Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou bratrů, které rozdělila jedna žena. Špičkový neurochirurg utápějící se v bludném kruhu operací, alkoholu a milostných avantýr a jeho horkokrevný bratr, který se vrátil z české mise v Afghánistánu, vychovává dvě dcery, ale prohrává svůj boj s dluhy a návratem k normálnímu životu. A všechno to řídí jejich matka. Jejich osudy se prolínají s dalšími postavami kolegů, spolubojovníků, kamarádů, všichni však mají něco společného. Každý se totiž někdy zachová jako všivák... (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (330)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Neučil se Roman Kašparovský i a reklamách? Některé vizuální nápady jako kdyby vypadly z Jakubiskova Post coitum. Je věčná škoda všech těch tragédií, kromě jiného, je jich příliš a pro mě cca v půlce (po té trojce) už se stal film naprosto nesledovatelným, váhal jsem i s hvězdičkami, protože do té doby to bylo relativně stravitelné drama. 30%. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky hlavně ze slabosti pro obsazené bardy. Některé dějové linie byly poutavé (rozkmotření bráchové, pád veterána na dno, poťapaní zlodějíčci), jen mne v určité fázi začala neskutečně štvát snaha je za každou cenu provázat. Takže nakonec bylo nejzábavnější odhadovat, co a jak ještě scénáristická deus ex machina svaří, aby se dosáhlo kýženého cyklického kruhu. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento snímek mi odpočíval v zákoutí disku dobrých 7 let a nic by se nestalo, kdyby si ho disk vzal s sebou do křemíkového nebe. Roman Kašparovský zde nezpochybnitelně ukázal, že naprosto zoufalý scénárista. Každý, komu se ten scénář byť jen trošičku líbil, by se měl nechat z této databáze pro dobro všech smazat a již nadále svým hodnocením neprznit celkové hodnocení jednotlivých snímků, které je jakýmsi spolehlivým ukazatelem pro ostatní diváky dychtící po kvalitním filmovém zážitku. Rajón takového diváka je výhradě u Ulice, případně u libovolného pořadu na Soukup TV, kde se musí cítit jako ryba ve vodě. Všiváci byla totiž naprosto exemplární ukázka toho, jak scénář nemá vypadat a jak je to vůbec možné udělat nejhůře. Sledování v tomto případě bolí, protože se zde nesešla parta kočovných neherců, nýbrž herci, které mám docela rád a kteří i zde v tomto nefunkčním prostředí předváděli velmi uspokojivé výkony. Celý scénář je vystavěn jako mozaika naprosto nesmyslného množství nesmyslných náhod a nechutně okatých scénáristických kliček. Roman Kašparovský musí být regulérně strašně hloupý člověk, který ke všemu naprosto absentuje jakýmkoli náznakem sociální inteligence. Jinak si toto naprosté selhání nedovedu vysvětlit. Není nejmenšího divu, že po tomto omylu už nikdy nic nenatočil. Tohle by stěží prošlo nějakému začínajícímu filmaři jako studentský film. Zpočátku neznáte motivace postav a nechápete, co se děje. Později nevěříte, co se děje. Oceňuji pouze herecké výkony. O ději nelze prohlásit, že je špatný - on je vyloženě urážející diváckou inteligenci a vkus. [25 %] ()

Terva 

všechny recenze uživatele

První poznatek k filmu - kamera je perfektní. Vladimír Smutný si krásně hraje a dokazuje, že i v Čechách je konečně někdo, kdo se může vyrovnat světovému kamerovému umění. Herecké obsazení je klasické, co kraj dá, to tu je. Jen mi tam chyběl Karel Roden. Hudba trochu kolísá. CITÁT - Když to nevybliješ, tak to pomůže......... Ovšem unikátní je výkon Jiřího Mádla, jeho Knoflíkář stojí za potlesk. Trochu nechápu to nízké hodnocení, ale zase chápu, že je to Český film, a Českému publiku naše filmy nějak nevoní. Je to prostě natočeno nevýrazně, ale na naše poměry skoro nadprůměrně. DIALOG: Jiří Mádl (Venca) - Já jsem restaurovanej. Krištof Hádek - (Eman) - Ale hovno, idiote. Jsi retardovanej!!!!.......... Myslím, že tito dva herci si ve filmu zabrali hodně místa a už díky nim, to stojí za podívání. Knoflíky na spodním prádle, to je někdy peklo. Flashbacky jsou povedené, barevně odlišené a divák tak neztrácí přehled v ději. Sex je opět v Českém filmu velké tabu a tak v tomto směru nečekejte nějaké odlišnosti od ostatních filmů. Ikdyž sexu je tu dost a nějaká erotičtější scéna by to jen okořenila. Marně jsem čekal, kdy se osvědčí přídomek "komedie", ale marně. Je to drama a sice je tu pár komediálních scén, ale hodně jich má Jiří Mádl a tak nejsou vlastně směšné, protože to vyznívá z jeho retardované postavy. CITÁT - Koupíme rádio.......... Scéna okolo 78 minuty je povedené a áno, i směšná, ale ve své podstatě je hodně smutná. ...ty vole, to jsou naše pouta!!! A jak seš to vlastně voblíknutá??!!......... Možná až se s odstupem času podívám znovu, zvýším na čtyři. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám, ale opravdu nemám, rád filmy, ve kterých všechny postavy klesají do stále větší a větší žumpy života. A v tomto snímku nedělají nic jiného, tedy kromě neustálých výletů do minulosti, které alespoň vysvětlují prapodivné vztahy mezi nimi. Mne to tedy skutečně nebavilo, nicméně retardovaný Venca, šílený organizátor Olda a nevěrný paroháč Radek mi alespoň chvílemi dokázali zvednout náladu. Jinak jsem viděl pouze nesmyslné hýření hereckými esy z domácích luhů a hájů. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Film měl pozdrženou premiéru díky nedokončené hudbě. Teprve po jejím dokončení byl vybrán termín premiéra. Uvedení nabralo zpoždění tři měsíce. (Terva)
  • Ve scéně, kdy mladý Ricky vyzvedává mladého Mickyho na nádraží, lze v pozadí spatřit vagón v aktuálním barevném řešení ČD, přestože se scéna odehrává v 80. letech. (Šéfik)

Reklama

Reklama