Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (406)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Úplně geniální film, možná jeden z nejlepších hororů, co kdy byly. Atmosféra graduje až do úplného konce a závěr je skvělý. Emocionální vykreslení postav a jejich zahrání je do detailů skvělé a všechna rozhodnutí vpohodě logická. Děj je nepředvídatelný a u některých scén až wtf is going on, protože tohle by diváka nenapadlo ani ve snu, pár scén skvělé lekačky a hodně, hodně husí kůže. Za mě dost nedoceněný horor, protože tohle má být v samotné topce moderních hororů. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Mimozemštania v horrorových filmoch sú dnes už veľmi zriedkavým javom, rovnako ako je zriedkavým javom zahrnúť do tohto žánru okrem predvídateľných ľakačiek a prvoplánových scén aj kus dobrého scenára a slušných hercov. Mám na mysli malé, nízko-rozpočtové horrory, ktoré takmer všetky na jedno kopyto. Tento bol ale príjemným prekvapením. K vyrovnanému súboju s áčkovými horrormi to však nie je, režisér sa ešte nezbavil béčkových manierov, scenár tiež nedomyslel do úplného súladu s pravidlami logiky. Dávam tomu však veľké plus za návrat k detským časom zakukleným pod perinou pri sledovaní Aktov X. 70%. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Asi to není na úplný počet hvězdiček, ale dnes udělám výjimku. Už je to totiž docela dlouho, kdy jsem naposled viděl horor zabývající se tímto námětem. Přece jenom poslední 2-3 roky jsme zaplavováni hlavně duchařinama, paranormálními jevy a found footage. Tento horůrek mě proto svojí atmosférou a propracovanou technickou stránkou dokázal zaujmout a myslím si, že i po herecké stránce mu v podstatě není co vytknout. Jsem zvědavý, jak se časem bude vyvíjet zdejší hodnocení, na IMDB se ustálilo na 6.2, takže byl bych rád, kdyby u nás pod 6.5 neklesl. Je to rozhodně jeden z těch hororů, na které se člověk podívá rád i vícekrát, což se o většině současných hororů nedá říct. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dark Skies je žánrově přebujelé dílko, které si po celou dobu nemůže vybrat mezi tím, zda je unylým rodinný dramatem nebo otřelou klišovitou duchařinou, která však místo duchů straší bubáky z Hangáru 18. Chyběla mi alespoň špetka nadhledu, i když náznak by se vlastně našel v osobě ufobijce a jeho klasifikace emzáků, těžko však říct zda to bylo úmyslem tvůrců, stejně jako ruka ET, která ve finálním střetnutí zaklepe na rameno jednoho z členů vyděšené rodiny. Abych to nějak shrnul, Dark Skies sice nenudí, ale taky absolutně ničím nenadchne, prostě tuctová báchorka. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

V noci za bouřky, sluchátka, noťas a Temný Nebe......musel sem převlíkat.Obrovský překvapení, trailer moc nenadchnul a Stewartova předchozí tvorba nezaručovala nic jiného než tupou, béčkovou zručnost....ale kde že.Filmů o emzácích, které by měli kvalitu je jako šafránu.Napadají mě jedině Akta X z roku 1998, jinak si nepamatuju kdy by byl film o typických mimozemských humanoidech, kteří lidi zkoumou a unáší tak dokonalý.Příběh má spád, hned od prvních minut je to svižný, pořád se něco děje, vyšetřování a zjišťování tajmených událostí má prostě dokonalý tempo.Obsazení je sympatický a ze začátku se sice zdála volba Hamiltona nešťastná, ovšem později příběhu byl jako otec/slaboch/otec dokonalou volbou.Bishatova famózní hudba mě neskutečně přikovala k obrazovce, bušilo mě srdce, bál sem se a mrtě sem se bavil.Dokonce tak moc, že přehlídnu ne zrovna malé množství logických chyb, které ale výjmečně dokážu překousnout, jelikož film jako celek na mě působil znepokojivě a po dlouhý době mě nutil opravdu uvažovat nad tím, jestli ti Šediváci fakt u našich pelechů nezevlujou, protože mám občas taky šesti hodinové výpadky, které bývají ale většinou způsobeny třiceti stupňovým vedrem a deseti kusama Budvara.Taky pevně věřim, že pár šediváků sedí každej večer u Verbalovi postele a už roky se snaží vymyslet přístroj tak silný, který by to tupé, retardované obézní prase dokázal přenést na operační sál, kde ho budou monumentálně sondovat do skonání věků, (pusu demente :* ).Stewart prostě jako tvůrce vyrostl a dokázal za málo peněz vykouzlit mrtě muziky a konečně dal sci-fi divákovi film, který mu nezpůsobí monumentální pocit lobotomie jako vypatlanina Čtvrtý Druh.Děkuju Scotte a fakt se těšim na tvůj další počin.90%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Natáčanie prebiehalo v Los Angeles a vo Valencii. (Greenpeacak)
  • Hlavní postava Daniel Barrett (Josh Hamilton) si koupí brokovnici a ihned ji také dostane. Ve skutečnosti by však měl absolvovat čekací lhůtu dvou týdnů. (Lucasion)
  • Úvodné motto filmu: "Two possibilities exist... Either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.”, patrí Arthurovi C. Clarkovi, ktorý je známy najmä ako autor science fiction literatúry. (Lukoh)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno