Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká nezávislá komedie BROUK vypráví o tom, jak může smrt obyčejného hmyzu ovlivnit chod světa. Všední situace dokáže odstartovat řetězovou reakci, která změní osudy všech postav této bizarní komedie. Například: manželka v reakci na rozzlobeného muže vyhodí upečené kuře z okna činžáku přímo do popelnice, kde ho najde děvče se zoufalou chutí po kuřecím masíčku, která právě odešla s prázdnou z čínského bistra, jehož zoufale čistotný majitel pronásledovaný hygieniky nakonec nečekaně skončí v nemocnici (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Další z dlouhé řady amerických nezávislých snímků, kde divní lidé dělají podivné věci a celé se to tváří děsně sofistikovaně a logicky. Většinou nemám problém se svérázností a motivacemi postav v podobných filmech, ale to s čím na mě přišel Brouk je příliš velká pakárna a snůška nesmyslů. Patrně jsem ignorant, ale pro takto vystavěný film nemám pochopení. Nepamatuji se, kdy naposled jsem viděl nudnější a povrchnější snímek. 20% ()

codeas 

všechny recenze uživatele

Škoda, na tento film jsem se hodně těšil,ale očekával jsem daleko více. Prvotní reference bylo, že film má dobře zvládnutou kameramanskou část - ta ničim neohormí ani ničím neurazí. Nakonec tedy vše vynahrazuje příběh, který ke konci má nulový potenciál. Jak na začátku se hodně dobře rozjel, na konci velmi rychle a špatně skončí - nemyslim děj,ale dramaturgickou část. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Výborný film s opravdu skvělým scénářem. Dobře jsem se bavil nad košatěním děje i jeho proplétáním. Jediné, z čeho mě běhal mráz po zádech, je degenerace a nechutná stereotypnost americké společnosti - která už lehce probublává i k nám. Spousta věcí, z kterých si třeba Simpsnovi dělají srandu je tu brána jako "normální". Ale co, jednou i nám někdo zašlápne brouka... ()

paascha 

všechny recenze uživatele

O poznání slabší, než jsem čekal, ale i tak dobrý. To , co dělá tento film zajímavým, je zároveň jeho největší slabinou. Skokové pojetí děje, těkání od postavy k postavě a na konci Grand plieux, které se vlastně nekoná. Dostat tento film trochu lepší péči scénáristy a trochu lepší výkony ze strany herců, byl by stejnou peckou jako třeba Happiness, ale takhle je to jen lepší průměr. No jo:-) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Každej čin vyvolává řetěz dalších událostí. A tak jedno zašlápnutí švába před fastfoodem spustí sérii náhodných událostí, které spojí hrdiny našeho příběhu. Každý z nich ten život koulí jak se dá, někdo má štěstí, někdo smůlu, někdo z toho viní sebe, jiný druhé, někdo v něco věří, jiný zase ne atd. Energie lítají vzduchem, ovlivňují klima a s ním i stavy a rozhodování lidí. Tenhle zajímavý nápad je opravdu dosti nezávislé americké léto, chvilku jsem se s tím musel popasovávat, ale pak jsem hru přijal a bylo to příjemné. Základní poselství "léta" je stále stejné: naděje umírá poslední a nemělo by cenu se proto vyhýbat životu...70% ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama