Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou bratrů, které rozdělila jedna žena. Špičkový neurochirurg utápějící se v bludném kruhu operací, alkoholu a milostných avantýr a jeho horkokrevný bratr, který se vrátil z české mise v Afghánistánu, vychovává dvě dcery, ale prohrává svůj boj s dluhy a návratem k normálnímu životu. A všechno to řídí jejich matka. Jejich osudy se prolínají s dalšími postavami kolegů, spolubojovníků, kamarádů, všichni však mají něco společného. Každý se totiž někdy zachová jako všivák... (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (330)

Riley 

všechny recenze uživatele

Děsila jsem se, co to bude za blbost, poté, co jsem viděla hodnocení, ale musím říct, že mě film mile překvapil. Na český film velice originální, čímž mě české filmy tento rok jen těší. Ač samozřejmě množství ,,hrůz,, bylo lehce absurdní, tak to celkově vnímám jako citlivý příběh. Navíc miluju skládačky a nenudila jsem se. 70% ()

fannah 

všechny recenze uživatele

To byl ale divnej film. Nehodila se tam Voříšková, nehodily se tam celé postavy (Vilhelmová + Taclík, Mádl + Hádek) a hlavně se tam nehodilo řešit půlku věcí z děje. Po hodině jsem zjistil, že vůbec nevím ani zápletku, ani kdo je kdy kdo, a za půl hodiny to zkrátka skončí, aniž bych se dověděl. Ani kdybych z první hodiny děje dedukoval půl dne, nic bych nevydedukoval, zvláště když se děj neustále vrací tam a zpět, některé postavy procházejí všemi časy, což člověka z totálního zmatku přivede do megatotálního zmatku. Dvě pozitivní věci. První věc - Janžurovou zamlada hraje její dcera, jenže to už bylo podobně využito v každém filmu kde spolu hrají, a proto to nebylo až tak moc překvapivé. Druhá věc - kamera + snaha o efekty, které v jiných CZ filmech nebývají. Bohužel jejich využití u tohoto scénáře je superextra zbytečné... ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Neučil se Roman Kašparovský i a reklamách? Některé vizuální nápady jako kdyby vypadly z Jakubiskova Post coitum. Je věčná škoda všech těch tragédií, kromě jiného, je jich příliš a pro mě cca v půlce (po té trojce) už se stal film naprosto nesledovatelným, váhal jsem i s hvězdičkami, protože do té doby to bylo relativně stravitelné drama. 30%. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Dlho mi trvalo než som si vo filme spravil poriadok a zistil čo s čím súvisi a aká je pointa. Film pôsobil veľmi nekomplexne a látal to jedno cez druhé. Dráma to možno bola, ale komédia teda moc nie. Humoru tam bolo riedko. Skôr mohlo byť uvedené namiesto komédia, žáner eroticky. Mám pocit, že v poslednej dobe ČR produkuje mnoho filmov, ale značná časť ide len na kvantitu bez prepracovanosti. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podivný mix těžkého života vojenského veterána s rodinným dramatem, který mi trochu připomínal dánské (či chcete-li americké) Bratry. Ale opravdu jen připomínal. Film kulhá hned v několika ohledech. Předně je to velké množství náhod, které jednotlivé postavy ovlivňují, aby se jejich osudy prolnuly. Bylo to příliš účelové a nekonzistentní. Další věcí je situace bývalého vojáka, která by se spíš hodila do amerického či britského prostředí. Naši veteráni existenčními problémy netrpí, pokud se nepotýkají s nějakými závislostmi, o čemž tady nebyla ani zmínka. A nakonec mi přišly zbytečné postavy v podání Mádla a Hádka, přičemž Mádlova role byla úplně mimo. Na druhou stranu se mi líbila technická stránka věci, díky přecpanému ději jsem se nenudil a pokud nepočítám zmíněnou dvojici, tak herci, zejména Langmajer, mě bavili. Nebylo to zlé, ale vidím tady promrhanou příležitost. 50% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Filmový štáb doprovázel skutečné vojáky také při předávání daru pro místní školy, ale směl se účastnit i nácviku bojových akcí včetně obrany při napadení základny. [Zdroj: kultura.idnes.cz] (hippyman)
  • V průběhu natáčení v pět tisíc kilometrů vzdálené afghánské provincii Lógar na základně Shank strávili filmaři celé dva prosincové týdny. Tamtéž padla i poslední klapka. [Zdroj: kultura.idnes.cz] (hippyman)
  • Po snímke eŠteBák (2012) je to druhý film, v ktorom sa spolu stretli Jiří Mádl a Ondřej Vetchý. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama