Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (317)

swamp 

všechny recenze uživatele

Výborní Tommy Lee Jones a Benicio Del Toro bohužel nestačili na to, aby vyzdvihli tenhle Friedkinův thriller někam výš. Režisér jakoby tahal z paty (či chcete-li.. z o deset let staršího The Fugitive, který někdy až podezřele moc připomíná - a to nejen díky Jonesovi). Má světlejší momenty, ale některé věci jsou zkrátka neodpustitelné - především pak naprosto směšná scéna výroby pazourku a kutí oceli v ohýnku ze stébel. :D Škoda, mohla to být atmosférická žánrovka hry na kočku a myš.. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jenoduché, rychlé a surové. Jasně že to není vrchol tvůrčí ani herecké geniality, ale to ostatně od tohoto nenápadného snímku ani neočekáváte. William Friedkin stvořil jen zábavné akční béčko se sympatickým hereckým ansáblem a místami poměrně vydařenou atmosférou. Díval jsem se na to od 11 hodin večer a nezaspal jsem to, což už je v mém případě( usínám i u MS v hokeji ve 2 odpoledne) také co říct a svědčí to o nějaké kvalitě. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Když už nic, tak určitě závěrečná píseň: The Man Comes Around (Johnny Cash) .......... Možná nevíte, že: a) Benicio Del Toro si během rvačky s Tommy Lee Jonesem zlomil zápěstí, čímž zastavil na čtyři měsíce natáčení a díky tomu se posunul i datum premiéry. b) Hodně scén se natáčelo v Portlandu (Oregon, USA), protože tam často prší a scénář vyžadoval deštivé počasí. Bohužel v Portlandu v době natáčení taky nepršelo. c) Během natáčení Tommy Lee Jones a Benicio Del Toro nosili mokasíny z buvolí kůže, ušité na míru. d) Některé postavy mají příjmení slavných rockových muzikantů: Bonham (John Bonham, Led Zeppelin), Kravitz (Lenny Kravitz), Van Zandt (Steve Van Zandt), Zander (Robin Zander, Cheap Trick), Powell (Cozy Powell) a Richards (Keith Richards, The Rolling Stones). ()

predators 

všechny recenze uživatele

Oběma protagonistům těžko uvěřit. Né, že by své role nezvládali, ale tak nějak mi jejich ksichty neseděly. Taky celé to stopování v přírodě, ve městě a zase v přírodě mi přišlo dost přitažené za vlasy a celé to bravůrně završily pasti a tvorba nástrojů, jako vystřižené z honu na predátora nebo z doby kamenné (železné). 42% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Akýsi tretí diel voľnej prenasledovateľskej trilógie s Tommym Lee Jonesom. Bohužial je asi najslabší. Sám o sebe je to ale zaujímavý film, ktorý prekvapí svojou brutalitou pri scénach súbojov s nožmi. úvod filmu je trošku prepálený, snaží sa ozrejmiť psychopatizmus Del Torovej postavy, príliš to nefunguje. Ak ste neprávom obvinený, Váš útek pôsobí vierohodnejšie. Každopádne komerčný prepad si tento film nezaslúžil. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Několik filmových postav dostalo příjmení podle slavných rockerů: Bonham (John Bonham – Led Zeppelin), Kravitz (Lenny Kravitz), Van Zandt (Steve Van Zandt), Zander (Robin Zander – Cheap Trick), Powell (Cozy Powell), Richards (Keith Richards – Rolling Stones). (Matty)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

08.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno