Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (317)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dlho sa mi darilo vyhýbať sa akčným filmom s podobne plytkým scenárom akým disponuje "The Hunted". Verím, že mladí chalani, ktorí sa ešte nezačali ani holiť, na to čumia s otvorenou hubou. Ja sa však stále musím pýtať, čo primälo Tommy Lee Jonesa a Benicio Del Tora prijať úlohy v takomto nezmysle. (Zrejme honorár) Dve hviezdičky dávam práve za účasť týchto dvoch hercov, za nespočet bodno-sečných rán, ktoré si uštedrili v záverečnom súboji a krátku minutáž, pri ktorej je to s potlačením veškerej logiky stráviteľné. A ozaj, ešte za dve skladby Johnny Casha, ktoré sú súčasťou soundtracku. ** ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Aj vďaka Jonesovi mi to prišlo ako ďalšia variácia na Utečenca. Ale veľmi dobre natočená, so snahou o maximálnu realistickosť (hrdinovia sú počas naháňačky čoraz spotenejší a špinavší, čo sa vo filmoch často nestáva). Naháňačka autom je svojou uveriteľnosťou dokonca čímsi ako predchodcom "moskovského Bournea". Prekvapivo herecky zlyháva Benicio Del Toro - jeho dialóg s dcérkou je niečo, čo som v takomto mizernom podaní naposledy videl v nejakej telenovele. Dojmy výrazne vylepšuje ultrabrutálny záverečný duel, ktorý neváham zaradiť do svojej prvej desiatky najlepších filmových súbojov vôbec. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Výborní Tommy Lee Jones a Benicio Del Toro bohužel nestačili na to, aby vyzdvihli tenhle Friedkinův thriller někam výš. Režisér jakoby tahal z paty (či chcete-li.. z o deset let staršího The Fugitive, který někdy až podezřele moc připomíná - a to nejen díky Jonesovi). Má světlejší momenty, ale některé věci jsou zkrátka neodpustitelné - především pak naprosto směšná scéna výroby pazourku a kutí oceli v ohýnku ze stébel. :D Škoda, mohla to být atmosférická žánrovka hry na kočku a myš.. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Kurvy jedny stopařský, občas jsou rychlejší než Flash Gordon, jindy zase tvrdší než Muž z oceli, samozřejmě jsou to taky matrixácký plavci mezi kulkama a zruční řemeslníci, ale co už... dědkové jsou ve formě. Dědek Friedkin má sice kliku, že stojí za kamerou, protože dědek Jones při tom pobíhání před objektivem působí občas úsměvně, Benicio se podle mě na roli vraždícího stroje moc nehodí, jenže co naplat, tahle jedna velká honěná má prostě grády! ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller, kterému by rozhodně slušelo více akce. FIlm začne být pořádně zajímavý až v poslední půl hodině, kde Tommy Lee Jones nahání skvělého Benicia Del Tora. Bohužel, když ještě uvážím, že na režisérském křesle sedí William Friedkin, tak jsem čekal něco lepšího. Na druhou stranu chválím, že snímek má rozumnou stopáž..... ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Mnoho scén bylo natáčeno v Portlandu, protože filmaři potřebovali déšť. Během natáčecích týdnů však nepadla ani kapka. (Matty)
  • Postava Tommy Lee Jonese je inspirována skutečným stopařem Tomem Brownem Jr., který byl rovněž technickým poradcem štábu. (Matty)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama