Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa srazila Antoina na mopedu. Před 20 lety, kdy oba studovali na Sorbonně, spolu prožili krátký románek - on je dnes profesorem řečtiny, ona policejní inspektorkou, což mu ale dlouho nechce prozradit. Jejich první společný oběd přeruší telefonní hovor: došlo k vraždě poslance Národního shromáždění! (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (132)

genetique 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku vcelku príjemná a hlavne inteligentne nevinná francúzska krimi, na ktorej sa ale vôbec nedalo zasmiať. Je postavená hlavne na netradičnej zápletke, a je akousi predohrou ku klasickým akčným komédiám, ktorých zrod však podnietila americká produkcia. Je tu ale pár príliš naivných častí a jednotlivé celky až príliš okato do seba zapadali. Komika postáv pripomínala pantomimické spracovanie a mne tentokrát nesadla. 60%. ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Skvelá zábavná a zaroven celkom napinava scena v starej tovarni. Prave som si to pozrel opat po 25tich rokoch a zistujem ze toto dielko nestratilo nic na svojej skvelosti. Presne tak ako som si ho ako dieta pamatal... Vyborna Annie Girardot ...dodane 04.03 11 ... hrozna vec - ja si to pozriem znova a Annie tyzden na to zomrie... velka strata :( ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Ženská emancipace v té podobě - zdaleka ještě ne dokonalé - jak ji známe dnes, začíná zhruba před 30-40 lety spontánním vzplanutím osmašedesátého roku. V jiné podobě ji odráží anglický seriál DEMPSEY A MAKESPEACOVÁ jak to dokládá i připojený bonusový pozdější vzpomínkový komentář Glynis Barberové. Pestrý mix spolužákovské nostalgie, jiskření vlastně protikladných profesí, skutečného těžkého případu i sarkastického nadhledu s jasnou převahou ženského prvku, ztělesněného dnes již zesnulou skvělou Annie Girardotovou, ale také neméně dobrým Philippem Noiretem, není sice zcela prost určitých vad na kráse; to však postřehneme teprve tehdy, blížíme-li se k jádru příběhu i autorského záměru. Odpověď na otázku, zda běží více o zábavu nebo naopak o převahu "velkého umění" odlehčeného chápavým úsměvem, ponechává autor, věrný jazyku své doby, na každém divákovi. Jedno je jisté: s touto komedií se nebudeme nudit ani vteřinu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Lehká romantická komedie se proplétá se vcelku brutálním a krvavým kriminálním případem. Lehkost ale i přes všechny nože v zádech hraje prim, do černých vtípků ale de Broca nezabředá.  Jiskření mezi hyperaktivní komisařkou a trochu natvrdlým profesorem řečtiny příjemně nabíjí dobrou náladou, aby taky ne, když  nabíječkami jsou Girardotová a Noiret.  Vtípky jsou pak až na výjimky úsměvné, ale zase stále přítomné a zubil jsem se tak prakticky celou stopáž. Nejlepší je pak doslova zběsilá finální honička v autech , která  hravě strčí do kapsy i Bullitův případ.   Brzy si budu muset připomenout i druhý díl. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Pragmatická policajtka a neohrabaný vědátor, ale nádherně jim to spolu ladí. Ačkoliv Annie Girardot má za úkol být neohroženou ženou zákona, polovinu filmu poněkud neemancipovaně a elegantně procupitá v podpatcích (druhou polovinu řídí jako prase, případně se nechá vozit jinými, co řídí jako prase). Philippe Noiret ji krásně doplňuje a zvláště ve scéně, kdy vyhazuje zmrzliny z taxíku, je kouzelný. Za zmínku stojí i dvě role Lisiny matky a tety Suzanne. Tetičku hraje předválečná hvězda Simone Renant a v roce 1978 manželka producenta, který stál za vznikem Něžného kuřete (navíc s dabingem Jiřiny Bohdalové, to se taky málokdy slyší). Něžné kuře je dobře uvařeným koktejlem kriminálky a komedie, přesto z téhle dvojice filmů mám mnohem raději o dva roky mladší Ukradli torzo Jupitera. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Při ohledávání mrtvoly sahají policisté na vražednou zbraň bez rukavic. (sator)
  • Filmová továrna Cluipardi, která hraje v příběhu důležitou roli, se nacházela na adrese Allée Florent Schmitt 4, Saint-Cloud. Točilo se opravdu ve skutečné bývalé továrně, která byla však později zbourána. (sator)
  • Policejní vrtulník je Schweizer S300 vyráběný v letech 1964–1983 společností Hughes Tool Company a později Hughes Helicopters. (sator)

Reklama

Reklama