Reklama

Reklama

Epizody(17)

Obsahy(1)

Tri dievčatá a dvaja chlapci, členky a členovia jedného školského klubu, sa stanú hračkou v rukách zvláštnej entity, pozorujúcej medziľudské vzťahy, a zároveň obeťou série psychologických hier. Dokážu si vzájomné priateľstvo udržať aj v situácii, keď nie sú schopní pred ostatnými ochrániť ani svoje najmenšie tajomstvo? (Palisander)

Recenze (15)

Palisander 

všechny recenze uživatele

Nevadia mi pomalé príbehy, lenže toto bolo natiahnuté metódou "urobím z komára somára", ktorá bola výdatne použitá od začiatku do konca. Pritom zápletka veľmi zaujímavá. Väčšinou som sa nudil asi tak ako hlavný záporák v seriáli ;-). Posolstvo je tak jednoduché, že je prakticky zbytočné ho považovať za posolstvo. Nuž ale nejako to skončiť muselo... A potom prišli bonusové časti. Ďalší srdcervúci nervák od nikadiaľ nikam. Netuším ako možno poznať pravú tvár niekoho, čo sám rieši dilemu aký vlastne je a celý čas sa vedome pretvaruje. Ale kto na to má, vydrží až do poslednej časti, ktorá je o stupeň lepšia ako ostatné. Škoda že podobne nebol spravený celý seriál. Hodnotil by som celkom inak. ()

Sokka_ 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem, že to bude jako Toradora, ale nakonec to bylo úplně jiný. Ani to nedokážu porovnat.. Strašně jsem se nasmál a všechny postavy jsem si strašně oblíbil. Miluju ty ubrečený scény, hlášky, z kterých jsem padl smíchy už hodněkrát:D, upřímnost, i opening. Jak to, že jsem o tomhle anime nikdy dřív neslyšel? "Nobody will notice a change on the inside if you look the same on the outside." -Nagase Iori ()

Reklama

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem házel očka po Kokoro Connectu. Neustále jsem na něj narážel jak svým bosým palcem o nohu stolu, když jsem hodnotil tématicky podobná anime. Nevkládám zrovna moc důvěry do produkce studia SILVER LINK. (stačí, že pro více obeznámené diváky je z jejich katalogu nejpopulárnější memlá hlášká: "No, senpai, this is our fight!") a nepamatuju si, že by krom Non-non biyori adaptovali něco, co má aspoň kus té pověstné hlavy a paty (aspoň ucho a ten ukoplý malíček u nohy; za Fate/Kaleid by se měli pár let ještě na dluh omlouvat). Právě vyjma Kokora. A co si budeme, bodyswap je nápad skvělý a dá se nadhodit hned k několika různorodým smečím. Hodně mě bavilo cca úvodních 5 epizod, kdy se postavy musí s tímto fenoménem smířit, což vede k odevzdaným a upřímným přiznání z koutků teenage dušiček, takže jsem i poťouchlým smíchem vyprskl při originálním a drzém erotickém přiznání. Seriál dobře mixoval počáteční odlehčenost a pitvání komplotu; postavy nejsou sice excelentní, ale ani nikterak špatné (Inaban je tahač s velkým T) a jejich vývoj sympaticky klape k onomu 5. dílu, který to i decentně zabalí do emočního minifinále. Jenže co dál? 8 dílů před náma ještě. Pokud bych si přál prudkou skluzavku, zajdu si do akváče, ale teď přišla děsivě nevhod. Autoři si mysleli, že nahodí repeat skrz levné zdůvodnění jejich mluvčího: "Protože mě prostě bavíte", rozjedou nové opakované ale za to těžkotonážnější melodrama jak z Bollywoodu a trojúhelník skřípe k ohluchnutí. Prapodivně externí svět nezajímá, co se s naší pětkou děje ("Když to někomu řeknete, bude bububu!"), ona pětka začne se svými komárovitými problémy být monstrózně velbloudí a rozuzlení mě uspokojilo jako pizza hawai na mé narozky. Loutková hra se zpřetrhala, masivní potenciál se hodil do koše a mé kokoro zůstalo disconnectlé. Celé to pak navazuje smutný dojem, že ona úvodní, mile odhalující se hloubka postav je falešná, protože až dospějeme k jádru pudla, je tam relativně scénáristicky prázdno. Tohle téma šlo podojit ještě o pár kbelíků prima nápadů navíc a takto Kokoro Connect zůstává pouze lehce nadprůměrné, nevyřešené a neuspokojivé romance, kterýmu by Gandalf vyčetl, že na půli cesty vyměnilo rozum za šílenství. Lehoulince lepší 3* ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

První série mě velice zaujmula. Dlouho jsem neviděl anime, kde by se v jedné místnosti u stolu neřešily jen samé klasické kraviny každého školního anime. Ze začátku jednali docela s chladnou hlavou, což ovšem nemůžu říct o sequelu "Michi random", který se mi vůbec, ale vůbec nelíbil. Ten zde do hodnocení zahrnovat nebudu, jelikož je to jiný titul o rozmezí 4 epizod. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Lehce bych tomuto počinu na ČSFD zvedl hodnocení :-) Není to kdovíjak úžasná věc, ale neřekl bych také, že by to byl zrovna průměr. :-) Subjektiv skončil u pátého dílu, pokud se nemýlím, stále se to týkalo jen a pouze výměny duše. Poté však nastaly další 3(4) fenomény, které byly o to více zajímavé, že už tam neprobíhalo jen představení hlavních postav, ale řešily se tam i jiné věci. Celkově bych Kokoro Connect zhodnotil jako psychologický seriál, který usnadňuje složitost příběhu právě středoškoláky a spíše jejich ne-ultimátně důležitých problémů. Každá z postav má své klady i zápory, co více, líbí se mi tam jejich vývoj (hlavně jedné holčiny, potažmo i druhé). I blonďák se dočká svého představení a chvíle slávy. Není to něco, na co bych se koukal znova, ale uvízne to ve mně ještě dlouho. Ne jak většina nynějších počinů roku 2013. Dějte Kokoro Connect šanci, srostěte s postavami, dostaňte se přes 5 dílů, zkuste si je vychutnat a přeji spousty úsměvů a překvapení v následujících 17 episodách. (skončit 13. ep. by byla škoda). 70% ()

Galerie (252)

Reklama

Reklama