Reklama

Reklama

Stará puška

  • Francie Le Vieux Fusil (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Blíží se konec války a Němci chvatně opouštějí okupovaná území jižní Francie. Městečko Montauban brzy volně vydechne, ale zatím se po ulicích ještě ozývá střelba a z poražených je cítit vztek a strach. Doktor Julien Dandieu se rozhodne poslat svou milovanou ženu a třináctiletou dceru Claru na venkov, na jejich starý zámeček, stranou od hlavního tahu německých vojsk. Když si ráno přijede pro svou rodinu, čeká ho nevyslovitelná hrůza. A Julien se rozhodne své blízké pomstít. (Levné knihy)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (231)

RHK 

všechny recenze uživatele

Smutný a lisky krutý příběh osudové ztráty a následné pomsty nacistům z konce 2. světové války ve Francii. V roli mstícího se otce a manžela Philippe Noiret (a Romy Schneiderová jako jeho krásná žena). Nepříliš akční, s množstvím vzpomínek, ale jinak velmi dramatická kostra příběhu udrží pozornost každého diváka. Tak trochu Kachyňovský film. Trailer: http://www.dailymotion.com/video/x85swb_le-vieux-fusil-trailer-1975-romy-sc_shortfilms ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

První setkání se Starou puškou ve vysílání ČST bylo pro mě (a jistě nejenom pro mě) nezapomenutelným zážitkem. A o spoustu let později mě pobavilo vyprávění staršího kolegy v práci, jak kdysi po projekci v kině jeho známý na Václaváku vztekle napadl skupinu západoněmeckých turistů. Ano, i dneska je film docela působivý (a zvuk plamenometu je stále zlověstný), ale samozřejmě je znát, že je mu přes čtyřicet, jeho forma zastaralá a barva filmové krve nepřirozená. Mně osobně tedy hlavně lezly krkem všechny ty sadisticky zdlouhavé flashbacky. ()

Reklama

Una111 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč se tu pořád dokola omílá slovo "pomsta". Ne, nemyslím, že se jedná o pomstu. Je to boj, boj na život a na smrt! Je to jen jedna bitva z mnoha bitev té strašné války, kterou Němci rozpoutali, když se chtěli stát pány světa a všechny ostatní národy se rozhodli zpupně využít, ponížit, vyvraždit, zotročit! Člověk, který je zvyklý zachraňovat život, je nucen zabíjet! ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Marně jsem doufal, že se v zajímavostech dočtu, jak moc miluje Quentin Tarantino tenhle film. Stará puška chvílemi budí dojem, že snad člověk kouká na televizní seriál ČT o radostech a strastech jedné rodiny za protektorátu. Když se do toho všeho ale najednou ozve nepříjemné zasyčení plamenometu, zazní pár tónů hudebního doprovodu a hlavní hrdina se vydá na cestu pomsty, získává vizuální podoba snímku dost absurdní konotaci a Stará puška se stává opravdu zvláštní a podivnou tarantinovkou, jaká rozhodně nečeká na každém rohu. 7/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Celkem zklamani, po vsech tech kladnejch komentarich, recech, ze to je kultovni film a vysokym hodnoceni jsem cekal vic. Problem je totiz v tom, ze se film nevenuje ciste tomu, cemu by mel a to je pomsta. Trva totiz dobrou hodinu, nez si Noiret vyslapne na prvniho nacka, predtim se sice uz na to nakou chvily chysta a i to je fajn, do toho sem tam nejakej celkem drsnej zaber na mrtvoly a podobne, ale samotna akce proste zacne az po hodine ne moc zazivnyho deje, kterej se spis venuje rodine. No a druhej problem je, ze ackoliv je potom film paradni a napinavej, je zbytecne casto prerusovanej flashbackama, kdy Noiret vzpomina na svou zenu a dcerku a ten flashback je vetsinou v nejmene vhodnou dobu a totalne to rozmrda napeti. No a co se tyce samotnyho Noireta, ten je spickovej, v drsnejsi roli jsem ho asi nevidel. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • Hudbu k filmu složil François de Roubaix, přičemž šlo o poslední film, pro který složil filmovou hudbu. Skladatel pouhé tři měsíce po uvedení filmu zemřel, a proto mu César za nejlepší hudbu byl udělen posmrtně. (Duoscop)
  • Film se natáčel ve Francii v přístavu Biarritz, ve městě Montauban (50 km severně od Toulouse) a v Paříži. (džanik)

Reklama

Reklama