Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou bratrů, které rozdělila jedna žena. Špičkový neurochirurg utápějící se v bludném kruhu operací, alkoholu a milostných avantýr a jeho horkokrevný bratr, který se vrátil z české mise v Afghánistánu, vychovává dvě dcery, ale prohrává svůj boj s dluhy a návratem k normálnímu životu. A všechno to řídí jejich matka. Jejich osudy se prolínají s dalšími postavami kolegů, spolubojovníků, kamarádů, všichni však mají něco společného. Každý se totiž někdy zachová jako všivák... (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (330)

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Nejsmutnější je, že se mi ten film vlastně líbil, ale přesto nemůžu dát ani tři hvězdy. Protože pokud se chci držet svých vlastních hodnotících kritérií, tak tahle bramboračka jednoznačně spadá do kategorie: nepovedený film. Nebudu se opakovat, už to všichni řekli, je tam toho prostě moc. Moc nápadů, moc náhod, moc věcí, které dopadly špatně. Samozřejmě jsme spíš zvyklí, že v jiných snímcích se jeden motiv natahuje neúměrně dlouho, ale je jasné, že i extrém z opačného konce spektra, nemůže dopadnout dobře. Škoda, pár pěkných a nezapomenutelných scén tam ale rozhodně bylo. A ty za vidění stojí. Stejně jako herecké výkony (Vetchý, Mádl). ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Film, jenž se dočkal třinásobného odložení premiéry v součtu asi 18 měsíců, prostě nemůže klapnout. Největší chybou je přehuštěnost motivy. Jenom příběh zlodějíčků Hádka s Mádlem by vydal na samostatnej film, a že Mádl prostě opět zahrál výborně. Je tam moc postav a tím příliš náhod. Objeví se tam několik vysvlečených hereček (Keresteška, Vilhelmka, Vořech a ta její kámoška z dízy), ale víc nahá je tu opět jen miss big boobs Aneta K., která jde za kariérou poměrně nekompromisní cestou už od Poupat. Kdyby se míň svlíkala, hezká je dost. Ze všech těch blbostí a drobných blbostí mě nejvíc naštvala jediná - pan režisér a scenárista se asi dost koukal na M.A.S.H - tam totiž taky řešili, že mají málo rukou a musí selektovat pacienty, kteří mají šanci přežít. Krásná ukázka, jak se taky dá zazdít vysokej rozpočet. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Scénáristicko-režijní bordel, který mě však nestihl skoro vůbec nudit. Film, který možná i tuší, o čem chce vyprávět, ale ROZHODNĚ NEVÍ JAK. Ultra bizarní český pokus o severské socio-psychologické drama nasnímané ve stylu Michaela Baye (nechybí rádoby cool zpomalovačky a dokonce ani výbuchy!). Chvíli divná komedie, chvíli divné rodinné drama, chvíli divná vztahovka, chvíli dokonce válečné drama (samozřejmě divné). Vrcholná scéna v bance je absolutní top! 30 % ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jméno, které stojí za seznámení. Režisér Roman Kašparovský, jehož prvotina Všiváci vstoupí po dnešní pražské premiéře do kin, má ctižádost i úctu k řemeslu, něco si myslí a myslí to vážně, jen si to neumí vytřídit. Závěrečný sled úmrtí a vykoupení v jeho filmu proto nepůsobí osudově, nýbrž přepjatě, uměle, bezmála sebeparodicky, čímž původní dojem dost pošramotí.Také chce sdělit světu všechno naráz, což je tradiční nemoc debutů - ale nepěstuje laciné podvody, což je v dnešní záplavě rychlokvašených mistránků skoro zázrak. Profesně jsou Všiváci bezchybní, však si také nováček přizval legendy v čele s Vladimírem Smutným, jehož kamera doslova čaruje. A nejen ilustruje, obrazové vyprávění má navrch od úvodního skoku z dětství k dospělosti dvou bratrů, kdy Jiřího Langmajera coby zpitého chirurga budí k operaci a Ondřeje Vetchého hlídá na vojenské misi v Afghánistánu - velmi věrně, válka tu má parametry skoro americké, nikoli české akční ostudy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Byl jsem v kině na Fincherově Zmizelé, v televizi běžel Kolja. No, a teď zpátky do kruté reality. Tu tuzemskou, filmovou, Všiváci naplňují měrou vrchovatou. Dramaturg měl zřejmě průjem, a na place permanentně chyběl. Jinak si to vyložit nejde. Výsledek je natolik zoufalý, že nevíme, zda se smát, když těhotná dcera (která se lekne v bance alarmu poté, co čmajzne peníze, protože je neúspěšně zkouší standardní cestou vybrat z účtu mrtvé babičky, která měla stejné jméno, ale byla jaksi jiný ročník narození s jiným rodným číslem) zastřelí otce v paruce při loupeži. Mimochodem těhotná je od té doby, co si to rozdává s druhou holkou a klukem, který při souloži zemře, ona se lekne, nahá běží přes celé město domů, kde najde zlitého otce, který si od lichvářů půjčuje nezdravě moc peněz (proto zřejmě ta loupež). Podobně šokujících scén je víc (osobně u mě vede hrozná Vilhelmová, která divoce a zcela nepřirozeně souloží nebo předsvatební rozhodnutí matky (aby si druhý synek nezkazil kariéru), která pálí žehličkou záda prvního ze synů). Do toho přibývají nové postavy, což neumětelsky vystavěný děj ještě víc sráží. Základem je nicméně příběh dvou znesvářených bratrů (jejich usmíření á la déšť, pohřeb, černé deštníky je mimochodem také hodně úsměvné). Je to obrovská škoda, protože třeba vizuálně se film prodává velmi slušně. A, světe, div se, i herecky je to solidní. Téměř každý má příležitost dokázat, že ve filmu není jen do počtu, i když nemůže ovlivnit, jak se jeho postava v další scéně zachová. Většinou bohužel jako idiot!! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kdy mladý Ricky vyzvedává mladého Mickyho na nádraží, lze v pozadí spatřit vagón v aktuálním barevném řešení ČD, přestože se scéna odehrává v 80. letech. (Šéfik)
  • Jako dějiště filmové vřavy posloužil lom Čertovy schody v Českém krase, kde se dělaly dotáčky prudké palby afghánských povstalců. [Zdroj: kultura.idnes.cz] (hippyman)
  • Režisér a scenárista Roman Kašparovský před natáčením sbíral zkušenosti při produkci řady českých i zahraničních snímků. Mezi nejznámější patří Wanted (2008), Normal (2009), 2Bobule (2009) či Lidice (2011). (Freshoun)

Reklama

Reklama