Reklama

Reklama

Pan Charles Duchemin (Louis de Funès) hájí největší chloubu sladké Francie - gastronomii. Vydává knižního průvodce a hodnotí kvalitu a vytříbenost jednotlivých restaurací. Má starosti s nezdárným synem (Coluche), který se chce stát principálem v cirkuse, ale hlavně s podnikatelem Tricatelem (Julien Guiomar), „králem“ motorestů a závodních jídelen, který se chystá v ďábelském plánu skoncovat s tradiční francouzskou kuchyní. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (307)

Han22 

všechny recenze uživatele

Už to není tak crazy jako některé předchozí mistrovy kousky, ale přesto se jedná o výborný film. Funésův boj proti syntetickým blafům je vcelku solidní příběh s mírnými přesahy do rodinného dramatu (vztah se synem). A celá sekvence v bondovsky laděné továrně na blafy je jednoduše nezapomenutelná, stejně jako finální pointa s hodinkama. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Krásné barvy, dobrá konzistence, jen Funès pořád plave na hladině. Pochází ze západu, nejspíše z Francie a je již poněkud archivní, přibližně 1976, to byl velmi dobrý ročník. Jemný začátek se výborně doplňuje s lehkou zápletkou uprostřed a na konci na vaše chuťové pohárky čeká lahodná ústřicová chuť s lehkým kovovým dochucením. Film jako dobré víno. ()

Reklama

reich 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z nejlepších filmů s Louis de Funès, který je hvězdně obsazen a zdatně mu sekundují komik Coluche, Julien Guiomar či krásná Švédka Ann Zacharias. Film má klasické gagy a scénky, které upoutají a pobaví. Oblíbená scénka: Duchemin a jeho převleky, rozhovory s řidičem či Margareto, proboha bacha na můj lustr. Právem má tento film tak vysoké hodnocení a rozhodně i já mu dávám pět hvězdiček a celkově ho hodnotím na 90%. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů s francouzským géniem komedie Louisem de Funésem. Jeho první film po infarktu, který prodělal po snímku Dobrodružství rabína Jákoby, ale opět je to starý dorbý Louis jakého ho známe. Spoustu gagů, eskapád a cholerických výstupů de Funése. Pokud máte alespoň trochu rádi humor, tak by vám tento snímek neměl uniknout...... ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu jsem tradičně dostala chuť k jídlu. :) Jako malá jsem tento film milovala a miluji ho pořád. Jednoznačně jeden z nejlepších filmů s Louis de Funésem. Když jsem byla malá, tak mě vždycky nejvíc bavila scéna na začátku, kdy Funés přijde do restaurace převlečený za ženu. Skvělá je i scéna se zubařem a degustací dětských pudingů. :) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (26)

  • Je všeobecně známo, že roli Ducheminova syna měl hrát na přání samotného Louise de Funèse (Charles) původně Pierre Richard. Tuto roli údajně odmítl kvůli natáčení jiného filmu a sice Hračka (1976). Není to ovšem pravda. Richard, dle svých vlastních slov, roli odmítl kvůli tomu, že se mu nelíbil upravený scénář. Své odmítnutí údajně probral i se samotným Funèsem. (Untentrauer)
  • Zhruba v 23. minúte filmu, keď je Charles Duchemin (Louis de Funès) na kontrole vo vidieckej reštaurácii L'Auberge de la Truite a čašník (Pierre Forget) mu donesie jedlo, položí mu tanier s jedlom na iný tanier. V krátkom prestrihu o pár sekúnd neskôr si môžeme všimnúť, že taniere nie sú položené na sebe, ale vedľa seba. Potom keď Duchemin ide odobrať vzorky, tak taniere sú opäť položené na sebe. Jedlo na tanieri sa nedá identifikovať, ale vyzerá ako paradajky. Pár z nich si zoberie ako vzorku a ostatné vyhodí do kvetináča za ním. V ďalšom prestrihu, keď mu spadne lampa do taniera, už má zrazu na tanieri kus pečeného mäsa, ktoré ale predtým na tanieri nebolo. (AxelWers)
  • Z jídel, která se ve filmu objeví, Louis de Funès (Charles Duchemin) nesnědl prakticky žádné. Protože byl po infarktu, měl nařízenou přísnou dietu, kterou velice zodpovědně dodržoval i během natáčení tohoto filmu. Ve scéně v italské restauraci, kde hlavní hrdinové jedí hovězí steaky Rossini, Funès ve skutečnosti snědl jenom malý kousek chleba namočený v omáčce. Naopak Coluche (Gérard Duchemin) během natáčení této scény spořádal tři tyto obrovské steaky, a poté ještě v zákulisí tři rýžové nákypy. (Michel90)

Reklama

Reklama