Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vypráví o skupině britských atletek, o jejich tréninku, nevraživosti, osobních životech, zklamáních i úspěších. (sitans)

Recenze (32)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený film z prostředí vrcholové atletiky, respektive štafety britských sprintérských reprezentantek. Velmi dobře se na film kouká i když v něm člověk nemůže hledat žádný velký děj, ten je spíše jasně předvídatelný. Ale co je opravdu fajn, tak to je hudba! Moderní, perfektně posazená do děje, čímž se film stává lahůdkou nejenom pro sportovní nadšence. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Úsměvné (myšleno stejně vtipné jako hloupé) kočkování dvou sprinterských rivalek z jednoho týmu – poměrně nekontrolovatelné holky, co vyrostla v 1+1, ale chce doběhnout někam, kde je líp, a princezny, kterou taťka úspěšně tlačil nahoru, až jí z toho začalo být ouvej. Výsledkem je sportovně-sociální drama z prášku, které je šablonovité hadr, předvídatelné snad ještě víc. Samozřejmě trénink a zákulisí špičkových britských sprinterek vypadá kapku jinak. A štafety (technika štafetové předávky a souhra mezi jednotlivými sprintery není jen tak) se musejí trénovat, ne neustále odcházet z týmu. Přesto je jasné, že jde o odpočinkový film, který cílové publikum neurazí. Herecky fajn. ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek sportovních filmů a atletiky, běhu zejména. Proto přidávám ještě jednu hvězdu, jinak by mi vadilo příliš mnoho věcí. Rivalita soupeřek byla trošku hozená do příběhu o popelce. Chudá černoška ze slumu z problematické rodiny, která trénuje v omšelých podmínkách s amatérským fanda koučem, kontra uhlazená blondýnka s bohatým papá obklopená všemi vymoženostmi vrcholového sportu (mimochodem ta jediná nevypadala jako skutečná sprinterka, její obsazení jsem nepochopila). Snaha o zatraktivnění příběhu berličkami jako jsou večírky, cool hudba pro mládež a tlačení na city mi taky moc neimponovala, ale pro někoho, kdo se bude na film dívat nikoli kvůli atletice, ale spíš pro zábavu, to bude naopak stěžejní. Nemůžu filmu upřít jistý pozitivní náboj, ale zacílení na spíš pubertální skupinu diváků je příliš zjevné a u sportovních filmů mi to přijde trochu unfair. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sportovní kýč se vším všudy, tentokráte z altetického prostředí. Ale i tak se na to koukalo dobře. Sprinterky se zase tak často po plátenech a obrazovkách neprohánějí, takže film zase nevypadá tak okoukaně. Sociální rozdíl mezi oběhma holkama nepostrádá tradiční ostrovní rukopis, takže i tady jsem spokojen. A nakonec se povedlo i obsazení a výborně zahrála především mě neznámá Lenora Crichlow. Bonusem jsou vydařené závody a nikdy by mě nenapadlo, jaká je předávka kolíku při štafetě věda. Slušná práce. 75% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Už podle popisku se nedal čekat kdovíjaký festival invence, ale ten scénář byl tak příšerně předvídatelný od prvního do posledního okamžiku, že jsem se jenom divil, jak na tohle mohl někdo dát peníze. Na druhou stranu to docela uteklo a odehrávalo se to v zajímavém prostředí, takže čistý průměr. 50% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Všechny herečky, které ve filmu hrají atletky, podstoupily před natáčením šestitýdenní intenzivní trénink. (hrumsrt)
  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 7. června roku 2012 v Londýně v kině Odeon Luxe West End. (hrumsrt)

Reklama

Reklama