Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (317)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Lesní muž a samorost kontra vyšinutý a traumatizovaný válečný veterán - toť skutečně neotřelé téma! Už jen ten apokalyptický a umělý "válečný" prolog působí jako pěst na oko. Zbytek je jen poměrně pohledný videoklip s precizní a naturalistickou finální bitkou a kupou idiotských scén ve stylu McGyvera, které nám dávají šanci vidět i takové věci, jako je pronásledovaný Del Toro, který si ukuje uprostřed divočiny nůž a v pohodě pokračuje. Tommy Lee pro změnu běhá po střeše tramvaje pod dráty vysokého napětí, zachraňuje divokou zvěř, atd.... Naštěstí je to celé svižně natočené a nestačilo mě to uštvat. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Když už nic, tak určitě závěrečná píseň: The Man Comes Around (Johnny Cash) .......... Možná nevíte, že: a) Benicio Del Toro si během rvačky s Tommy Lee Jonesem zlomil zápěstí, čímž zastavil na čtyři měsíce natáčení a díky tomu se posunul i datum premiéry. b) Hodně scén se natáčelo v Portlandu (Oregon, USA), protože tam často prší a scénář vyžadoval deštivé počasí. Bohužel v Portlandu v době natáčení taky nepršelo. c) Během natáčení Tommy Lee Jones a Benicio Del Toro nosili mokasíny z buvolí kůže, ušité na míru. d) Některé postavy mají příjmení slavných rockových muzikantů: Bonham (John Bonham, Led Zeppelin), Kravitz (Lenny Kravitz), Van Zandt (Steve Van Zandt), Zander (Robin Zander, Cheap Trick), Powell (Cozy Powell) a Richards (Keith Richards, The Rolling Stones). ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Aj vďaka Jonesovi mi to prišlo ako ďalšia variácia na Utečenca. Ale veľmi dobre natočená, so snahou o maximálnu realistickosť (hrdinovia sú počas naháňačky čoraz spotenejší a špinavší, čo sa vo filmoch často nestáva). Naháňačka autom je svojou uveriteľnosťou dokonca čímsi ako predchodcom "moskovského Bournea". Prekvapivo herecky zlyháva Benicio Del Toro - jeho dialóg s dcérkou je niečo, čo som v takomto mizernom podaní naposledy videl v nejakej telenovele. Dojmy výrazne vylepšuje ultrabrutálny záverečný duel, ktorý neváham zaradiť do svojej prvej desiatky najlepších filmových súbojov vôbec. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dlho sa mi darilo vyhýbať sa akčným filmom s podobne plytkým scenárom akým disponuje "The Hunted". Verím, že mladí chalani, ktorí sa ešte nezačali ani holiť, na to čumia s otvorenou hubou. Ja sa však stále musím pýtať, čo primälo Tommy Lee Jonesa a Benicio Del Tora prijať úlohy v takomto nezmysle. (Zrejme honorár) Dve hviezdičky dávam práve za účasť týchto dvoch hercov, za nespočet bodno-sečných rán, ktoré si uštedrili v záverečnom súboji a krátku minutáž, pri ktorej je to s potlačením veškerej logiky stráviteľné. A ozaj, ešte za dve skladby Johnny Casha, ktoré sú súčasťou soundtracku. ** ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Benicio Del Toro: "Jo, scénář jsem četl, je to blbost, do toho nejdu... Cože, říkáte, že už vám na to kývl Tommy? No tak ještě uvidím." Tommy Lee Jones: "Jo, scénář jsem četl, je to volovina, se mnou nepočítejte! Aha, říkáte, že už vám na to kývl Bennicio, kluk jedna ušatá ? No tak uvidíme..." Takže po jedné hvězdě oběma mým oblíbencům, jako odškodnění za to, jak strašně s nima při podpisu smlouvy vydupali... A to vytrvalé dusání křovinami s ostrým nožem v ruce jsem mohl pořídit zadarmo v lesíčku u nás za barákem. V druhé ruce s plochým kamenem, kterým bych se čas od času pořádně jebnul do hlavy... Já prostě pár nelogičností dokážu zkousnout, tvůrci mě můžou i "houpat", ale nesmí moc, aby mě i s houpací sítí nepřevrátili a nevyklopili. Což se jim tady bohužel podařilo. Sice jsem to dokoukal, ale dost nerad. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Obě hlavní postavy, Aaron i L.T., používají bojové umění nazvané Sayoc Kali, jež je z větší části založené na boji s noži a má původ na Filipínách. (Matty)
  • Režisér William Friedkin oslovil tehdy začínajícího skladatele Briana Tylera poté, co jej zaujala hudba, kterou zkomponoval pro snímek Lovec démonů (2001). Poté Tyler získal za soundtrack ke filmu Štvanec (2003) řadu ocenění a jeho kariéra od té doby stoupala. (D.Moore)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama