Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa srazila Antoina na mopedu. Před 20 lety, kdy oba studovali na Sorbonně, spolu prožili krátký románek - on je dnes profesorem řečtiny, ona policejní inspektorkou, což mu ale dlouho nechce prozradit. Jejich první společný oběd přeruší telefonní hovor: došlo k vraždě poslance Národního shromáždění! (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Philippe De Broca /Belmondovky Muz z Ria, Muz z Hongkongu a Le Magnifique/ natocil krasnu kriminalku/fryler, ktoremu suverenne kraluje skvela Annie Girardot a rovnako dobry Phillippe Noiret. Vrazda poslanca parlamentu je silnym nametom na film , herecke vykony su obdivuhodne a De Broca sa ukazal ako mimoriadne schopny filmar. Pre mna z roku 1978 to najlepsie, co Europska kinematografie vyplodila, spolu s Bergmanovou Hostsonaten a Corbucciho filmom Pari e Dispari. 100 % ()

sator 

všechny recenze uživatele

Příjemný filmík zvlášť s původním dabingem-Galatíková -Řanda. Neblázněte, zákon říká že vraha musíme dopravit k soudu! Ale zákon neříká v kolika kusech.... Skladba kterou zpívá sbor v restauraci je "AGNUS DEI", přesto že zní jako duchovní chorál z 12. století jedná se o novodobou skladbu autora hudby filmu George Delerue . Agnus Dei, tedy beránek Boží je velmi staré a rozšířené pojmenování pro Ježíše Krista. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Něžné kuře je něžný film. Přestože v něm teče dost červené tekutiny jak z Argentových giall, je odlehčený vtipným a jemným humorem. Režisér Phillippe de Broca je vždycky zárukou perfektně odvedené práce a jeho filmy mají smysl a srdce. O hudbě Georgese Delerue platí to samé. Annie Girardot a Philippe Noiret alias Věra Galatíková a Čestmír Řanda jsou úžasnou dvojkou. Catherine Alric jakoby vypadla z oka své dabérky Jarmily Švehlové. Tehdejší dabing opět ve vrcholové formě. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Přijemná zábava s porcí jemného vtipu i porcí napětí při odhalování brutálního vraha. Jemné sbližování dvou postarších lidí, kteří se už znali v dávném mládí, profesora řečtiny Antoina Lemerciera (dobrý Philippe Noiret) a policejní komisařky Lisy Tanquerelle (dobrá Annie Girardot). On je bohém, užívající si prostých krás, ona energická a zarputilá ochránkyně práva. Napětí při pátrání po vrahovi prominentních milenců luxusní prostitutky Christine Vallier (půvabná Catherine Alric). Jako pachatel je odhalen Christininin soused a domovník Charmille (Hubert Deschamps), sadisticky zvrhle kompenzující si svoje skryté city a sexuální absenci na vyhlazení všech prznitelů jeho objektu ochrany. Další zajímavé postavy: Lisina hodná matka (Paulette Dubost), sebevědomý policejní komisař Beretti (Guy Marchand), Lisina zvědavá teta Suzanne (Simone Renant), a prchlivý poslanec Alexandre Mignonac (Georges Wilson). Příjemně jemná zábava, humor a napětí a optimismus. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělé. Zhlédnuto víceméně náhodně a tak trochu nechtěně, ale pěkně si mě to udrželo u obrazovky. Neustálý příval vtipu (inteligentního!) ve skvělých dialozích (podobně kvalitní se v dnešní době snad už ani nedělají), kterým se nejde nesmát a povedené scénky + sem tam nějaká ta vražda jako bonus. Není co vytknout, holt staré snímky mají své kouzlo. Nádherně pobaví, plný počet, 5* ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Antonius (Philippe Noiret) jezdí na VéloSoleX 3800 z roku 1966. VéloSoleX je moped nebo motorizované kolo, obvykle označované jen jako „Solex“, které původně vyráběl francouzský výrobce Solex se sídlem v Courbevoie nedaleko Paříže ve Francii. Moped původně vytvořený během druhé světové války a sériově vyráběný v letech 1946 až 1988 přišel v různých iteracích, přičemž si zachoval stejnou koncepci motoru s válečkem spočívajícím na předním kole jízdního kola. Stal se mimořádně oblíbeným u školních dětí, studentů nebo pracovníků v továrnách, protože byl lehký a mimořádně hospodárný. (sator)
  • Producentem filmu byl Alexandre Mnouchkine, jehož manželka, předválečná hvězda Simone Renant, se ve filmu objevila v menší roli tety hlavní hrdinky. (argenson)
  • V roce 1978, po uvedení filmu ve Spojených státech, se producent Dean Hargrove chopil nápadu z tohoto filmu a vznikl seriál Dear Detective (od r. 1979) s Brendou Vaccaro v roli inspektorky. Po čtyřech epizodách byl seriál kvůli nedostatečné sledovanosti ukončen. (sator)

Reklama

Reklama