Reklama

Reklama

Jde si pro nás noc

  • Indonésie The Night Comes for Us
Trailer

VOD (1)

Ito (Joe Taslim) v roli vymahače podsvětí, který se vrací do své organizace. Ovšem už po návratu ho potká zrada a ocitá se v chaosu, ve kterém neví, komu věřit. (Ouwen)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Evans zanechal na indonéský kinematografii nesmazatelnou stopu. Asi nikdy už tam nevznikne rodinný drama... a jestli přece, děti v něm budou umírat po stovkách. Každej by chtěl natočit svůj Raid, ne každej ale má Evansovo cit pro záběrování a práci s napětím. The Night Comes For Us je sice mega akční od začátku po konec, krev z lidí cáká po litrech a umře jich tam třeba milion, akce sama o sobě ale není tak dynamická a naléhavá (občas i docela vtipná, podle mě nechtěně), ač samozřejmě ve srovnání právě s Raidem. Dramatická rovina pak nefunguje skoro vůbec, příběh jsem moc nevnímal a vlastně moc ani nepotřeboval vědět co a proč se děje. Je proto dobře, že i když ta akce nefunguje vždycky, je jí tam zatraceně hodně - vraždí se tam úplně vším a i docela nápaditě (za posledních třicet minut dávám čtvrtou). Jednohubka obstojná, podruhý si to ale nikdo nikdy nepustí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Indonésani do toho zase jednou šlápli a pořádně zvostra. Iko Uwais tentokráte trošku v pozadí a místo něj dostal více prostoru Joe Taslim. Rvačky jsou neuvěřitelně nereálné. A pokud si ještě zhruba říkáte co to všechno dokáží postavy ustát, aby nepadly na zem, není to vůbec nic oproti finálnímu zúčtování. Tahle záležitost je oproti Raidu hodně gore a slabším povahám se může občas udělat špatně. Masakr motorovou pilou je proti tomuhle procházka růžovou zahradou. Příběh je možná slabší, ale pořád o něco lepší než kdysi v Ong Bakovi kde stačilo hlavnímu hrdinovi že hledá svého slona. Rubanice jako blázen, která kvalit Raidu nedosahuje ani náhodou, ale 70% je slušných. ()

Reklama

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

"There is no way out of this" - Komentář píšu čtyři roky po prvním zhlédnutí (v průběhu času viděno desetkrát). The Night Comes for Us je pro mne absolutní vrchol akční kinematografie. V průběhu celého filmu si nemůžete ani na chvilku oddechnout a jenom vám chodí do hlavy myšlenka "prosím, ať tenhle snímek trvá věčně". Dech-beroucí choreografie všech postav. Ito je jednoznačně nejvíc badass hlavní postava, co jsem kdy viděl, leč jeho emotivní stránka charakteru mne ke konci malinko dohnala k slzám, a to je dobře!. Na můj vkus snímku nechybí absolutně nic, naopak mne mrzí, že pár scén bylo vystřižených (naštěstí jsou dostupné na YouTube) - Odkaz: Operátorka v obchodě - Konverzace mezi Bobbym a malou   Pamatuju si, když jsem před zhruba deseti lety viděl první The Raid a těšil se na The Raid 2, kterej bude rozvinutější a nikdy mne nenapadlo, že by mohlo přijít ještě něco o mnohem více nadupanějšího, co se týče akce (The Night Comes For Us je takovej mix těchto dvou dohromady s o chloupek lepšími gore elementy). Mít možnost na to jít do kina, jdu minimálně čtyřikrát po sobě. Závěrečný fight mezi Joe Taslimem a Iko Uwaisem nikdy nedostanu z hlavy, parádní řežba! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to podobne bezdejovy film ako Thajske mlaticky Tonyho Jaa typu Tom yum goong. Tjahjanto sa sice trochu viac snazil zapracovat na motivaciach postav, ale jak scenar tak herecke schopnosti tych borcov su nulove. Namiesto toho, aby svoje pocity zdelili divakovi hereckym vykonom, tak ich len slovne opisuju jak v telenovele. Po chvili aj Tjahjanto pochopil, ze na to nema a tak zacne vrsit jednu akcnu scenu za druhou bez akejkolvek logiky. A tu je druhy hlavny problem tohto filmu. Bitky po choreografickej stranke ponukaju tie najjednoduchsie chvaty. Nic kaskadersky narocnejsie alebo nebezpecnejsie tu nie je. Vsetko je zalozene na vrstveni ultrabrutalnych CGI gore scen, ktore su tak prehnane, az su obcas komicke. Ale po chvili ma to mnozstvo brutality uplne otupilo a väcsinu filmu som sa nudil. Vdaka nefunkcnym postavam bitky postradaju akekolvek napätie. Mortensenova bitka v saune z filmu Eastern Promises hravo strci akukolvek scenu z tohto filmu po akejkolvek stranke. Pri nej som od napätia nedýchal a zaroven to bolo nielen brutalne ale aj bolestive. V tomto filme maju vsetci akukolvek bolest na haku a vydrzia veci ake by zabili stovky ludi. Chcel som MA film a dostal som gorefest. Ale aj gorefest by bol ovela intenzivnejsi, keby som sa v nom dokazal stotoznit s nejakou postavou a jednotlive brutality by neboli uplne odtrhnute od reality. Timo Tjahjanto je pre mna Indonesky Eli Roth. Uchyl, ktory okrem srandovne pôsobiaceho gore nic ine nedokaze. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Téměř nicotný děj mě osobně nevadí, naopak tento přístup uvítám raději, než některé jiné zoufalé pokusy o příběh, které diváka spíše uráží a/nebo nudí. Postavy zdejšího filmu relativně mají charisma, řada scén má i určitý emocionální náboj, takže podklad k akční části je uspokojivý. Bohužel ne každý bojový film se může rovnat s Raidem 2, Iko Uwais a jeho parta sice dokáže vytáhnout pár nových es z rukávu, ale sem tam udeří do oka nějaká drobná nerealističnost, která např. ve zmiňovaném Raid vidět nebyla. 7/10 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Když na začátku filmu v koupelně žena obváže Itovi (Joe Taslim) kolem těla obvaz, pak střídavě obvaz má a nemá. (CjKukis)
  • První indonéský film produkovaný Netflixem. (MeanWhile)

Reklama

Reklama