Reklama

Reklama

Continuum

(seriál)
Kanada, (2012–2015), 31 h 30 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Simon Barry

Hudba:

Jeff Danna

Hrají:

Rachel Nichols, Victor Webster, Erik Knudsen, Stephen Lobo, Roger Cross, Brian Markinson, Jennifer Spence, Lexa Doig, Luvia Petersen, Richard Harmon (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Policistka z roku 2077 (Rachel Nichols) se přichomýtne k útěku bandy nebezpečných zločinců z vězení. Ocitne se i s nimi v roce 2012 a dává si za úkol nejen najít cestu zpět ke své rodině, ale zároveň pochytat zločince dříve, než uskuteční svoje plány. Přitom jí pomáhá mladý vynálezce Adam (Erik Knudsen) a Vancouverské policejní oddělení, jmenovitě Carlos (Victor Webster). (Ben Nevis)

(více)

Recenze (134)

bouncer 

všechny recenze uživatele

(1. sezóna - 75 %, 2. sezóna - 65 %, 3. sezóna - 60 %). Dám lepší 3 hvězdy. Je to dobrý sci-fi seriál, který má několik geniálních dílů, ale bohužel i dost zbytečné omáčky okolo. Po třetí sérii - týbrďó, to je zamotanější než sluchátka volně pohozená v batohu. Takže moc. Update - ono už to skončilo, no hurá. 3* akorát. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Těžko se hodnotí, sotva se seriál rozjel. Každopádně se jedná o kriminálku ve sci-fi hábitu, která zaujme příběhem a sympatickou hrdinkou-i když musím přiznat, že její postava je vcelku šablonovitá. Zkrátka na pohled tvrdá holka, která vždycky ví co říct, není moc vtipná a je pořád o krok napřed. Teroristé jsou vcelku dost neuvěřitelní, což mi docela vadí, ale jinak vcelku příjemné překvapení, uvidíme, co z toho ještě vyleze.. ()

Reklama

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Hodně škodolibý vtip na účet historie nebo budoucnosti … aneb jak reagovat, když se nikoliv vlastním přičiněním ocitnete o desítky let zpátky v minulosti, v době, která je morálním, institucionálním, společenským a politickým opakem světa, ze kterého pocházíte. Autoři čerpají inspiraci ze současné neutěšené a silně explozivní sociální situace v západním světě. Můj zájem budí především zajímavý, pro dobro všech, doufám, že čistě fiktivní náčrt vývoje budoucnosti konce 21. století. S očekáváním vyhlížím druhou sezónu s vědomým toho, že tvůrci budou mít plné ruce práce, aby tento příběhový a scénáristický kolos, plný potencionálních paradoxů udrželi v provazech fyzikální logiky a zároveň neopomněli působit věrohodně. Držím palce. 1. série 80 %, 2. série: 85%, 3. série: 85%, 4. série: 80%, Nejoblíbenější postavy: Kiera Cameron, Edouard Kagame ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Bylo to trošku překvapení pro mě. Pilot se nakonec celkem slušně rozjel a já si i chvíli říkal, že by to mohlo bejt na pět hvězdiček, ale někde kolem třetí epizody se ztratil ten drajv a stala se z toho všeho jen epizodická omáčka okolo nějaký příběhový linky. Jednoduchý případy, který (jinak velice SYMPATICKÁ) Kiera (Nichols) řeší, jsou fakt jen zbytečným přimícháváním surovin do kotle, to nejdůležitější se nakonec objevuje znovu v závěru první sezóny, která spíše přináší otázky o tom, jak se tvůrcům podaří ten časově náročnej oříšek zvládnout. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Hrátky s časoprostorovými paradoxy, protektorka s naprosto nemožným účesem, který ne a ne se přecuchat na něco lepšího ani v epicentru výbuchu plynového zásobníku, veškeré peripetie závislé na tom, že ten hoch v pozadí, co to umí se svým PC rozhodně líp než já, to se svým PC umí líp než kdokoli v minulosti, současnosti i budoucnosti, a navíc je pořád na drátě. K tomu jinak prominutelná laciná výprava a evidentní béčkovost, a navíc ještě nesrozumitelné „poselství“. Jednoznačně se tu jedná o nadvládu korporací, která je špatná, ale kdoví jak by nám v budoucnu bylo bez ní, je potřeba proti ní bojovat, ale je ošklivé se při tom prát, atd. atp., čili pseudomorální pseudodilemata v kostce, takto nikoli nereálná, ale relativizovaná a beztvará. Snížil jsem na jednu pěticípou ve chvíli, kdy jsem s úlekem zjistil, že to má další série, které fakt netoužím vidět. ()

Galerie (948)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie prebiehalo vo Vancouveri, kde sa odohráva aj samotný dej. (Greenpeacak)
  • Všechny epizody první série mají v názvu dílu hrátku se slovem "Time", čímž se seriál odkazuje na téma cestování časem. Všechny epizody druhé série mají v názvu hrátku se slovem "Second", čímž se odkazuje na to, že jde o druhou řadu seriálu. Všechny epizody třetí řady mají v názvu hrátku se slovem "Minute". (Pajky3)

Reklama

Reklama