Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtli první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

mm13 

všechny recenze uživatele

Neobjavili v Millerovej predlohe netušené, ale prečítali ju s pochopením a natočili s citom pre všetky jej nadčasové pozitíva. Pri Pánovi much som komentár zakončil otázkou "Záslužné?", pri seriály Jonathan Strange & pán Norrell skonštatovaním že "v tomto prípade sme nič iné nechceli"... s Temným rytierom je to niekde medzi. Ale keďže sa pohybujeme na poli v prvom rade zábavného žánru, tak štyri hviezdy bez váhania! (nehovoriac o tom, že ak si spomeniem, ako sám Frank Miller dokáže przniť svoje vlastné diela, či sa na ich prznenie prizerať, mám chuť dať 5* a otrepať mu túto akokoľvek doslovnú adaptáciu o hlavu so slovami: "Takto sa to robí, keď už sa musí, ty ambiciózny tupec!") ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Normálně tyhle malované DCárny nesleduji, ale v poslední době jsem se dostal k pár knižním komixům o Batmanovi a byl jsem příjemně překvapený, jak to může dobře fungovat, když se spojí dobrý příběh s pěknou kresbou. Tak jsem zkusil i pár animovaných kousků. A jsem překvapený zase. Tentokrát tím, jak samozřejmě působí propojení s ostatními postavami, jako je v tomto případě třeba Green Arow, Superman a Wonder Woman. Navíc je tady uvidíme v dost pokročilém věku a protože občas komentují i osudy ostatních z týmu...pro někoho to může být spoiler jak k seriálům, tak hraným verzím. Tedy pokud se nějaká návaznost ctí. Napětí mezi skautíkem v modročervených elasťácích a zarputilým a skoro brutálním Batmanem mě bavilo a i když je ve filmu pár nelogičností, uměl bych si představit hranou verzi a věřím že by to i přes ta slabší místa, byla větší pecka, než je Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti. Třeba jednou bude, teď ovšem musím konstatovat, že namalované to moc pěkně není, příběh má dobrou kostru, ale jinak je to poslepované chatrně, takže žádná sláva. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Dielo, ktoré svojim spracovaním predčí dokonca aj hranú filmovú podobu. Niečo absolútne dokonalé od technického spracovania, cez hudobný podmaz, po myšlienku a to nespomínam pamätné hlášky a vety s jednou na čele, ktorú nebudem citovať doslova, len spamäti "Mýliš sa mladý, toto nie je bitka v jame plnej blata. Toto je operačný stôl... A JA SOM TU CHIRURG." WTF to bola pecka, aká nemá obdoby na poli animákov, jediný, ktorý sa tomuto aspoň trochu priblížil a aj to len svojou kontroverznosťou bol Flashpoint Paradox. Toto je vrcholné DC animované dielo, ktoré podľa mňa už len tak niečo nedobehne a nieto ešte prekoná. Tak úderná hudba (viď. úvodná scéna na stavenisku), tak úderné hlášky, viď. nepriamy citát, tak úderný motív (WTF, môže byť ešte niečo epickejšie ako stret dvoch najväčších hrdinov DC sveta proti sebe?). Niečo neskutočné. A keďže je to dvojčasť, tak tu máme naozaj krásny celovečný drsný animák, rozhodne nie pre deti. Jay Oliva s Millerom dosiahli svoj vrchol. ()

wooozie 

všechny recenze uživatele

Už první díl Návratu Temného rytíře byl dobrý, ale druhá část je úplně někde jinde. Tolik skvělých scén, vybroušených dialogů a situací, o kterých jsem ani nesnil, to se opravdu jen tak nevidí. Druhý díl je nejenom mnohem temnější, drsnější a brutálnější, ale hlavně je emocionálně neskutečně našlapaný a celá stopáž je intenzivní a zběsilá tak moc, že jeden skvělý souboj střídá druhý. Celá část s Jokerem je něco naprosto neuvěřitelného a jeho souboj s Batmanem mě přesvědčil, že si celý komiks prostě musím přečíst. A závěrečný souboj se Supermanem? Bomba! Už se těším, jak ho Znyder převede na velké plátno. It's finally here, isn't it? The moment we've both dreamed about. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo ještě lepší než předchozí díl. Naprostá pecka! Tohle jsem fakt nečekal. Batman se opravdu ukázal. Hlavně mě potěšila přítomnost dalších hrdinů a to: Supermana, Catwoman a Green Arrowa. I když už teda nejsou nejmladší. Nejdřív měl, co dělat s Jokerem a nakonec pěkně naložil Supermanovi. Vůbec jsem nevěděl, čeho všeho je schopný. A na koni jsem ho taky ještě jet neviděl. :D Opět mu pomohla jeho Robin. Ale konec mě docela překvapil. ;) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako v prvním díle si i zde DC udělalo menší reklamu. V jedné ze scén se totiž objevují obálky skutečných DC komiksů jako "Flash" a podobně. (Lorge)
  • Během souboje mezi Supermanem a Batmanem v Crime Alley je možné v jednom z pokojů na okamžik zahlédnout zarámovaný obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana. (Hpatrik)
  • Jednoruký lukostřelec Oliver je Oliver Queen, známý jako Green Arrow. Stejně jako Bruce Wayne je i Oliver Queen miliardářem, který se rozhodl své bohatství využít k dobrým účelům. Stejně jako Batman tak disponuje výborným vybavením s mnoha inovacemi. (Lorge)

Reklama

Reklama