Reklama

Reklama

Téměř chlap

  • Česko Henrik (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pětatřicátník Henrik (Henrik Rafaelsen) plánuje usadit se v novém domě se svou těhotnou přítelkyní Tone (Janne Heltberg) a najít si novou práci. Henrik má ale dost dětinské kamarády, se kterými nechce přerušit kontakt. Je Henrik připravený zříct se nezodpovědných radovánek a vyrůst z chlapce v muže? (Film Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jist, jestli popiska Film Europe se shoduje s tím, co jsem viděl. Dětinští kamarádi? Dvakrát tam byl s nimi na squashi, to ano, ale pak byl hlavně na nějaké sedánce se svými kolegy v práci, kde se hloupě opil a pak prováděl kousky hodné zastuzeného puberťáka, rozhodně nevím, co na čurání přes knihu Peter Pan v autě nebo na holubu u nosu je směšného. Pak se tam ještě schovával před kolegou za gaučem, v téhle trapné situaci bych se možná zachoval stejně, nu a na mozek mu šlo, že nemohl sexovat, takže pak rozčilen přišel za svoji maminkou a tam při siestě na gauči si hrál s pantoflaty. Kousíček psychologie tam byl v tom vztahu, ale milá přítelkyně se taky nezmohla moc na nic, akorát že je jí blbě jak to bývá při počátku těhotenství, a pak si stěžovala. Bylo to takové nesourodé, dohromady žádný děj, ani bych nevěděl, jak ho vyprávět. ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Ak by takýto film vznikol v našich končinách, od prekvapenia by som dal 4-5 hviezd. No v kontexte škandinávskej, ergo svetovej kinematografie to je priemerný film. Je to typický malý, nízkonákladový film, ktorý napriek svojej autenticite a dobrých hereckým výkonom neprerástol do niečo väčšieho. Dôkazom je šablónovitosť, keď celú zápletku prezrádza trojvetová anotácia na tomto webe. Nórom slúži ku cti, že odpoveď na položenú otázku: "Je Henrik připravený zříct se nezodpovědných radovánek a vyrůst z chlapce v muže?", znie áno, ale nie celkom. Viem si predstaviť, ako by podobný námet spracovali v USA - na konci totálny prerod osobnosti a sladký happyend. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Mer eller mindre mann je film o Henrikovi což je typ člověka kterýmu jsou bližší kamarádi nic nedokáže brát vážně a když už nastane nějakej vážnější problém uteče se schovat pod mámina křídla. Je to člověk kterej není absolutně připravenej a schopnej žít normální partnerskej život natož pak vychovávat dítě. Jeho přítelkyně Tone byla snad světice a v určitým směru musela být buď naprosto blbá nebo naprosto naivní jestli čekala v nějakou změnu. No nevím jestli je tohle film kterej si zasloužil Křišťálovej glóbus(k tomu výstižnej komentář uživatel(ka) lenuse). Každopádně za tip patří dík HorrFimu. 3hvězdy. ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Už mě dlouhou dobu žádná komedie nebavila tak, aby sem se zuby, nehty snažila neusnout. Po skončení filmu se mi doslova ulevilo, že už to mám konečně za sebou. Film je o páru cca 35-40 let, žena čeká dítě a chlap akorát chytil druhou mízu a chová se jako neskutečný debil. Všude se tam furt ukazujou ptáci, asi jako ta velezábava a když se zrovna neděje toto, čumíme na to, jak se ten sledký páreček hádá, jejich hádky zaberou zhruba 70% filmu, co lepšího si od komedie přát že? Za relativní přirozenost a herecké výkony nepovedeného páru, dávám se zatnutými zuby *. Viděno v rámci Zahraniční výzva 2016 / Norsko ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Pětatřicátník Henrik se chová po většinu času jako zastydlej trapák střihnutej děsným hovadem a přitom na začátku příběhu je to docela sympaťák. Těhotná přítelkyně Tone ho má zřejmě hodně ráda, jinak si nedovedu vysvětlit, že pořádně vypění až v poslední třetině filmu. Tahle místy skoro perverzní tragikomedie o muži, který asi nikdy úplně nedospěje, mě chytla na první dobrou, a to nejenom díky naprosto dokonalému ztvárnění ústřední dvojice Henrikem Rafaelsenem a Janne Heltberg, ale i kvůli skvělé muzice. Zvolené písničky, se totiž parádně trefují do nálady jednotlivých scén. ()

Galerie (11)

Související novinky

Once Upon a Time in Vary

Once Upon a Time in Vary

14.07.2012

S doznívajícími tóny pofestivalových projekcí ve vybraných pražských kinech pomalu opadá i nostalgie, se kterou jsme se mnozí před pár dny loučili s atmosférou Karlovych Varů. S filmovými prázdninami… (více)

Reklama

Reklama