Reklama

Reklama

Continuum

(seriál)
Kanada, (2012–2015), 31 h 30 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Simon Barry

Hudba:

Jeff Danna

Hrají:

Rachel Nichols, Victor Webster, Erik Knudsen, Stephen Lobo, Roger Cross, Brian Markinson, Jennifer Spence, Lexa Doig, Luvia Petersen, Richard Harmon (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Policistka z roku 2077 (Rachel Nichols) se přichomýtne k útěku bandy nebezpečných zločinců z vězení. Ocitne se i s nimi v roce 2012 a dává si za úkol nejen najít cestu zpět ke své rodině, ale zároveň pochytat zločince dříve, než uskuteční svoje plány. Přitom jí pomáhá mladý vynálezce Adam (Erik Knudsen) a Vancouverské policejní oddělení, jmenovitě Carlos (Victor Webster). (Ben Nevis)

(více)

Recenze (134)

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné sci-fi seriálové překvapení letošního roku. Sexy policistka v upnuté kombinéze v hlavní roli jistě potěší všechny nerdy, ale seriál dokáže nabídnout mnohem víc. Především se snaží všechno divákovi vysvětlit, často pomocí střípků z budoucnosti a drží ho v nevědomosti maximálně do konce jednoho dílu. Navíc námět je hodně aktuální, ať už samotný terorismus nebo korporace, které si myslí, že jsou nad zákonem. Ve finále první řady scénáristům snaha o velkolepý závěr trochu sklouzla k Abramsovské přeplácanosti, přesto doufám, že scénáristé se nakonec dokáží udržet v rozumných mezích v další sérii (kterou snad brzo televize potvrdí). ()

killjezor 

všechny recenze uživatele

Continuum se mi opravdu nelíbilo. Svět budoucnosti mne osobně hodně nadchl, bohužel po přesunu k nám jsem nemohl rozchodit spoustu datailů, jak je to či ono možné. Všechno tohle se ale po 3 nebo 4 dílu zlomilo a právě tyhle detaily přestanete řešit. I když mám občas pocit, že z některých epizod cítím nízký rozpočet, tak jak scénář, režije i herci drží seriál na výši. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Z počátku další hra s časem, která nabízela nejen atraktivní postavy a jejich vývoj, ale také konspirační podtext už od prvního dílu, který během série narůstal a vrcholil v poslední epizodě.Ta podtrhuje odvahu tvůrců o originální a zamotané pojetí vývoje historie ovládané a plánované v překvapujícím měřítku. Díky tomu je seriál odlišný od ostatních, navíc smazává přehled a jednoznačnost o tom, kdo je hodný a kdo zlý. Otázkou pro druhou sezonu zůstává, jestli tenhle spletenec půjde zvládnout a logicky vyústit do soudržného celku, protože stále tu je mnoho otazníků a očekávání ve vývoj některých postav, kterým s přehledem vládne Kiera Cameron a Alec Sadler. Druhá sezona velmi zajímavá, rozvádí hlavní linie, nebojí se riskovat (cliffhanger jak blázen, letos nejlepší) a Rachel Nichols prostě chci vidět zase a více! první díl třetí sezony... nevím, kam se mám dřív dívat. Zásadní, ale opravdu zásadní twist/restart/new vision z konce druhé sezony završen. Tahle sezona bude buď totální paskvil nebo nejodvážnější počin od doby, kdy Sydney Bristow "zaspala" dva roky života... Viděno: S02 PS: např. díl 206 je krásná reklama na značku Burberry (on vlastně celý seriál), od deštníku po trenchcoat! Chci taky!. ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Hodně škodolibý vtip na účet historie nebo budoucnosti … aneb jak reagovat, když se nikoliv vlastním přičiněním ocitnete o desítky let zpátky v minulosti, v době, která je morálním, institucionálním, společenským a politickým opakem světa, ze kterého pocházíte. Autoři čerpají inspiraci ze současné neutěšené a silně explozivní sociální situace v západním světě. Můj zájem budí především zajímavý, pro dobro všech, doufám, že čistě fiktivní náčrt vývoje budoucnosti konce 21. století. S očekáváním vyhlížím druhou sezónu s vědomým toho, že tvůrci budou mít plné ruce práce, aby tento příběhový a scénáristický kolos, plný potencionálních paradoxů udrželi v provazech fyzikální logiky a zároveň neopomněli působit věrohodně. Držím palce. 1. série 80 %, 2. série: 85%, 3. série: 85%, 4. série: 80%, Nejoblíbenější postavy: Kiera Cameron, Edouard Kagame ()

Chen 

všechny recenze uživatele

První série byla očividně jen rozjezdem, který zvolna připracoval terén pro to, co přinese řada druhá. Ta je sice místy zbytečně překombinovaná a vyžaduje to, aby si divák pamatoval spoustu detailů, jinak se v příběhu rychle ztratí, ale jinak jde o zajímavě prezentovanou sci-fi podívanou plnou filozoficky laděných otázek, zajímavých zvratů, ale také velmi slušných akční momentů a lacině nepůsobících triků. Velmi příjemné překvapení. ()

Galerie (948)

Zajímavosti (7)

  • Kniha, kterou Edouard Kagame (Tony Amendola) dostává v den svých narozenin, je historický román z období Velké francouzské revoluce Charlese Dickense "Příběh dvou měst" prvně publikovaném londýnským knižním nakladatelstvím Chapman & Hall v roce 1859. (Conspi)
  • Seriál mal premiéru 27. mája 2012 na stanici Showcase. (Greenpeacak)
  • Natáčanie prebiehalo vo Vancouveri, kde sa odohráva aj samotný dej. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama