Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Justine počas prednášky na vysokej škole vyjadrením svojho názoru prejaví súcit s ľuďmi žijúcimi v starých kultúrach, ktorí sú pomaly, ale isto vytláčaní zo svojho územia a divokej prírody. Vzápätí dostáva od jedného zo spolužiakov nečakanú príležitosť: spolu s niekoľkými dobrovoľníkmi vycestovať do Chile a zorganizovať protest v jednej z džunglí. Po priviazaní sa k stromom či ťažkým stavebným strojom ich ale čaká nemilé prekvapenie, nie v podobe drsného zásahu tamojšej ochranky, ale leteckej havárie. Jej následkom sa po páde do doposiaľ nepoznanej časti džungle nečakane ocitajú v rukách tých, ktorým pôvodne prišli pomáhať. Podarí sa Justine a jej známym dostať sa zo spárov ľudožrútov? (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (199)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jo, hlavní je maso pořádně nasolit a okořenit! :-) --- Poslední ryze kanibal film jsem viděl kdysi v osmdesátých letech. Bylo to něco z té série italských kanibal filmů od Amazonie a po pravdě děj si již nepamatuji. Samozřejmě tehdy jsem byl z toho paf, obzvláště když se tuším o filmu říkalo, že je to nalezený videozáznam nějaké výpravy, která zmizela v džungli. Kameru s natočeným filmem prý našla až další expedice a domorodci ji nezničili, protože se jí báli... Tím, že si člověk nebyl jist, že to teba nakonec bylo doopravdy získal film další rozměr. Pak přišla dlouhá série zombie filmů a hladoví zombíci mají jaksi v popisu práce žrát a napad vše živé kolem sebe. To je ale jiný žánr. Až nyní jsem se zase setkal s klasickým kanibal filmem. Vlastně vyjma jednoho australského snímku a partě uprchlých trestanců z jedné z britských nápravných kolonií... Mně tyhle filmy baví. Jednak je tam většinou nádherná příroda a pak ten strach o svojí pannenku a ledvinky :-))) Zelené inferno toto nabízí plnou měrou. Občas se sice hrdinové chovali podivně a někdy si scénář mohl odpustit ty laciné scénky (např. levhart, píšťalka atd..) , jindy ale zase překvapil celkem promyšleným dějem a zápletkou. Domorodý kmen byl super, nejvíce u mně budoval ten ,,pán se žlutým obličejem'' ! Jen by mne zajímalo zda domorodci věděli v čem hrají! Filmem sie lehce mihne i Richard Burgi, na kterého si možná někdo vzpomene z céčkového TV seroše Ochránce. Po pravdě, bylo to spíše na 3,5 hvězdy. Ale za tu radost zase z něčeho svěžího a i napětí zaokrouhluji nahoru. 4 zámky k řetězu. * * * * ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Dostatočne dramatická, brutálna a znepokojivá retrospektíva do časov, keď bol cannibal horror v kurze. Popravde som očakával, že Eli Roth tento námet spacká, no nestalo sa, naopak, výsledok ma príjemne prekvapil a presvedčil o tom, že do modernejšieho šatu zaodetý a za primeraný rozpočet nakrútený (ultralacný look bol častým neduhom, zabíjajúcim tento subžáner) kanibalský horor môže byť v konfrontácii so súčasnou žánrovou produkciou konkurencieschopnejší než som si myslel. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jen se mi potvrdilo to, co už jsem poznamenal u Knock, Knock. "Je znát, že Eli Roth má (skrytý a nepřiznaný) smysl pro černý humor". Zde už to není ani skryté a nepřiznané, je vidět, že Eli nedokáže, nebo mnohem spíše asi ani nechce ze svých filmů shodit punc béčka jako hrom. Je samozřejmě diskutabilní, na kolik je to (ne)patřičné a (kontra)produktivní u filmů typu home invasion nebo survival, takže negativní ohlasy jsou pochopitelné, no já na to hážu lejno, protože přinejmenším je to originální. K obsahu asi nemá moc cenu co dodávat, dobře se na některé scény nedívá, ale protahování a s ním spojený humbuk byl spíše zbytečný. 80% především za konečně něco nového. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mám rád staré kanibalské filmy a přestože nepovažuji Eliho Rotha za nějak skvělého režiséra, docela jsem se na tento film i těšil. No a vyplatilo se? Popravdě jsem z tohoto kousku dost v rozpacích, protože jsem očekával něco jiného, než se mi nakonec dostalo. Zvláště pak režisérův přístup byl dost zvláštní a narazil jsem tu na několik věcí, které se mi vůbec nelíbily. Hlavně první polovina filmu mi lezla vyloženě na nervy a dost jsem se u ní nudil. Zdlouhavé dialogy o ničem a rádoby vtipný humor – přesně tohle u hororových filmů moc nemusím. Navíc mi taky přišlo, že Eli snad ani nevěděl, co chce vlastně točit. Parodii na kanibalské filmy, nebo jejich dosti odlehčenou formu…To ví asi jen on sám, ale já moc spokojený nebyl. Teprve druhá polovina sebou přinesla i toužebně očekávané násilí, ale i to zde bylo dost „přízemní“. Žádné masakry zvířat, jen jedno povedené rozčtvrcení těla a propíchnutí větví při pádu letadla – to je sakra málo. Navíc mi většina postav byla krajně nesympatická, takže jejich postupná eliminace mi přišla víc než vhod. Jediným štěstím bylo, že se tu a tam přece jenom vyskytla docela povedená atmosféra, jinak bych Green Inferno odstřelil rovnou do odpadu. Když už nic jiného, tak Lorenza Izzo je kus pěkné ženské a ani se nedivím, že jejímu kouzlu propadl sám Eli Roth a posléze si jí vzal v reálu za manželku. 40% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dočkal. Ikdyž uznávám, že jsem měl trochu strach jak to Eli Roth ukočíruje. Nakonec jsem měl strach neoprávněnej. E. Roth nic neuspěchal a tohle čekání se jednoznačně vyplatilo. Za sebe musím říct, že mě tohle oživení kanibalskýho žánru nadmíru pobavilo. Ale chápu, že tohle nesedne každýmu. Především humor. Jenže tenhle humor je chtěnej a to je velkej rozdíl oproti většině filmů kde scény humorný rozhodně být nemají, jenže tak ve finále vyzní. Jediným negativem je scéna kdy se rudoši "zhulej" to už bylo přehnaný a hlavně nereálný. Jinak vše klapalo jak mělo. Perfektní celkovej vizuál, nádherná příroda, vhodná muzika, nějaký to gore, spousta vtipnejch hlášek a obstojní herci. Spokojenost. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Snímka je plná odkazov na slávny film Ruggera Deodata Cannibal Holocaust (1980), pretože je to jeden z najobľúbenejších filmov režiséra Eliho Rotha. Samotný názov The Green Inferno bol taktiež pracovným názvom spomínaného filmu, neskôr bol zmenený, aby bol jeho názov viac šokujúci a aby presne divákovi napovedal, o čo v ňom ide. (beso74)
  • Během závěrečných titulků se za jmény herců objevují i jejich twitterové přezdívky. (fiLLthe3DD)
  • Eli Roth si po angažovaní domorodých obyvateľov uvedomil, že nikdy nevideli žiadny film o kanibaloch, a tak im premietol Cannibal Holocaust (1980), aby si uvedomili, čo približne od nich vyžaduje. Domorodcom sa film veľmi páčil a mali radosť z toho, že sa môžu zúčastniť na podobnom projekte. (Marceloo)

Reklama

Reklama