Reklama

Reklama

Na jezeře

(seriál)
TV spot 1
Thriller / Mysteriózní / Krimi / Drama
Austrálie / Velká Británie / Nový Zéland / USA, (2013–2017), 11 h 6 min (Minutáž: 45–60 min)

Scénář:

Jane Campion, Gerard Lee

Hudba:

Mark Bradshaw

Hrají:

Elisabeth Moss, Thomas M. Wright, Holly Hunter, Peter Mullan, Michelle Ang, Jacek Koman, David Wenham, Jay Ryan, Cohen Holloway, Lucy Lawless, Ben Barrington (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

V malém novozélandském městě Laketop se mladá dívka Tui Mitchamová pokusí utopit v jezeře. Po její záchraně školní ošetřovatelka zjistí, že dívka je těhotná. Robin Griffinovou, policejní inspektorku ze Sydney, povolají na místní policejní stanici, aby ji vyslechla... (Filmbox)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (123)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

13/13 Jane Campion je hvězdná režisérka z Nového Zélandu, všichni jsou zvědaví jaká bude televizní krimi v jejím podání. Ale jaké je to zklamání, že v Top of the Lake není ani památky po imaginaci z jejích velkých děl, An Angel at My Table, Piano, The Portrait of a Lady nebo Bright Star. Ale tak pořád skvěle pracuje s tou nevšední novozélandskou krajinou... A není to už jen o Pánovi prstenů, Seekrovi nebo Xeně. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Ten kontrast mezi omračující krásou okolní přírody a vším tím neštěstím, špínou i zločinnými skutky lidského společenství v ní žijícího, které se největšího příkoří dopouštělo na těch, které mělo především chránit, totiž na dětech, mi připadal až neskutečně přízračný. A jen angličtina a občasná zmínka o Novém Zélandu mě upamatovávala, že se nenacházím někde ve Skandinávii, protože ať už se jednalo o velký výskyt blonďatých herců nebo i celkovou atmosféru, silně mi to připomínalo severské filmy. Top of the Lake sice není stoprocentní detektivka, někdy má navrch drama, jindy třeba i trocha romantiky, ale to neznamená, že by to bylo nudné, to ani na minutu a chvílemi je to dokonce i velmi napínavé. A celé je to pak herecky, dějově i vizuálně výborné, emotivní a neprvoplánové, což u mě znamená velkou spokojenost a jasných pět hvězd. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ženský True Detective. A nebo spíše platí, že True Detective je chlapskou verzí Top of the Lake? Není to jenom o tom, že to má stejného kameramana a tedy takřka shodný filmový i řádně temně syrový vzhled (zdejší podání novozélandských krás si nezadá s Pánem prstenů; tedy až na to, že tady prší, mlží a když tu zabloudíte, tak si můžete hodit korunou, zda dříve pojdete hlady či umrznete). V obojím platí, že o případ samotný jde až v druhém plánu (o tomto to platí o něco více, jelikož je tu "kdo a jak" jasné již v polovině úvodní epizody). V obojím se hraje spíše na symboliku, nevyřčené mezi řádky a takovou tu všudypřítomnou podprahovou tenzi. V obojím platí, že jakmile se to tu a tam sníží k doslovnosti, tak to rázem ztrácí hodně ze svého kouzla. Obojí má nejednoznačné výjimečně napsané i zahrané charaktery. Obojí brnká na znepokojivou strunu. Obojí je především o postavách, o životě a tak vůbec… A obojí je perfektní. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

místy zbytečně na efekt, navíc postava spirituální kněžky osvícené bleskem doslova NAVÍC (!) jen pro to aby do už tak tíživé problematiky zneužívaných dětí přibyli zneužívané ženy (!) tolik negativa, na druhou stranu ..hodně osobité, výtvarné cítění režisérky nabízí neskutečné obrazové kompozice, které dají zapomenout, že děj je přeci jenom dosti předvídatelný, oproti tolik srovnávanému true detective ale přehlednější, formálně čistší ..oblíbenost je přímo úměrná preferovaností zvoleného prostředí -u mě tak 50/50- ne dokonalý, i tak seriál, který má charisma ..pokud je peter jackson solí nového zélandu, je jane campion jeho kořením ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NO ONE....“ /// 12ti letá holka těhotná v domácnosti, kde (zřejmě) kámen šuká cihlu. Neuvěřitelně poutavý vyprávění, u kterýho jsem si mnohokrát málem hubu rozerval. Ale popojedem… na scénu přichází spravedlivá (mladá) policajtka Robin. Hmm. Krom toho, že je nadržená a vobčas se chová jako kráva (ale to tady všechny ženský), nemám, co bych vo ní napsal. Seriál měl bejt postavenej na P.Mullanovi, páč jeho postava má v tom vidlákově aspoň nějaký charisma. Ale nezdržujem a deme dál… Robin voprašuje první lásku a stařící píchaj po ,,éčku“ (jinak by mu to nešlo…). Fakt dobrej díl… těžko říct, kdo je tady větší uchylák. (že by ta policajtka?) Nevzdávám to, páč mě zajímá, jak že to vlastně skončí a doufám, že to ještě dějově ,,naskočí“. Do konce zbejvaj 2 epizody a …NENASKAKUJE! Nakonec dramaticky spřádaný nitky dotkají svůj příběh, a vono … NIC. Jeden (vlastně dva) výstřel(y) vyřeší všechny problémy světa a skandální odhalení … no prostě jako celej seroš, kterej získává jednu festivalovou cenu za druhou… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč su rád, když má policajtka nejen cit pro práci, ale hlavně trauma. 2.) Su na takový ty porodní věci. 3.) Thx za titule ,,kanourek123“ a ,,drSova“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (190)

Zajímavosti (2)

  • Městečko Laketop na Novém Zélandu nenajdete. Název je smyšlený. (Endiiska)

Související novinky

Refn uvede svůj seriál v Cannes

Refn uvede svůj seriál v Cannes

16.04.2019

Zatímco stále čekáme na kompletní seznam autorů a děl, které se letos objeví na filmovém festivalu v Cannes, server Deadline nyní přinesl informaci, že dánský režisér Nicolas Winding Refn (Drive,… (více)

Reklama

Reklama