Reklama

Reklama

Na jezeře

(seriál)
TV spot 2
Thriller / Mysteriózní / Krimi / Drama
Austrálie / Velká Británie / Nový Zéland / USA, (2013–2017), 11 h 6 min (Minutáž: 45–60 min)

Scénář:

Jane Campion, Gerard Lee

Hudba:

Mark Bradshaw

Hrají:

Elisabeth Moss, Thomas M. Wright, Holly Hunter, Peter Mullan, Michelle Ang, Jacek Koman, David Wenham, Jay Ryan, Cohen Holloway, Lucy Lawless, Ben Barrington (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

V malém novozélandském městě Laketop se mladá dívka Tui Mitchamová pokusí utopit v jezeře. Po její záchraně školní ošetřovatelka zjistí, že dívka je těhotná. Robin Griffinovou, policejní inspektorku ze Sydney, povolají na místní policejní stanici, aby ji vyslechla... (Filmbox)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (123)

Abes 

všechny recenze uživatele

Ne, že by lišejníkem zalitá krajina Nového Zélandu i bez dávky LSD nebyla dokonalá ale kdyby tady bylo v titulku místo Austrálie / VB / NZ třeba takové Norsko / Švédsko dopadlo by to jistě lépe. Tvůrci by si dali trochu více záležet se čtvrtým dílem a vypilovali by všudypřítomnou pomatenost logiky některých postav, TotL by se bez keců přiblížil maximálnímu hodnocení a já bych tady neměl o čem psát. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Vlastně pořád nejsem schopná určit, co si o tom seriálu myslím. Obecně, je dobré, že takové věci vznikají a mají producentskou i diváckou podporu. Dějově, no...já nevím. Proč se od příběhu malé těhotné ztracené holky dostáváme přes všechny ty nervy drásající spletence příběhů všech postav a tak trochu psycho detektivky, přes "jsme sourozenci" telenovelovou zápletku, až k docela trapně předvídatelnému rozuzlení? Proč seriál přináší takové množství zápletek a neskutečně málo rozuzlení? Proč příběh občas řeší situaci tím, že nechá jen tak jednoduše někoho umřít? Já pořád nevím a těch otázek je spousta. Ale vlastně mě to možná nějak sadisticky bavilo. A přitom jsem už vlastně nechtěla vidět víc. Ale hory tam mají fakt hezký. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

13/13 Jane Campion je hvězdná režisérka z Nového Zélandu, všichni jsou zvědaví jaká bude televizní krimi v jejím podání. Ale jaké je to zklamání, že v Top of the Lake není ani památky po imaginaci z jejích velkých děl, An Angel at My Table, Piano, The Portrait of a Lady nebo Bright Star. Ale tak pořád skvěle pracuje s tou nevšední novozélandskou krajinou... A není to už jen o Pánovi prstenů, Seekrovi nebo Xeně. ()

Chmur 

všechny recenze uživatele

No tak dějově to žádná velká sláva není. Ani režisérka nepředvedla nic světoborného. Film má však dvě velké devízy a to hlavní hrdinku, která je prostě...no zajímavá a pak prostředí Nového Zélandu. Záběry na hory, jezero a lesy byly tak překrásné až magické, že jsem měl chuť se tam okamžitě rozjet a nechat se tou krásou prostoupit. Škoda, že si tu chuť můžu zatím leda tak nechat zajít:-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ženský True Detective. A nebo spíše platí, že True Detective je chlapskou verzí Top of the Lake? Není to jenom o tom, že to má stejného kameramana a tedy takřka shodný filmový i řádně temně syrový vzhled (zdejší podání novozélandských krás si nezadá s Pánem prstenů; tedy až na to, že tady prší, mlží a když tu zabloudíte, tak si můžete hodit korunou, zda dříve pojdete hlady či umrznete). V obojím platí, že o případ samotný jde až v druhém plánu (o tomto to platí o něco více, jelikož je tu "kdo a jak" jasné již v polovině úvodní epizody). V obojím se hraje spíše na symboliku, nevyřčené mezi řádky a takovou tu všudypřítomnou podprahovou tenzi. V obojím platí, že jakmile se to tu a tam sníží k doslovnosti, tak to rázem ztrácí hodně ze svého kouzla. Obojí má nejednoznačné výjimečně napsané i zahrané charaktery. Obojí brnká na znepokojivou strunu. Obojí je především o postavách, o životě a tak vůbec… A obojí je perfektní. ()

Galerie (190)

Zajímavosti (2)

  • Městečko Laketop na Novém Zélandu nenajdete. Název je smyšlený. (Endiiska)

Související novinky

Refn uvede svůj seriál v Cannes

Refn uvede svůj seriál v Cannes

16.04.2019

Zatímco stále čekáme na kompletní seznam autorů a děl, které se letos objeví na filmovém festivalu v Cannes, server Deadline nyní přinesl informaci, že dánský režisér Nicolas Winding Refn (Drive,… (více)

Reklama

Reklama