Reklama

Reklama

Continuum

(seriál)
Kanada, (2012–2015), 31 h 30 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Simon Barry

Hudba:

Jeff Danna

Hrají:

Rachel Nichols, Victor Webster, Erik Knudsen, Stephen Lobo, Roger Cross, Brian Markinson, Jennifer Spence, Lexa Doig, Luvia Petersen, Richard Harmon (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Policistka z roku 2077 (Rachel Nichols) se přichomýtne k útěku bandy nebezpečných zločinců z vězení. Ocitne se i s nimi v roce 2012 a dává si za úkol nejen najít cestu zpět ke své rodině, ale zároveň pochytat zločince dříve, než uskuteční svoje plány. Přitom jí pomáhá mladý vynálezce Adam (Erik Knudsen) a Vancouverské policejní oddělení, jmenovitě Carlos (Victor Webster). (Ben Nevis)

(více)

Recenze (134)

papaguy 

všechny recenze uživatele

Seriál se vzrůstající zajímavostí (a vida, hodnocení s odstupem času, a pro mě trochu překvapivě, skočilo do červených čísel). ___ S03: Třetí série na mě působí dost depresivně. Všechny postavy procházejí určitým vývojem. Seriál se mi jeví o něco vyzrálejší a zároveň temnější. Bohužel většina postav má permanentně blbou náladu a přestává být sympatická a chybí něco, co by tento vývoj vyvažovalo. Vyjma závěrečných tří epizod, které se povedly a dávají tušit, že seriál se teprve rozjíždí a stát se skutečně může cokoliv. Btw Nicholz by si měla obnovit přeliv. ___ S02: Náš malý génius Alec se odstěhoval ze stodoly a tak nás nezásobuje v takové míře svými hackerskými kousky a detektivní a akční stránka se dostává definitivně do popředí. A wow, Nicholz se dostává do role a předvedla i pár dobře zahraných emotivních scén. Za tři hvězdy bez výhrad. ___ S01: Po prvotním nadšení přichází mírné zklamání. Na atraktivní zápletku, je navléknuto celkem vydařené provedení a celkem kvalitní obsazení. Po čase se ale člověk přesytí té souvislé laviny technologických nesmyslů. Alec, malý génius, ve své základně ve stodole bez ustání buší do klávesnice a pomáhá naší hlavní hrdince. Nelegálně se nabourává do zabezpečených serverů a využívá libovolná připojená zařízení lusknutím prstů. Tedy pokud právě nekydá ve stájích hnůj. Ale já říkám: Takhle tedy ne! Sci-fi se tedy zatím drží v pozadí a u sledování drží spíš detektivní a akční stránka. Křehce vypadající hlavní hrdinka Rachel Nichols paradoxně vyniká spíš v akčních a dynamických scénách a naopak propadá situacích, ve kterých má projevit city. Působí v nich studeně a unyle. (A tak překvapivě zatím největší dno seriálu nebyla supervizualizace konání pachatele pomocí analýzy emitace elektromagnetického záření z hacknuté privátní antény telefonního operátora snímaného přes hacknuté vládní satelity, ale flashbacková scéna, ve které Keira řeší manželův dávný nevydařený pokus o zálet, kdy to sklouzlo až do kýčové soap-opery. V takových momentech to nezachrání ani Keiřin obleček ani CMR). Finále první série bylo zajímavé, ale připadalo mi trochu herecky zazděné. Ačkoliv šlo o vyvrcholení celé sezóny, herci odehráli své postavy rutinérsky a "nedramaticky". Jako by šlo stále o to stejné, ačkoliv byli uprostřed klíčové teroristické akce. Celkem fajn je otevřený konec, který přiměřeně navnazuje na další sérii. ___ Zajímavý komentář: Segrestor. ()

Xeno.morpH 

všechny recenze uživatele

Odklápěcí hlavy nepřestávají překvapovat, produkci tohoto druhu jsem od kanaďanů moc nečekal. Po prvních dvou dílech to vypadá na seriál nabitý akcí , kde se zbytečně nefilozofuje , ale jde se k jádru věci, nebo rovnou pro automat :). Sci -fi pozadí je dobře provedené, CGI triky na úrovni . Pokud budou v nastoupeném tempu pokračovat dál, tak se je na co těšit .Více než dobrá náhrada za poněkud unylý a zkrachovalý Alcatraz. ()

Reklama

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Zakladni nastineny temata jako boj proti korporacionalismu, hledani legitimity terorismu anebo samotnej sci-fi podtext jsou vlastne hrozne fajn. Ale zpracovani, po milionty zamereny hlavne rodinnym smerem, je proste pritroubly a trapne americky. Navic Rachel Nichols je sice rostenka, ale herecky mirne bez pelu - dokud se mraci, jeste dobry, ale cokoli navic je... navic. Koukam dal, ale je ve spolecnosti The Newsroom a Silk je to spis slabsi kus. O neustale pritomnejch logickejch lapsech ani nemluve... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Obyčejná policistka Kiera Cameron se z roku 2077 dostane nedopatřením do roku 2012. Technologicky nadupaná kombinéza funguje jen napůl, ale naštěstí má v hlavičce chip, díky němuž se spojí s jedním nehezkým teenagerem, který čirou náhodou má ve fotrově stodole malé NASA. Tolik k všem sci-fi nápadům. Jakmile se Cameron spojí s policií, dostáváme komorní příběh, který jakoby škrábal pot ze zad tvůrcům Life on Mars jen o čtyřicet let později, tedy dnes. Cameron je sice docela sympatická lovkyně perel, ale (zdá se to asi jenom mně) ona se snad každou chvíli asi rozbrečí(!) No, já nevím. Radši jsem v euforickém hodnocení zdrženlivější. Lepší dvě. ()

baXter 

všechny recenze uživatele

Od pilotu to je horší a horší. Seriál začínal poměrně slibně, ale ubírá se to směrem, který mě nebaví a rádoby napínavé scény mě nechávají naprosto chladným. Postavy jsou až k nepochopení nezajímavé -- ano je jich sice hromada z budoucnosti, mají pokročilé znalosti z budoucnosti, je tam mladý génius, pak nějakej typicky americko-seriálovej detektiv, nějaká ta technologie z budoucnosti na sexy policistce, přestřelky, ale všechno to působí prostě nezajímavě a uměle, strojeně nebo chcete-li tuctově a nemastně. Provázanost postav se tam nějaká rýsuje, ale není to nic moc divácky zajímavého. (předchozí text byl napsán po 5. díle) ()

Galerie (948)

Zajímavosti (7)

  • Všechny epizody první série mají v názvu dílu hrátku se slovem "Time", čímž se seriál odkazuje na téma cestování časem. Všechny epizody druhé série mají v názvu hrátku se slovem "Second", čímž se odkazuje na to, že jde o druhou řadu seriálu. Všechny epizody třetí řady mají v názvu hrátku se slovem "Minute". (Pajky3)
  • Seriál mal premiéru 27. mája 2012 na stanici Showcase. (Greenpeacak)
  • V 6. díle 2. série s názvem "Second Truths" cituje Carlos (Victor Webster) na konci epizody větu Sherlocka Holmese "If you eliminate the impossible, whatever is left over, however improbable, has got to be truth," tedy v překladu "Když vyloučíte nemožné, pak to, co zbývá, musí být pravda, byť je sebenepravděpodobnější." (Shadowspark)

Reklama

Reklama