", čímž se odkazuje na to, že jde o druhou řadu seriálu. Všechny epizody třetí řady mají v názvu hrátku se slovem "Minute". (Pajky3)
  • Seriál mal premiéru 27. mája 2012 na stanici Showcase. (Greenpeacak)
  • Natáčanie prebiehalo vo Vancouveri, kde sa odohráva aj samotný dej. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno