Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká nezávislá komedie BROUK vypráví o tom, jak může smrt obyčejného hmyzu ovlivnit chod světa. Všední situace dokáže odstartovat řetězovou reakci, která změní osudy všech postav této bizarní komedie. Například: manželka v reakci na rozzlobeného muže vyhodí upečené kuře z okna činžáku přímo do popelnice, kde ho najde děvče se zoufalou chutí po kuřecím masíčku, která právě odešla s prázdnou z čínského bistra, jehož zoufale čistotný majitel pronásledovaný hygieniky nakonec nečekaně skončí v nemocnici (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Tenhle film ve skutečnosti nemá 86 minut, ale 172, protože když si ho nepustíte minimálně dvakrát za sebou, tak nepochytáte víc než polovinu drobností a to je velká škoda. Čtyři hvězdy dávám proto, že se film zabývá tím, co mě osobně poslední dobou dost zajímá. Všechno souvisí se vším - není tohle na světě právě to krásné a zároveň to děsivé? Víte, že když se dejme tomu rozhodujete, zda žvýkačku vyplyvnout na chodník nebo do koše, tak tím možná rozhodujete o něčí smrti? Úplně se bojím tenhle komentář odeslat... ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Z prvu opravdu jedinečně stavěný příběh "jednotlivé skeče" různých postav, které jsou odstartovány jediným rozhodnutím malého kluka. Tím začíná opravdu různorodá až bizarní lavina ovlivňování životních situací navzájem. Jenže postupně zjišťujete jak strašně náhodné to je, a že to vlastně snad vůbec nikam nesměřuje. Sledování příběhů postav mě bavilo, ale s přehoupnutím přes polovinu stopáže se to místy vleče, vytrácí se ta atraktivnost a v podstatě nijaký závěr mě celkem zklamal. Souhlasím s tím, že to má jistou pravdu, protože svět je plný okolností, které nám takhle mění život, aniž bychom to vnímali. Bug je příjemná jednohubka. Nic víc, nic míň. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Výborný film s opravdu skvělým scénářem. Dobře jsem se bavil nad košatěním děje i jeho proplétáním. Jediné, z čeho mě běhal mráz po zádech, je degenerace a nechutná stereotypnost americké společnosti - která už lehce probublává i k nám. Spousta věcí, z kterých si třeba Simpsnovi dělají srandu je tu brána jako "normální". Ale co, jednou i nám někdo zašlápne brouka... ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý scénář, svižná a nenudící režie, herecké výkony, které neurazí a příjemná hudba. Ale spíš než komedií bych to nazval dramatem s prvky komedie, o kterou se staral hlavně John Carroll Lynch s jeho pokutami. Jako volba odpočinkového filmu ideální, i když to doporučuji shlédnout alespoň dvakrát. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Byl to malý krůček pro člověka a ..poslední pro brouka. Zajímavě obsazená (Sarah Paulson ze Studia 60 a Brian Cox) komediální lekce z teorie chaosu uvádí diváka do amorfního mikrokosmu podivností, bizarních postaviček a jedné obsedantně-kompulzivní poruchy. Ale trpí nejednou bolístkou: až příliš hraje na těžce nezávislou notu, kolem fascinujícího efektu motýlího křídla jen letmo protančí a když nějaká linie/postava zaujme a chtěla bych se ponořit hlouběji, přeteče "děj" úplně jinam. Přesto se na ten krovkatý hmyz znovu podívám a třeba si položím i Lorenzovu otázku :Does the flap of the buttersfly’s wings in Brazil set off a tornado in Texas? Napodruhé: 7/10 ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama