Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Před sto lety byly ďáblovy oddíly, které chtěly zničit svět, donuceny k ústupu do záhrobí. Dnes opět přišel jejich čas. Chtějí zaplavit svět svou temnou silou. Neočekávaně jsou však zastaveny. Komu se to podařilo? Záhrobnímu komandu! Komandu amerických dětí, které se spojí a dětskou bezelstností neohroženě bojují proti teroru krutých monster. Dobrodružný film pro děti a mládež je nejen napínavý, ale také veselý. Setkáte se tu s řadou legendárních filmových příšer, například Draculou, Frankensteinem, Vlkodlakem, Mumií, Netvorem z Černé laguny a dalšími. O kvalitě speciálních efektů není třeba se příliš rozepisovat. Stačí připomenout jména dvou mužů, kteří se na nich podíleli: Richard Edlund a Stan Winston. Tím je řečeno vše. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Co se stalo? Tvoje sestra už není…Jak to? Byl to…,ale to se nepočítá! Tak přesně tohle mě pobavilo asi nejvíc společně s malým Evženem a Tlusťochem. Klidně bych tuto hororovou komedii nejen pro děti označil za „kultovní“ a i poletech jsem se u ní bavil stejně jako kdysi. Pěkné masky z dílny Stana Winstona jsou vždy zárukou kvality. Dětští herci se mi líbili mnohem víc než jejich dospělí kolegové. Naprosto odpočinkový film, který snad ani nemůže ani nikoho nudit. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Dětsky nádherně naivní a zábavně natočený horor převážně pro mladší publikum. Studio Stana Winstona se zde předvedlo ve velkém stylu - masky dobově nezaostávají a posouvají Záhrobní komando na zasloužený nadprůměr. Stejně tak povedené skloubení hororu a komedie. Se scénářem je to trošku horší - je plný klišé a předvídatelný pro hororem zkušeného diváka....pro děti však zcela postačující. Své cíle Monster Squad splňuje dokonale. 70% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Úvodní proslov mě trochu vyděsil, co to zase bude za sračku. Nakonec se z toho vyklubalo příjemné oddechové a silně uvolněné horrorové dobrodružství pro mladší publikum. Dneska by z toho byl nechutný sterilní digitálně trikový slint bez hlavy, paty a hlavně ducha. Tohle naštěstí má alespoň toho ducha, i když hlava je trochu vybrakovaná a obě paty kulhají. U mě to samozřejmě zachraňuje má oblíbená osmdesátková atmosféra a místy docela povedený humor (když zjistí že panna není panna, pronese dotyčná dívka skvělou hlášku). Ač je mi hodně přes třicet, docela jsem si to užil. A jen lituji, že mi nebylo umožněno být na tom počátkem 90. let v kině, to by byl docela zážitek. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dobro a zlo sú po väčšinu času v rovnováhe, akurát raz za sto rokov sa môžu tieto sily prevážiť. No a práve teraz nastal ten čas, kedy má zlo možnosť preraziť a ovládnuť svet. Pomocou magického amuletu a rituálneho ceremoniálu sa tomu pokúsi zabrániť partia adolescentov. Rozhodnú sa odvážne postaviť na odpor prisluhovačom temnoty. Musia čeliť takým nebezpečným, nadprirodzeným protivníkom ako je gróf Drakula, Frankensteinove monštrum, oživlá múmia, vlkodlak, či netvor z Čiernej lagúny. Jedine odhodlané záhrobné komando mladých bojovníkov proti nečistým silám, môže zastaviť inváziu diabolských oddielov, ktoré chcú uvrhnúť svet do temnoty. Snímok "The Monster Squad" natočil v roku 1987 režisér a scenárista Fred Dekker. Je to zábavný, dobrodružný, kinder fantasy horror, ktorý je nasiaknutý nezameniteľnou, podmanivou americkou filmárčinou osemdesiatych rokov minulého storočia. *** ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Očekávání inteligentní dětské osmdesátkové zábavy (Spielberg, Columbus, Zemeckis) ve spojení se scénářem od Shanea Blacka vs. Tvrdá realita. Blackův podíl je z filmu cítit úvodní čtvrthodinku, jenomže pak se kadence hlášek zabrzdí. Film se navíc monstrům věnuje pouze okrajově, pozornost na sebe strhávají především dětští hrdinové. Potud v pořádku, je třeba se připravit na velké finále, představit postavy, poukázat na jejich individuální přínos jejich „gangu“ a nasměrovat jejich pozornost tam, kde je na záchranu světa před zlem dospělácký rozum krátký. Jenomže dětští hrdinové se výrazně neprojevují a víceméně se od sebe neliší (a charakterizovat postavu jako odstrkovaného tlusťocha nestačí, mohl by být třeba navíc – co já vím – zajímavý či zábavný) a jejich počínání není ani zábavné, ani napínavé. Finále jsem až na pár nekorektností odzíval, většina monster trestuhodně nevyužitá. Doporučuji raději Goonies či z poslední doby Monster House, mají živelné dětské postavy, příjemnou výpravu a onen potřebný feeling dětského dobrodružství s notnou dávkou nebezpečí. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (10)

  • Scéna, kdy Dracula (Duncan Regher) zvedne malou Phoebe za čelist a ona začne křičet, musela být sestříhána, jelikož se Phoebe příliš bála a nebyly proto použity ani Draculovy tesáky, ani červené kontaktní čočky. (Alfréda)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno