Reklama

Reklama

Continuum

(seriál)
Kanada, (2012–2015), 31 h 30 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Simon Barry

Hudba:

Jeff Danna

Hrají:

Rachel Nichols, Victor Webster, Erik Knudsen, Stephen Lobo, Roger Cross, Brian Markinson, Jennifer Spence, Lexa Doig, Luvia Petersen, Richard Harmon (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Policistka z roku 2077 (Rachel Nichols) se přichomýtne k útěku bandy nebezpečných zločinců z vězení. Ocitne se i s nimi v roce 2012 a dává si za úkol nejen najít cestu zpět ke své rodině, ale zároveň pochytat zločince dříve, než uskuteční svoje plány. Přitom jí pomáhá mladý vynálezce Adam (Erik Knudsen) a Vancouverské policejní oddělení, jmenovitě Carlos (Victor Webster). (Ben Nevis)

(více)

Recenze (134)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Z počátku další hra s časem, která nabízela nejen atraktivní postavy a jejich vývoj, ale také konspirační podtext už od prvního dílu, který během série narůstal a vrcholil v poslední epizodě.Ta podtrhuje odvahu tvůrců o originální a zamotané pojetí vývoje historie ovládané a plánované v překvapujícím měřítku. Díky tomu je seriál odlišný od ostatních, navíc smazává přehled a jednoznačnost o tom, kdo je hodný a kdo zlý. Otázkou pro druhou sezonu zůstává, jestli tenhle spletenec půjde zvládnout a logicky vyústit do soudržného celku, protože stále tu je mnoho otazníků a očekávání ve vývoj některých postav, kterým s přehledem vládne Kiera Cameron a Alec Sadler. Druhá sezona velmi zajímavá, rozvádí hlavní linie, nebojí se riskovat (cliffhanger jak blázen, letos nejlepší) a Rachel Nichols prostě chci vidět zase a více! první díl třetí sezony... nevím, kam se mám dřív dívat. Zásadní, ale opravdu zásadní twist/restart/new vision z konce druhé sezony završen. Tahle sezona bude buď totální paskvil nebo nejodvážnější počin od doby, kdy Sydney Bristow "zaspala" dva roky života... Viděno: S02 PS: např. díl 206 je krásná reklama na značku Burberry (on vlastně celý seriál), od deštníku po trenchcoat! Chci taky!. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Zajímavě rozjetý seriál, který se v druhé a třetí sérii zbytečně překomplikuje, přesto zakončuje docela solidní (a krátkou) čtvrtou sérií. Seriál je vyjímečný tím, že se tu v průběhu dílů mnohokrát mění nálepky kladných a záporných postav (řekl bych, že to i trochu přehnali) a vztahy a spojenectví se mění jak na obrtlíku a je i vcelku jedno jestli si postavy navzájem zabily ty nějaké alternativní "já". Herectví R. Nichols je, obzvláště ze začátku, až bolestné sledovat, člověk má pocit že snad nemá jiný než težce ublížený bolestínský výraz. Také mne fascinovalo, že v tomto seriálu (ať už v přítomné nebo budoucí časové linii) neexistuje nic kromě Vancouveru. Ten je centrem všeho světového dění dnes i v blízké budoucnosti. ()

Reklama

PerToon 

všechny recenze uživatele

Podle mě jeden z nejlepších sci-fi seriálů současnosti (bez definice současnosti), který mě doufám ve druhé řadě nezklame, a zároveň který doufám včas skončí, ať netrpí natahováním. Cestování v čase můžu, zvlášť když se všichni snaží přijít na to, zda se snaží budoucnost změnit, nebo naplnit, a čím dál tím víc není jasné, kdo jsou ti dobří, kdo ti špatní, a není to jasné ani samotným postavám. Rachel Nichols je skvělá, další postavy dost dobré, přítomnost 'Brejtaka' a 'Kuřáka' je jen jednou z mnoha velkých třešní na dortu. Vřele doporučuju a čekám na další řadu. Solidních 5* [originál] ()

longercz 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že Rachel Nichols je zcela určitě jednou z nejhezčích hereček současnosti, na tom jejím hraní mi tady ale něco prostě nesedí. Jinak celý seriál vypadá krásně, má to skvělý námět, ale příběh se nikam neposunuje a chybí mi tu i jakákoliv oblíbená postava, a tak se bohužel u mě dostáváme do průměru. Momentálně (13.5.13) sleduju 2. řadu a pokud se něco nezmění tak očekávám, že už ji nedosleduji... ()

Frederika 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála seriálů, jehož série měly vzestupnou tendenci kvality. Bojové scény byly na začátku tragické a postupně se stávaly uvěřitelnější a zajímavější. Charaktery se vyvíjely, přestože příběh je poměrně jednoduchý, a mohl by skončit rychle. Přidáváním časových linií, tím, že musíme pozorně sledovat a přemýšlet nad změnami a tím, jak se projeví v budoucnosti, vás ale seriál chytne a nepustí. Navíc má velmi zajímavou konspirační tématiku a firma Sonmanto (Monsanto) mě opravdu pobavila :D Docela útok na přední linie chemických konglomerátů. ()

Galerie (948)

Zajímavosti (7)

  • Všechny epizody první série mají v názvu dílu hrátku se slovem "Time", čímž se seriál odkazuje na téma cestování časem. Všechny epizody druhé série mají v názvu hrátku se slovem "Second", čímž se odkazuje na to, že jde o druhou řadu seriálu. Všechny epizody třetí řady mají v názvu hrátku se slovem "Minute". (Pajky3)
  • Kniha, kterou Edouard Kagame (Tony Amendola) dostává v den svých narozenin, je historický román z období Velké francouzské revoluce Charlese Dickense "Příběh dvou měst" prvně publikovaném londýnským knižním nakladatelstvím Chapman & Hall v roce 1859. (Conspi)
  • Natáčanie prebiehalo vo Vancouveri, kde sa odohráva aj samotný dej. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno