Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak novodobí vizionáři Bill Gates a Steve Jobs změnili svět. Na počátku digitálního věku stáli dva géniové Bill Gates a Steve Jobs vizionáři, kteří rozpoutali nesmlouvavý závod rozvoje technologií, souboj titánů v podobě firem Microsoft a Apple Computers. Od vysokoškolských kolejí až po křesla v ředitelských pracovnách jejich život nikdy neprovázela nuda, ani to nebyla žádná selanka. A nechyběl v něm ani humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

gogos 

všechny recenze uživatele

Hodne, hodne, hodne solidni firmopisny film. Historii Microsoftu znam dost podrobne, Apple neznam skoro vubec, ale v zivote by me nenpadlo zfilmovat to.... Skoda ze film popisuje pouze ranne pocatky a vlastne konci uvedenim prvnich Windows na trh... I pak to bylo nemene zajimave, kdyz Microsoft pospune prebiral vladu nad vsim a kdyz se zase s postupem casu zacal lehce otrasat, kdyz v poslednich letech zase isli pozice Applu a treba Linuxu... ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Téma je to určitě zajímavé, ale to zpracování trošku pokulhává. Čekal jsem více technických podrobností, více vývoje, jak se vše seběhlo. Takhle je to jakoby jen poskládané obrazy v různých fázích příběhu. Ale chybí nějaká kontinuita. Chybí ta výplň, ty podrobnosti, které by ty obrazy spojily. Takže ve finále to na mě neudělalo moc dojem a nezanechalo nějaké emoce. V podstatě jsem se dozvěděl, že jeden okradl firmu, druhý jeho samotného. Ale více by mě zajímalo, jak se dostali tam, kam dostali.A toho tam bylo žalostně málo. Asi budu muset kouknout na jiný film. Celkově to tedy nebylo úplně zlé, zajímavé to trošku bylo, ale mohlo to být sakra lepší. Howgh! ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento film je dobrý v tom, co zpracovává, protože forma bohužel není úplně nejšťastnější. Snímek vznikl pouze pro televizní obrazovky a je to na něm velmi znát. Snímek je také postaršího data vzniku a od jeho uvedení se udála pěkná řádka dalších událostí, které již neměl možnost zamapovat. Také se tu nezabíhá do detailů. Film mapuje v kostce pouze zásadní dění, řekněme, na úrovni manažerské, na úrovni podvodů a intrik. V podstatě tu hlavní myšlenku, že celý moderní počítačový svět byl také vybudován na lžích, podvodech a krádežích celkem zdárně snímek zachycuje. Film si zachovává v celé věci značný nadhled a často se pouští do různých fórků. Mnohdy na málo očekávaných místech. Celkově jsem snímkem potěšen. Jen se obávám, že je to silně zapříčiněno tím, že se jedná o snímek z branže. Běžní diváci skočí s hodnocením podstatně níže, tipl bych si. Slušné 4 kousky. ()

baXter 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý, dnes již historický, dokument, který vypráví o tom jak to ZHRUBA bylo. Gates je prostě Gates a musím uznat, že je fakticky šikovnej. Nedávno jsem viděl jeho rozhovor s Markem Ebenem "Na plovárně" a teď tento film. Je to dobré vidět a slyšet, a ne o tom pořád jen číst. Pro lidi které historie SW zajímá, mohu doporučit. Ostatní pokud o tom nic nevědí, tak uvidí asi jen podprůměrný skorofilm. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Děkuji autorům snímku, že mě připravili i o ty poslední zbytky úcty, kterou jsem snad ještě choval k velkému Billovi. Fakta jsou mi sice dávno známá, přesto jsem měl problém se orientovat v časovém sledu jednotlivých událostí. Ještě jednou díky. Z vyššího hlediska je mi líto, že schopný byznysman a neschopný programátor BG trumfnul vizionáře (byť psychopata) Jobse. Leč stalo se. Za sebe ale prohlašuji, že pokud jednou budu nucen měnit svůj současný operační systém (Linux), nikdy se nevrátím do chřtánu té redmondské obludy, budu raději volit Apple. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Steve Jobs po zhlédnutí snímku údajně řekl, že nesnáší scénář, ale výkon Noah Wyleho se mu líbil. Bill Gates o filmu pronesl v zásadě jen strohé: "Poměrně přesný." (T-pack)
  • V roce 1999, krátce po premiéře tohoto TV filmu, se konala konference Macworld, kde bylo publikum ohromeno, když se dozvědělo, že úvodní komentář neměl na svědomí Steve Jobs, ale ve skutečnosti to byl Noah Wyde. Skutečný Jobs se na této konferenci také objevil a z Wydea si utahoval. (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno