Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtly první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

dee-key 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka pro všechny příznivce kreslených superhrdinských filmů. Bruce má šedesátku na krku, je z něj jen hromada starých svalů s touhou do něčeho hodně tvrdě praštit. A taky to udělá. Pomáhá mu v tom taková malá nesympatická cácora, která si říká Robin a patrně nesmrtelný komorník Alfred, který měl být už aspoň dekádu pod drnem. Ale co, ve dvou dílech Batman předvádí své nejsurovější umění a podává si padouchy bez rukaviček. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Temný rytier musí byť temný film. To dá rozum. Našťastie táto základná podmienka bola splnená a splnených ich bolo viac. Akcia baví, scenár je hodný aj ambiciózneho hraného celovečeráku a Gotham vyzerá tak, ako má Gotham vyzerať. Menším mínusom je kratšia stopáž, keďže sa v závere odkazuje na ďalší diel. Otázka tak znie, či by nebolo bývalo lepšie ponúknuť oba diely naraz ako poriadny DC nášup. Uvidíme, čo priniesol a mne prinesie druhý diel. A možno to s tým Pearl Harborom bolo vážne inak... ()

Reklama

movieband 

všechny recenze uživatele

Příběhy o Batmanovi mám hodně rád a tady to millerovské zpracování tomu dost dobře sedne. Temný, drsný, krvavý a vcelku nekompromisní. Takový je Batman od Franka Millera, kde se vyloženě pořádá hon na Netopýra. Hodně mě to překvapilo a dost se mi to líbilo. Jediné, co mi vadilo a nabourávalo tak hutnou atmosféru byl Robin. První část je o něco slabší, než ta druhá, ale stále dost dobrá a originální. 84% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

A deti spať! Nie každý kreslený animák na základe komiksov má tu disneyovskú atmosféru, čo je pre dospelákov iba prívetivé. Ostatne už samotná predloha nieje nič barvičkové a DC prišli na to, že ak im to ,,warneráci,, nedovolia rozbaliť v plnej poľnej na plátne v live action, aspoň to skúsia na nosičoch a animovane. No a práve formálne, som ale čakal trochu viac tej reálnosti, už keď ide o dospelú ponuku a menej tej uhladenosti ( aj keď krvou sa nešetrí ). Proste Warner Animation klasa. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Atletické kousky vyměnil za drtivou sílu, není divu, za deset let důchodu narostl do velikosti grizzlyho a při šplhání po laně ho zlobí revma. Má to styl, má to koule, vrchol je, když si Batman dává v duchu MMA na držku s šéfem mutantů, lámou se kosti, plive se krev a to dlouhé minuty. Co si budeme nalhávat, tento snímek Nolana obskočil jako ukrajinskou šlapku a mezi lopatkami mu nechal polevu se vzkazem: Sleduj a uč se. Temné, dospělé, brutální, dokonalé. Přesně ten druh filmu, pro který může být geek pyšný, že je geekem. Teď si představte, že to byl teprve rozjezd a jaké inferno na nás čeká za půl roku. Počítám minuty. PS.: Komiks je samozřejmě o několik fousů výbornější, ale to už oni bývají. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (6)

  • Rozpočet studia na jeden animovaný film umožňoval stopáž o délce 70 až 75 minut. Komiksová předloha Franka Millera „Návrat temného rytíře“ byla ale tak obsáhlá, že nebylo možné adaptovat ji jako jeden jediný film bez zásadních změn a škrtů v původním ději. Proto byl film rozdělen do dvou částí, aby tak tvůrci potěšili fanoušky více věrnou adaptací. (ČSFD)
  • Postava doktora Bartholomewa Wolpera má na sebe tričko s logom Supermana, ďalšieho superhrdinu zo stajne DC Comics. (BlackTom)
  • Ve filmu je možné spatřit obálky skutečných DC komiksů "Swamp Thing" a "V for Vendetta". Studio si tak udělalo malou reklamu. (Lorge)

Související novinky

Ještě více Batmana na cestě

Ještě více Batmana na cestě

27.08.2020

DC Fandom je za námi a ty největší novinky už jsme si probrali – tedy alespoň ty na poli hraných filmů. Komiksová stáj DC ale rovněž vyrábí poměrně dost a poměrně kvalitních animáků, mezi nimiž byste… (více)

Reklama

Reklama