Reklama

Reklama

Šmoulové: Zapomenutá vesnice

  • USA Smurfs: The Lost Village (více)
Trailer 5

V tomto novém, zcela animovaném filmu o Šmoulech se Šmoulinka po nálezu tajuplné mapy vydává společně se svými nejlepšími kamarády Koumákem, Nešikou a Silákem na vzrušující a napínavou pouť Zakázaným lesem plným kouzelných stvoření, aby nalezli tajemnou, dávno ztracenou vesnici dříve, než se to podaří zlému kouzelníkovi Gargamelovi. Na své dramatické cestě plné akce a nebezpečí jsou Šmoulové na stopě objevu největšího tajemství šmoulí historie! (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (125)

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Z dosavadních nových šmoulích celovečeráků (filmy z roku 2011 a 2013) se jedná asi o nejlepší počin, snad i díky tomu, že film je tentokrát kompletně animovaný bez živých herců na place a odehrává se čistě ve světě Šmoulů. Nejvíce prostoru dostává čtveřice šmoulů - Šmoulinka, Silák, Koumák a Nešika, kteří se vydávají hledat ztracenou šmoulí vesnici, aby ji varovali před Gargamelem. Stejně jako tomu bylo u předchozích dvou filmů, i zde je Gargamel hlavním nosným pilířem celého filmu (i když tentokrát už u toho není Hank Azaria), k čemuž do značné míry připspívá i naprosto excelentní dabing Jiřího Lábuse a hromada skvělých a vtipných hlášek. Mnoha vtipným situacím napomáhají i Gargamelovi "nahrávači" v podobě kocoura Azraela a přitroublého supa Montyho. Šmoulinka je opět středobodem celého příběhu a je zde kladen velký důraz na její nešmoulovský původ. Nápad s vesnicí plné dalších "šmoulinek" (ale tentokrát se šmoulím původem) je poměrně zajímavý. 70% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Modrá postavička se dostane do cizího lesa, kde jsou úplně neznámé rostliny a neznámé druhy zvířátek, aby našel kmen jiných modrých postaviček, jejíž členové si umějí nějaká ta létající zvířátka ochočit, létat na nich a střílet z luku. Kvízová otázka: Jak se tento film jmenuje? Kdo odpoví Avatar, tak je úplně mimo , jsou to Šmoulové. Asi z nostalgie jsem viděl tuhle parádu, protože ten kultovní seriál mne neminul, ale tenhle film je méně dětský než byl ten tv seriál ale méně dospělejší než současné celovečerové animáky. Ode dneška budu koukat na Šmoulinku optikou tohoto filmu. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Zapomenutá vesnice je vlastně oslavný film Šmoulinky. Konečně se dozvídáme, proč je jediná ženská ve vesnici. Stvořil ji Gargamel pomocí černé magie z hrudky jílu. Naštěstí umí kouzlit i taťka Šmoula, a tak ji změnil. Také je to již třetí animovaný film o Šmoulech, čímž cílí především na dnešní děti a ne na nás, kteří jsme odrostli na kreslených Šmoulech. Tak jak v kresleném seriálu, i zde jsou Šmoulové mírumilovní a možná ještě více roztančení a rozvrkočení. Především vysoké eskapádové tempo se drží od samého začátku až po konec filmu. Novinku přináší právě v zapomenuté vesnici. Lepší by bylo říct spíše ve ztracené vesnici, kde ještě žijí další Šmoulové, o nichž nikdo nemá vůbec ponětí. [2236. hodnocení, 109. komentář, 62%] ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Hlavně u toho nepodřimujte, jinak vás dabing Jiřího Lábuse lehce zmate a nebudete vědět, jestli koukáte na šmouly nebo na mimoně. Každopádně Gargamel je jasná killer feature tohoto filmu, bez něj by bylo pusto prázdno. Bezpohlavní šmoulové, svou platonickou láskou k jediné šmoulince spíše naznačující latentní homosexualitu, jsou bezprecedentně konfrontování s celou vesnicí šmoulů evidentně jiného pohlaví a závěr asi lehce zmate i diváky školkou povinné: žádné kamarádšofty, sbližování, svatby nebo co. Pryč odsud, na nic nejsou... Největší tajemství šmoulí historie tedy podle mě trvá dál. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pre menšie deti ako stvorené, tá moja menšia sa zabávala, dokonca chcela repete, staršia sa už ale bavila menej. Z pohľadu menších detí teda celkom fajn záležitosť, no dospelému to nepovie nič, možno okrem grafickej stránky, avšak tá už je štandardom. Slabý priemer, hlavne kvôli malej. 50/100 ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Když je Šmoulinka v kleci a Gargamel se koukne na mapu, má zub v levé části pusy. Následně má však zub v pravé části pusy. (FriggoCZ)
  • Producent Jordan Kerner chtěl, aby vznikl celý animovaný film o modrých skřítcích už v roce 2004. Chtěl ho natočit ve studiu Paramout Pictures, ale nakonec místo toho v Sony Pictures Animation vznikli Šmoulové 1 a 2. (111.)
  • Celosvětová premiéra proběhla 1. dubna 2017 v Culver City (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama