Reklama

Reklama

Mazel

  • Dánsko 10 timer til Paradis (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Téměř čtyřicetiletý Denis se živí se jako profesionální kulturista a ve svém věku je stále starý mládenec. K seznámení mu chybí dominantnější povaha i správná příležitost. V posilovně se mu nedaří a celou situaci rozhodně nevylepšuje fakt, že bydlí pod jednou střechou se svou vetchou, ale panovačnou matkou. V momentě, kdy se Denisův strýc ožení s dívkou z Thajska, rozhodne se rovněž skoncovat se samotou. Odjíždí do Thajska, aby našel „pravou lásku“. Ale nevěsta se v sexuálním turistickém ráji s názvem Pattaya nehledá tak snadno... Denise čeká dlouhá a strastiplná cesta erotickými podniky, aby na konci našel ženu, která pod jeho vypracovaným svalnatým tělem objeví i jeho křehké srdce. Originálně pojatá romance autenticky i s humornou nadsázkou zachycuje různé podoby lásky, ale především citlivě zobrazuje niternou potřebu po blízkém člověku, touhu po opravdové lásce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (151)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tak a z kraťasu sa nám stal celovečerák, ktorému však musím dať hviezdu dole. Nie preto, že by bol snáď menej kvalitnejší, ale možno práve naopak, pretože v ňom panovala natoľko tiesnivá atmosféra, ktorá priam sŕšila z pohľadu na utrápeného človeka, ktorý sa mnohokrát nevedel vzoprieť vlastnej matke a prekonať svoju introvertnú povahu, až som sa za neho celý čas modlil a dúfal, že čím skôr nastane šťastný koniec, pričom táto tiesnivá atmosféra mi pochopiteľne nerobila príliš dobre. Neviem, či som sám, kto toto dánske drama tak mimoriadne vnútorne prežíval, až to pekné nie je, ale som za Dennisa šťastný. Dennis ala Kim Kold je veľký sympaťák, ktorému od začiatku do konca budete držať palce a jeho matka, Elsebeth Steentoft, hnusná potvorá, ktorej naopak budete želať náhly srdečný infarkt. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Existenciální červená knihovna pro chlapy a pro ještě větší chlapy. Dennis je doopravdy mazel, kterého však přespříliš tiskne despotická manipulativní matka. V první "Thajské" polovině příjemně a pozitivní, návrat do šedivosti všedních dnů znamená i propad již tak nikam nespěchajícího tempa. Pozitivní hodnocení mám k nehercům, kteří podávají lepší výkony, než naprostá většina našich herců v televizích a filmech. ()

Reklama

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Festival Kamera OKO Ostrava 25.9.2012: Dánská vztahovka, která by mohla být natočená kdekoli, hlavně teda v Itálii. Nicméě se toho chopili Dánové a hezky vyobrazují vztak matky a syna. Kdy matka je typickou krkavčí matkou a nedovolí svému synovi (který je 4 větší než ona - kulturista) vůbec nic a zejména vlastní život. V téměř 40ti letech se ovšem Mazel rozhodne se vymanit a někteří to těžce nesou. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

typické prostředí kvůli kterému přicházím stále víc na chuť skandinávským filmům.Příběh obra s dobráckou duší vás dostane až tak že ho budete litovat a fandit mu v jeho hledání.Jeho stará dominantní matka z něj fakt udělala bačkoru.Film jsem viděla v původním znění s titulky .Neumím si představit že by jeho hlas někdo tak citlivě nahradil.Ten jeho chvílemi melancholický a chvílemi zmatený pohled byl opravdu dojemný. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ty nebudeš jíst?“ - „Ne, jsem alergický na krevety.“ - „Tak proč sis to objednával?“ - „Nevím, nevěděl jsem, že tam budou krevety.“ - „V krevetovém koktejlu?“ Dennis je možná jednodušší, za to má velké srdce. Je trochu neohrabaný, hodně nesmělý, ale není se co divit, když žije (pravděpodobně) dlouho jen s matkou bez otce a volba „povolání“ kulturisty dává v jeho případě smutný smysl. Něco jako tolerance soukromí (groteskní scény se záchodem a čištěném zubů) či dokonce něco tak troufalého jako je právo na vlastní život v jeho případě neexistuje. Ale pak dostane tip, kde si najít tu správnou dívku…Bavila mě jak část v Thajsku (úsměvně strojové postupy „společnic“), tak i ta po návratu z „Německa“. Přerostlému Dennisovi, který se stále divá jako plyšový medvídek, snad ani nejde nefandit, jeho manipulativní a citově vydírající matka je zas správně nesnesitelná (z jiného úhlu pohledu je však právě ona ta k politování). Starší, krátkometrážní verzi neznám, ale její „celovečerní“ podoba se mi líbila, takže za mě to budou slušné 4*. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Mnoho postav je ztvárněno neherci. (Terva)
  • Kim Kold (Dennis) měří 193 cm a jeho váha se pohybuje kolem 140 kg. (žvanimírek)

Reklama

Reklama