Reklama

Reklama

Ukradli torzo Jupitera

  • Francie On a volé la cuisse de Jupiter (více)
TV spot

Obsahy(1)

Policejní inspektorka a profesor řečtiny na svatební cestě aneb Ztřeštěná honba za překupníky s uměním. Málokdy se stává, aby volné pokračování filmu předčilo úspěch první části. Dvěma francouzským komediím Něžné kuře a Ukradli torzo Jupitera se to podařilo. Ve filmu Něžné kuře se policejní inspektorka a profesor řečtiny potkali, zamilovali, nakrátko rozešli a znovu si spočinuli v náručí. V pokračování nazvaném Ukradli torzo Jupitera se hned na začátku vezmou a odjíždějí na svatební cestu do Řecka, ostatně kam jinam. Zdá se, že je čekají jen antické památky, slunce, moře a dobré víno, ale opak je pravdou. Osudovým se jim stává setkání s poněkud rozevlátou manželkou potrhlého francouzského archeologa, protože díky této nesourodé manželské dvojici mají na krku vrahy, řeckou policii a překupníky s uměním. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (143)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Dvakrát mě to neoslovilo. Čekal jsem víc a Nežné kuře bych z hlediska kvality přirovnal výš. Ačkoliv francouzský humor mám rád na víc jak 3 to nebude. Protože Torzo prostě není nějak zvlášť vtipné. Jediný vtip, který nad kterým jsem se od srdce pobavil je neustálé komolení jména Blankenberg. Ten film pro jistotu zopakuje několikrát. Jsou zde samozřejně i jiné úsměvné věci. Třeba žertování Lisy s její matkou v dopise. A Řecké prostředí je zajímavé, postava řeckého komisaře je taky poměrně zábavně komická. Ale ničím to podle mě nějak nevybočuje z průměru a vlastně jsem čekal mnohem víc. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Pro mě vynikající komedie, nápaditý scénář (velký kus naivity, ale propracovaně), svižný film, hluchá místa řekl bych ani nemá. Noireta obvykle nevyhledávám ale tady potěšil, Girardotová perlila, Perrin přinesl ten svůj bláznivý humor-ztroskotanec co taky hodně dává filmu. Čtvrtý do party je Catherine Alric byla taky výborná. A aby z těch bláznů nebylo málo, tak se přidal ještě i řecký komisař (Marc Dudicourt). 4,5/5 ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Teoreticky bych mohl napsat, že je to tak pohodový film, až místy nudí. Jenže to by se v něm nesměly podřezávat krky, střílet lidi do hlavy a asi by v něm mělo být méně akčních scén. Takže co? Kriminálka s komediálním nádechem? Ztuha, zápaletka je totiž primitivní a "vyšetřování" je zredukováno spíš na nahánění zloděje. Tento podivný mišmaš drží pohromadě jen herci (včetně starého, dobrého dabingu) a Řecko. Vtipných momentů je málo, takže Francouzský Indiana Jones se rozhodně nekoná. V době vzniku to asi bylo fajn, dnes už je to pro mě nezáživné. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Něžného kuřetě nabízí divákovi asi mnohem více příležitostí se naplno zasmát, humor zde oproti svému předchůdci s vážným kriminálním případem tentokrát vychází přímo z hlavní zápletky. Přesto mi z těchto dvou filmů sedl o něco víc ten první a tentokrát musím říct, že děj plný honiček a jiné bláznivé akce už byl na mě občas poněkud ztřeštěný, stejně tak postava potrhlého archeologa v podání Francise Perrina. Jinak má to velmi příjemnou letní atmosféru exotického Řecka, kam nás Philippe de Broca coby režisér a milovník cestovatelských dobrodružství zavedl ve své komedii tentokrát, v rámci žánru to po většinu času skvěle funguje a nakonec ty 4 hvězdičky dám. Mimo jiné díky úžasnému Philippu Noiretovi, z jehož strany tady leckdy stačily jen zajímavé pohledy (ať už veselého nebo na první pohled vážného ražení), aby mě spolehlivě rozesmál. Určitě slušná zábava, klasická deBrocovina se vším všudy a nejednou skvělou scénou, ale stejně jsem podvědomě i na základě zdejších ohlasů očekával, že budu nadšen mnohem více, no ke svým favoritům v De Brocově tvorbě si Torzo Jupitera alespoň zatím vážně nezařadím. [75%] ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Představte si tento záliv a v něm spousta galér a hordy barbarů připluvších z Asie. Ono se to nezdá, ale globalizace plíživě hrozila odjakživa a přesto je zázračnou reinkarnací Něžného kuřete v Torzo Jupitera vzniklé řecké divertimento možná tak trochu pozapomenuté._____ A přitom první arpeggio drknuté do strun kithari doprovodí krásný letecký záběr Akropolis athénské, hned na to se unisono přidají struny buzuki, aby vyloudili tesknou řeckou melodii a duše diváka pookřeje do té správné nálady._____ Středozemská slunečná atmosféra, typický francouzský humor, opravdu skvěle napsané dialogy. To je jeden z těch filmů, který tesá do kamene pojem "Francouzská komedie" a jak odhaduji musí nutně mít mezi znalci status kultovní legendy - taky z toho máte husí kůži? Sáhněte si. 👍 Produkce: Les Films Ariane ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo od září do listopadu 1979 na několika místech v Řecku, konkrétně v Athénách, na ostrově Korfu nebo v klášterním komplexu Meteora. (argenson)
  • Tříkolový vůz (rikša) ukradený místnímu sedlákovi je Mazda T1500 3-wheel Pick-up z roku 1962. (sator)
  • Ve francouzských kinech vidělo film více než jeden a půl miliónu diváků, z domácí produkce ale v komerční úspěšnosti obsadil až třináctou příčku. (argenson)

Reklama

Reklama