Reklama

Reklama

Pan Charles Duchemin (Louis de Funès) hájí největší chloubu sladké Francie - gastronomii. Vydává knižního průvodce a hodnotí kvalitu a vytříbenost jednotlivých restaurací. Má starosti s nezdárným synem (Coluche), který se chce stát principálem v cirkuse, ale hlavně s podnikatelem Tricatelem (Julien Guiomar), „králem“ motorestů a závodních jídelen, který se chystá v ďábelském plánu skoncovat s tradiční francouzskou kuchyní. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (305)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Louis de Funès sa vo filmoch často zameriava na gastronómiu a tu chce obhájiť poctivú francúzsku kuchyňu. Boj proti priemyselnej veľkovýrobe polotovarov bol krutý a dnes už vidíme, že márny. Možno nie je film treskúco vtipný, ale nápadov je tam dosť, len nie sú všetky dokonalé. V závere sa už dopracoval k tomu, o čom chcel byť, čo sa nedá povedať o začiatku, keď som rozmýšľal, či to bude až také blbé. Pri požiadavke na iné pivo som mal pocit, že zle počujem, ale naozaj to tam bolo. –––– Stop! Ještě jednu a obrátím se na odbory. –––– Jídlo je nejedlé s výjimkou neděle, to tam mají zavřeno. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Jedna z vrcholných komedií Lousie de Funese. Křidýlko nebo stehýnko řadím opravdu vysoko. Nic naplat, že tam jssou gumová kuřata a další nesmysly. Když se nad tím ale zamyslíte, tak vlastně přijdete na to, že to co my řešíme teď (nekvalitní polské potraviny), tak tohle řešila Francie před 35 lety. Ale zpět k filmu. Opět skvělý mistr komiků a jeho šílené eskapády a hlášky. Tohle nemůže odejít jinak než s maximální hodnocením. ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Louis de Funés se po infarktu a následné tříleté pauze vrátil ve velkém stylu (dokonce mi tady přijde, že ty zdravotní patálie ani na něm nejsou poznat). Asi můj nejoblíbenější film s velmistrem francouzské komedie, a to si třeba vysoce cením Velkého flámu či Četníků. Navíc si k sobě vybral schopného parťáka - ač s Coluchem nikdy předtím ani potom nespolupracoval, zde jim to spolu klapalo (i když Richard coby pobočník by byl zajímavější). K tomu ještě připočítejte chytlavou Cosmovu hudbu a lahůdku v podobě záverečné scény - dostala mě, i když mi byl koncept již znám. Moc rozdílů mezi Louisovými filmy nedělám, ale zde musím učinit výjimku a dát pět hvězd, které zůstávají i po již pátém shlédnutí (16.8.2009). ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tahle Funésovka je ztřeštěná až ad absurdum. Zprvu jsem si nemohl zvyknout na totálně bláznivé situace, ale brzy jsem jim přišel na chuť a už se jen nechal unášet palbou haluzových scének v rychlém sledu za sebou. Finální pointa mě rozsekala!! :D A taky mě dostávala překrásná, téměř dětská tvářička Ann Zacharias, je velká škoda, že ji film nevyužil mnohem více. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....výborná komédia od L.d.F......ten koniec sa mi moc nepáčil kedysi ani dnes....ale ozaj som si nemyslel,že za x-rokov budeme aj my jesť " trikatela" tj budem musieť hľadať bezlepkovú šunku,že mi jogurt vydrží 2 mesiace,mlieko chutí inak ako mlieko pravé.....to čo do "seba pcháme " je častokrát ten trikatel :) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Coluche (Gérard Duchemin) ve filmu jezdí vozidlem AMC Pacer X z roku 1975. (JohnSmith)
  • Název průvodce "Duchemin" je inspirovaný názvem známého gastronomického průvodce "Michelin". (Ganka)
  • Postava Tricatela (Julien Guiomar) byla inspirována Jacquesem Borelem, který měl v roce 1960 koncesi na motoresty na francouzských dálnicích. (Untentrauer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno